icon

Fungování rodiny se čtyřmi a více dětmi

papalinka
8. dub 2016

Ahoj, máme právě tříměsíční miminko, čtvrté dítě v rodině. Děti jsou ve věku 12, 8, 2 a to miminko. Začínám mít pocit, že se nám to nějak vymyká z rukou. Manžel i já fungujeme na 100%, ale přesto spoustu věcí prostě nestíháme. Jak to máte vy? Máte pevný řád nebo spíš chaos jako my? 🙂 Poradíte nějaké "fígle"?

Strana
z3
kika_21
21. dub 2016

@helabella S učením doma máte můj obdiv, já bych syna asi...no lépe mu je s učitelkou, nechce se mu nic dělat, odmlouvá.Je mu 11.

helabella
21. dub 2016

@kika_21 -- ono je to asi hodně o tom, že jsou holky zvyklý od první třídy (i předtím), tak to berou normálně. Ale odmlouvat umí obě taky moc dobře 😉

papalinka
autor
22. dub 2016

@victress já tedy suším v domě a žádné problémy s plísní nemáme a to používám i látkové plínky, takže tu prádlo visí v podstatě pořád. Ale zní to dobře, nemuset nikam nic tahat, nic věšet, hlídat v létě jestli mi na prádlo venku neprší. No asi začnu o sušičce dost uvažovat. Ještě mi povězte, když vyperu těch cca 6 kg prádla v pračce, tak těch stejných 6 kg dám do sušičky a nebo se to tam vše nevejde a musí se sušit nějak na víckrát?

@helabella smekám před tebou, bez spotřebičů a domácí výuka, to bych asi nedokázala. Máš pravdu, s miminkem se ten dřívější řád naboural, ale ono to zase bude fungovat.

soyevita
22. dub 2016

Do sušičky se vejde 6kg,ale to už pak mám to prádlo trošku pomačkané.Raději dávám míň i do pračky,ale záleží i na tom ,co se suší 😉

victress
22. dub 2016

@papalinka já mám sušičku na 7 kg, ale je to různé, nejlepší je mít pračku a sušičku na stejné kg, pračku mám na 5 kg, takže když dám do sušky jednu dávku, mám v sušce na dně, ale je to líp suché a nadýchané, 2 pračky jsou moc, takže tak 1 1/2 pračky, ale dávám většinou jenom 1 vypranou dávku, tedy 5 kg

epe29
25. dub 2016

Ahoj já mám tři děti a teď jsme ve 12tt 🙂 Starší dcery (13 a 9let) mám s exmanželem.
S přítelem máme syna 2 roky a ještě jsme chtěli jedno společné dítko aby bylo věkově blíž k synovi.Někdy jsou dny kdy toho mám plné brejle s třema dětma a říkám si jak to budu zvládat se čtyřma.ale zase na druhou stranu holky už jsou velké s hondně věcma mi pomůžou.jinak už mají své kamarády a zájmy kolikrát mám problém je vytáhnout i na procházku.sušičku ani myčku nemáme a zvládám to v pohodě. 🙂

Strana
z3