Domácí přesnídávka z jahod - recept

pavca94
31. kvě 2018

Ahoj, prosím o radu, jelikož kojím nemůžu jahody a máme jich plnou zahradu, tak bych je chtěla udělat malýmu jako přesnídávku. S příkrmy budeme začínat cca za 2 měsíce, ale netuším jak se taková přesnídávka dělá. Prosím poradíte mi nějaký recept? Moc děkuji 🙂

lucajda17
31. kvě 2018

@pavca94 Já teda ke každému ovoci dávám jabka.Jabka+jahody,jabka+meruňky,jabka+maliny,jabka+dýně,jabka+banán+hrozno,jabka+jakékoliv ovoce.Jablka oloupat,zbavit jadřinců,nakrájet hala bala a podusit do změknutí,scedit,rozmixovat,dát do zavařovacích skleniček a 2xzavařit,ale můžeš klidně jen zamrazit.Bez cukru,bez pudinku,výborné.Samostatně jahody jsem nezkoušela dělat,ale jestli jsou sladké tak bych vyzkoušela samostatně.

leki
31. kvě 2018

Tez davam vzdy i jablka. Ovoce od oka pomer 1:3 mensi mnozstvi jahody/hrusky/broskve (co zrovna mam). Jablka (pripadne hrusky) je treba oloupat. Povařím, pomixuju a pak zamrazim/zavarim dle potreby. Tez bez pudingu, cukru atd.

hanih
31. kvě 2018

Já jahody mrazím - rozmixuju (bez cukru nebo čehokoliv jiného), naplním tvořítka na led a kostičky pak skladuju v sáčku a postupně odebírám, přidávám do dezertů, do kaše, do jogurtu, k rozmixovanému jablku nebo banánu atd.
Jinak já kojím a jahody normálně jím, jen jsem si ze začátku dávala pozor a sledovala dceru, jestli se neosypává. Vysadila bych je v momentě, kdy bych zjistila nějaké problémy.

ninive211
31. kvě 2018

A ty máš zjištěno, že malý reaguje negativně na jahody, že "nemůžeš jahody"? Ano, jahody jsou sice potenciální alergen, ale většině dětí to nic neudělá,je potřeba zkusit,samozřejmě v malém množství, nese přecpat kilem jahod. Jinak tipy na přesnídávky viz výše.

letadylkokane
31. kvě 2018

@lucajda17 jj, delam je uplne stejne, tohle je asi nejlepsi metoda 🙂

ariadna12
31. kvě 2018

Nejprve se v zacatcich doporucuje cca tri dny podavat jeden druh (treba presnidavka z jablek), a postupne pridavat dalsi (treba jablka + hrusky), atd., aby se zjistilo, z ceho ma dite pripadnou alergickou reakci. Na zacatku se prikrm mixuje na kasicku, kolem 8. mesice jsme zacali treba jahody, banan, varene jablko, jen rozmackat vidlickou, aby to nebyla jen kase, ale i kousky. Mozna je tady skupina venujici se primo prikrmum, tak jukni😊.

ariadna12
31. kvě 2018

Jinak mixovane jahody samotne, nebo plus banan nebo jablko nas prcek zboznuje.

pavca94
autor
1. čer 2018

Všem moc děkuji za rady 🙂 . Já ty jahody ještě zkusím, ale právě že jsem měla pár jahod a začínala malýho mazat novým olejíčkem a osypal se a nevím jestli po olejíčku nebo jahodách. Musím to zkusit ještě ale i tak máme hodně jahod takže něo asi zavařím jako přesnídávky 🙂 .

stuplakova
1. čer 2018

@pavca94 Doporučuji dát k jakémukoli ovoci do přesnídávky jablka, má v sobě přirozeně pektin, který konzervuje. Dala bych tak půl na půl jablka a jahody. Ja vždy jen rozvařím ve vodě, pak sliju vodu do hrnku, je to dobrá šťáva na pití a pak rozmixuji.