icon

Doktorka a její poznámky k našemu miminku

matyldik
17. únor 2018

Ahoj,taky se některá setkáváte s tím,ze vaše doktorka,ale i známí,...mají poznámky k vašemu miminku- Obrik,takové vykrmene dítě jsme tu dlouho neměli,budulinek,otesanek?
Malej má 65 Cm a 7 kg v 5 měsících,nabiral dost zezacatku-i kilo a půl za mesic,ale narodil se malinký a chutnalo mu.. nikdy jsem nekojila po méně jak 2 hod a teď poslední mesice Kojime tak max 7xdenne... nikdy nedostal UM.. zkratka holt kojim smetanu.. ale tyhle poznámky mě vždy vytaci...

Strana
z2
kejt29
18. únor 2018

Mi ty poznamky nevadi. Je to kluk, tak me to netrapi, spis naopak. Je to pro me svym zpusobem lichotka. Ale samozrejme nejde o zadny extrem. Ve 3 mesicich 63cm a 6,2kg. Proste pupik a tvaricky 😍

eithelwing
18. únor 2018

Má-li to jen z kojení, všechno to zmizí. 🙂 Chápu, že tě to vytáčí, naše malá se podle doktora také přejídá (už je na příkrmech), ale podle mě si umí říci, kdy má dost.

Známé syn měl v průkazce napsáno v půl roce, že je retardovaný, protože měl deset kilo a nebyl schopný se přetočit na bříško, jak byl buclatý. Teď je to štíhlý klučina. 🙂

martiina_k
18. únor 2018

Hele, něco ty lidi prostě říct musí. Maminky hubených a malých miminek asi taky vytáčí, když člověk řekne - ježíš to je prďolka malá.... Nám všichni říkají, jak je velký/dlouhý. Ve dvou měsících měl 69cm (50cm), v šesti měsících má 77 cm. Tím, že je dlouhý, tak je docela štíhlý. Paní doktorka se smála, že je velký jako průměrná roční holčička. Vůbec mě to neuráží. Naopak, jsem ráda, že malý vypadá spokojeně a že je dlouhý, to vím. A chápu ty lidi, že se tomu podiví, protože on fakt vypadá jako nejméně desetiměsíční.

luj89
18. únor 2018

@matyldik Ahoj, vubec bych to neresila. Dcerka mela v 6 mes. 65 cm a 6 kg a zase nam Dr. rikala, ze vazi malo a mela by vic papat atd. Pouatim to jednim uchem tam druhym ven. Je proste drobna. ja mam 47 kg 150 cm, muz je sice velkej silnejsi, ale tak asi bude proste po mne no. Neni to mlickem, ale spis genetikou. Jedna maminka na fb ve skupince, kde jsme tohle resili psala, ze ma dvojcata a jedno je baculate a druhe je hubenourek 😀. U deti ma porad kazdy nejake poznamky a nenechaji je proste byt... Libi se mi prirovnani, ze kvetinam taky nerikame, ze jsou male, a to je spatne, mely by byt vyssi, nebo ze maji tlusty stonek a to by nemely mit. Kazde dite je hold jine a ze je ve vyvoji pomalejsi nebo vice vazi neznamena, ze je to spatne (samozrejme pokud neni nemocne, pak je vhodne to resit, to je jasne).

ariadna12
19. únor 2018

@matyldik nas prcek ma necelych 5 mesicu a ma pres 8,5 kg. Pred 3 tydny mel u doktorky 66 cm. Okoli rika, ze je obrovskej, babicka mu rika "tlustochu". Narodil se necelymi 4 kg a je proste vetsi, no. U pediatricky nam sestra rikala, ze mame omezovat davky UM (je bohuzel pouze na UM a zaciname s prikrmy), aby nebyl tlustej, ale je videt, ze se ji kluk libi, tak horsi poznamky zatim nebyly (ale cekame je)😉. Nic si z toho nedelej.

Strana
z2