Jak jste zvládaly období po šestinedělí?
Ahoj holky, vzpomenete si jeste jak jste zvladali posestinedeli? V sestinedeli je clovek hajen, resp. my jsme si to vydupali, ze nam nebudou jen tak zvonit navstevy a ze nepujde nikdo pres prah byt jen s rymou... najednou strih a clovek by mel byt schopen zvladat vse?? asi sepotrebuju vypovidat 🙂)) po sestinedeli od nas cast pribuzenstva ocekava, ze k nim budeme jezdit na navstevy .. ze jejich znami po sestinedeli prijeli z 400 km vzdaleneho mesta apod. .. plne kojim (i kdyz jsme se rozkojili az po 14 dnech a ted se zuby nehty drzime a kojime pouze vleze ... verejne si to nedokazu predstavit a u nekoho je mi to take ne uplne prijemne, asi si zvyknu casem) a i po sestinedeli sem rada ze vubec vyjedu na hodinu dve s kocarkem... nez se malej vzbudi a poletime dom na kojeni... neumim ho nechat plakat, tak se mu plne venuji prakticky cely den... a kdzy usne, tak peru, zehlim, zkusim neco uvarit, nebo si jen sednu s casopisem a dam si nohy nahoru aneb jdu spat... tezko se mi i domlouvaji schuzky s kamoskama - pze nevim kdy bude mit mrnous hlad.. takze me to spis stresuje :(, kolikrat se ani nestiham najist a to mam zatim jen jednoho mrnouska 🙂 asi jsem lina a nebavi me se zatim pakovat a jezdit na navstevy byt jen 40 km k pribuznym... jsme radi kdyz prijedou k nam... tedy alespon zatim... kdyz slysim tak kdy prijedete .. tamty jezdili normalne ... atd atd... tak si prijdu jak neschopna matka... proste se mi s miminkem v autosedacce zatim nikam nechce ho tahat... u nas jsou navstevy vitany.. jen se asi potrebuju uklidnit, ze je nekdo kdo to mel podobne a ze si casem zvyknu pakovat na cesty vsechny ty vecicky, kojit ne jen doma apod... 🙂) asi jsem zatim dost pohodlna... kolikrat si rikam, ze s UM by to bylo mozna trochu snazsi, kojit se budu ale sec to pujde... 🙂 no asi jsem to napsala zmatene... proste si prijdu jak neschopna, neoperativni a neflexibilni matka, co neni s osmitýdenním miminkem schopná všeho ... přiznám se ze jsem obcas hodne kaput, ale naseho spunta zboznuju 😅 🙂
@guinea no do ty doby nez jsme meli mimi jsme prave z toho duvodu ze mame malo prostor jezdili na navstevy my... a ted co mame mimi k nam sem tam nekdo zajde... 🙂 zatim to vetsinou bylo tak, ze kdyz malej zacal plakat tak navsteva odesla a ja v klidu kojila... a asi 2x jsem poprosila at jdou vedle, parkrat se mi stalo ze se navsteva zdrzela a jeste nam asistovali pri koupani a tak.. a to sem toho pak mela plny kecky a mimi taky... no je fakt ze zalezi co je to za navstevu, jak se v jeji pritomnosti citis...
ucim se byt sobec a i kdyz mame 2,5 mesicni mimi tak s nim zatim po navstevach netrajdam.. jak uz bylo psano vyse co z toho mimi ma... akorat jsem ve stresu ja... a mimi ze me citi nepohodu, spatne jsem nesla ze do nas zejmena rodina od manzi rype ze k nim nejezdime... ale uz sem to nejak vstrebala... 🙂 muzou kdykoli prijet 🙂 je to na nich... to ze se chtej pribuzni chlubit okoli miminkem na vesnici me k navstevam uz tuplem nepresvedci...

@guinea Budes mama, musis se naucit 'poprat' za sve dite. takze kdyz chces mit na kojeni klid, tak si ho vyzadej, ty hranice budes urcovat vsem ty. Spousta mamin koji jen doma a na kojeni se vraci vzdy domu.
Muj 3m syn ted se venku koji blbe, v kojici mistnosti ok, tam se rozkouka a po chvili se docela napije. Ale jak je kolem moc vjemu a lidi, tak si jen parkrat cucne nejnutnejsi mnozstvi a rve. Takze mimo domov mu nabizim nekolikrat, pul hodky se snazime, neco vypije a pak davam do satku, aby spal. Pak mu zase nabizim a zase zkousim uspat. Treba v kocarku/sedacce pro zmenu. A kdyz to nejde, jedeme proste driv domu. V nedeli ve meste ho treba msuel manzel uspavat nosenim na tygrika, protoze kojit se nechtel, v kcoarku rval, u me v naruci nespal, satek jsem nemela.