Jak na režim miminka?
Ahoj maminky, chci se zeptat, jestli jste nejak ucili miminko na rezim dne, nebo jestli si ho nastavilo samo. Od jakeho mesice se zadarilo? Sama mam ve vecech rada rad, a tak bych mela rada rezim i u mimca, ale zatim je na to moc malinka (2 mes.). Vim, ze je ted spis trend rezim nevnucovat, ale... Rikala jsem si, ze pockam do zavedeni prikrmu (chci zacit brzo, protoze mam malo mleka a musim dokrmovat UM) a pomalu zkusim rezim davat.
A jak to u Aš vypadá teď? Podle mě úplně stačí, když uděláš režim ve 2 věcech: pravidelná procházka a pravidelná koupel. Spánek a jídlo podle mě zatím do režimových opatření nezarazovat.kdybys chtěla poradit s navýšením laktace (um tomu moc nepomaha), klidně napiš.
Ono u toho rezimovani je dobré vnímat hlavně, jak si to „urci" miminko, aby nevznikaly „souboje" mezi ním a maminkou. Když byla Vendulka cca 4 měsíční, možná starší, sama si najela na tento (ne)režim: během dne kojení na požádání, dopoledne musela být procházka, jinak byla nevrla. Spát chodila přes den jak kdy- někdy v 10, někdy v 17. Vecere- vyžadovala pravidelnou koupel cca v 19h (poplakával, nechtěla prso, po položení do vany nahodilá orgasmicky výraz 😀 ). Usínala cca ve 22:00-00:00. Než abych ji „preucovala", tak jsem to vzala jak to je a ušetřila ji i sobě spoustu trápení. 👍
Aš=vás.😂
Do pátého měsíce jsem neřešila. Během 6 měsíce jsem začala hodit ven s kočárkem pravidelně dopoledne, pak doma oběd, po obědě opět ven..no a tím že většinou v kočárku vždy usnul, tak se mu to spaní tím nějak nastavilo a vymenila jsem jen kocar za postylku. Od 7m do 12m pravidelny spánek cca9-10h a 13-15h. Kolem roku mu už dopoledne stačila půl hodka a odpoledne max hodinka, tak jsem zakročila já a ikdyz byl prvních 14 dní očistec, tak jsem ho celé dopoledne nějak zabavoval aby na spánek zapomněl a usnul až po oooo a spal jednou a pořádně a já něco doma popracovala. Od 13m spí každý den přesně 12-14,30cca. Teď je mu 18m a stále to tak je. Doufám, že je to sruzimetelne 🙂
@panickatlamicka pro navyseni laktace delam co muzu, dokrmu secdoufam casem zbavime.
Kazdopadne ted to mame tak, ze casovy harmonogram neresim, jen v noci si ho mala nastavila sama 🙂. Jde spat v 21 hod, na kojeni se probere v 23, 2 a v 5 nebo 6 (to vetsinou uz spatne usina) a pak vstava v 9. Pres den nam dost plac a v posledni dobe hur spi, takze vse se odviji od kojeni.

@luj89 ja osobne jsem rezim neresila. Jela jsem podle toho jak chtel syn, postupne se to ustalilo a ted uz ma proste svoji hodinku kdy jde spat, na jidlo atd... minimalne do 6 mesicu bych to nechala byt. Pak s tema prikrmama se uz to da trochu zorganizovat... kazdy Ti asi poradi neco jinyho. Ale podle me je hodne brzy, takhle maly mimi ma kazdy tyden, ne-li den, jiny.🙂