icon

Jak motivovat miminko ke zvedání hlavičky?

reeeza
22. led 2026

Ahoj holky prosím poraďte.

Mám skoro měsíční mimi. Je spíš spavější miminko, teprve teď jsme porazili žloutenku. Takže do teď opravdu skoro nonstop spal. Nemohla jsem ho tím pádem skoro vůbec trénovat na bříšku.

Mimi je těžký pohodář. Bohužel i když teď už má během dne mnohem víc bdělých oken, je bdělejší, když ho dám na bříško, tak se prostě uvelebí a leží😂 Téměř s ním nehnu. Ani se nějak nesnaží zvedat hlavičku, i když se ho snažím motivovat hlasem i hračkou.

Nevíte nějaké tipy jak na to?

neomenia
22. led 2026

@reeeza zkusit dát ručičky po něj, jako pod hlavu, aby mělo tendenci se o ně vzepřít a tím zvednout hlavičku.

kleio
22. led 2026

Taky je fajn mít ho třeba na přebalovacím pultu, kleknout si a dělat na něj kukuč z očí do očí. A jak je zmíněno výše, šikovně mu naštelovat ručičky víc do předu, aby se o ně mohl opřít.

squezy
23. led 2026

@reeeza je to měsíční miminko, vážně ti ještě ted nebude zvedat hlavičku🙂 S každým prebalenim ho zkus na bříško pretocit,na chvililinku a zase zpět.

martivit92
23. led 2026

@reeeza některé miminka potřebuji čas 🙂 nám se to podařilo jako úplně bez problémů a sám ve 3 měsících (také jsme trénovali, přidržet zadeček a šimrat po zádech, ručičky pod něj) . A pak už se hned přetáčel, v 6m lozil a v 8m se stavěl už o nábytek 😅 čekáme už každou chvíli kdy bude chodit. (Má 10m) ... Takže klid 😊

malytlustyhroch
23. led 2026

@reeeza taky mi to mimino delalo. Jak se dostal na brisko polozil si hlavu a zacal podrimovat, casem se to nejak utrepalo. Jsou i deti, ktere to maji naopak, ze na brisku si hlavu vubec polozit neumi.

hennrietta
24. led 2026

Dceru jsem na bříško vůbec nedávala. Syna občas, ale nijak často. Dcera se začala otáčet ve 3,5 měsících, syn v 5,5.
Nepozoruj ji tolik nebo se zblázníš... 😉

reeeza
autor
24. led 2026

Moc děkuju za rady s ručičkama pod hlavičkou. Dnes jsem to zkusila a malý bombil ze strany na stranu 🥰😂