icon

JAk nastavit režim půlročnímu miminku?

lobella
2. kvě 2019

Ahoj vsem.
Prosim o radu, tipy, jak nastavit pulrocnimu cvrckovi rezim. Jsem uz trosku zoufala. Zprvu jsem to neresila a jen stanovila pevnou hodinu koupani. Do sestinedeli to fungovalo. V 7 vecer koupani, kojeni a spat,s tim ze se do pulnoci budila co hodinu na kojeni, ale vzdy hned usnula. Po sestinedeli po probuzeni mezi 20-21 uz ale neusnula a usinala zase az mezi 23 az pulnoci. Rano se budila mezi 9-10hod. Jenze jednak jsme nemeli ani minutu s manzelem pro sebe, ja nic neudelala a taky kdyz bylo treba rano vstat v 7,nemohla jsem ji vzbudit. Cca mesic se tedy snazim, aby rano vstala nejdele v pul 9 a vecer od 6 byla vzhuru, aby aspon chodila spat na 10 vecer. Jenze pres den spi ruzne, nekdy 15,30 nebo u 60 minut, sem i 2 hod v kuse, takze porad jenom pocitam, aby to vecer vyslo. Stejne tak bdeni. Nekdy je vzhuru hodku pul, vetsinou 2,ale da i 3. Jak nastavit rezim na usnuti vecer, kdyz je kaud, den jiny?

Strana
z3
m_tina
23. kvě 2019

@preiba no ale o to mi slo, ze muz proste prilozi ruku k domacnosti! bohuzel to opravdu je casto tak, ze muz ma pocit, ze kdyz chodi do prace a nosi penize, tak vic neni potreba a pak jeste ceka domaci full servis jako pred detmi a to je proste spatne... ja tim chtela rict, ze muz ma mnohem vetsi pochopeni nez dite a proste musi obcas ze svych naroku slevit... a pak prave dojde k tomu, ze je cas i na to sednuti k vinu... mam v okoli hodne pripadu, ze opravdu zena lita mezi ditetem a chlapem... zaroven si nemyslim, ze je nutny mit na tohle rezim ditete, ja ho nemam a cas s muzem na sebe mame 🙂

preiba
23. kvě 2019

@m_tina já jsem zase ráda, že ho s dětmi máme. Víme v kolik můžeme kam, v kolik nám budou děti spát, jak se zařídit... Obzvláště když hodně cestujeme i dálky. 🙂 Člověka nic nepřekvapí... 😁

m_tina
23. kvě 2019

@preiba vidíte, já sem zase ráda, že nemusím řešit, že musím být v 7 doma, abych dala dítě spát 🙂

preiba
23. kvě 2019

@m_tina proč doma? Malou prevleknu do pyžama a zavinu v sedm do kočárku a spí až do rána. Přijdu v kolik potřebuji, předám do postylky a spí pořád dál. Syn to samé, ten je už větší tedy. Režim máme pořád a nijak nás to neomezuje 😊

m_tina
23. kvě 2019

@preiba tak mě třeba syn od 15m usnul jedině v posteli :D a přendat ho někam spícího se mi za celý jeho život povedlo asi 3x :D
ale tady je vidět, jak je každé dítě jiné a každému rodiči vyhovuje něco jiného 🙂

vikaleo
29. kvě 2019

@lobella úplně přesný režim v 6 měsících většinou nastavit nejde, změnit čas ukládání na dřívější by určitě šlo. V pulroce dítě už muže být připraveno na dřívější usinani na moc (mezi 19 a 21) a je schopné napsat 11-12 hod. Ten poslední spánek v 8 večer se muže zrušit a zkusit ukládat rovnou na noc, z počátku muže se probouzel, jako po denním spánku, ale během par dni si zvykne, hlavně ukázat, ze už je noc a ze se musí spinkat i dal - teda uklidnit standardním způsoben, jak to děláš v noci. Souhlasím, ze děti jsou třtinového a nerezimove, ale v takto malém věku chronotyp dítěte ještě nemůže být fixní (myslím, ze ný od narození byl, například, sova). Vím, o čem mluvím, sami jsme měli do 5 měsíců uspavani do 22-23, bylo to vyrizujici a podařilo se to změnit na 19-19:30 a od té doby jsme o hodně šťastnější rodina, a dítěti to rozhodne prospívá taky. Pravé kvůli naši situaci jsem se tím začala zabývat a jsem rada, ze to dopadlo. Kdybys chtěla - mužů s úpravou režimu pomoci.

Strana
z3