icon

Jak naučit 6měsíční dítě usnout mimo náruč?

roseinka
6. říj 2015

Ahoj,
hledam maminky, kterym ditko neusnulo od narozeni jinak nez v naruci. Zajima me, kdy se to dite odnaucilo a jakym zpusobem jste tedy uspavaly. Nezajima me metoda nechat vyrvat apod. ani ta znama metoda, nema cenu to sem psat. Male je 6 mesicu, ma 8 kg skoro a moje ruce a zada uz trpi. Uspavam na gymnastickem mici, zpivam ukolebavku. Pak ji musim jeste tak minimalne pulhodky drzet, jinak se pri polozeni vzbudi. Nekdy se vzbudi i tak a jedu na novo. Na prochazce usne krasne v manduce, ale funguje jen chodit venku, doma ne. V kocaru moc byt nechce, usne v nem vyjimecne. Obcas usne u prsa (kojim v leze) a to skacu stestim. 😀 Zkousela jsem vsechno mozny (pritulit se u sebe v posteli, plenu od mlicka, dat na brisko nebo na bok a hladit zada, sedet u postylky a hladit, zpivat, pohadka atd.) a skoncilo to pretazenim a placem. Dudlik nechce od narozeni. V naruci jsem uspavala, protoze mela velke koliky a jinak neusnula a plakala. Bydlime v 1 kk nez postavime dum, tudiz neni mozny odchazet z mistnosti a nechat ji chvili. Prosim at prispivaji jen ti, co meli ten samy problem nebo o nekom takovem vi a znaji jeho reseni. Dekuji 🙂

Strana
z2
dokument
7. říj 2015

@katinkastud mne to pripada v tomto veku normalni, nechce byt u cizich a respektovala bych to. Ze je to babickam lito by mi bylo uplne jedno. Neni to jejich dite ani hracka. Zvykne si casem, az bude vetsi. S rocnim ditetem ale clovek v domacnosti opravdu nic moc neudela 😅 Vzpominam si, ze to bylo zatim asi nejnarocnejsi obdobi. Dite vsude, ale vsude lezlo, vytahovalo veci, vsechno se muselo stehovat z jeho dosahu, celodenne mi viselo na noze, bylo to daleko horsi obdobi nez kdyz to bylo novorozene. Nechala bych ji byt a netrapila ji, proste u jinych nechce byt a jednou z toho vyroste. Moje dite je hodne spolecenske a taky nechce byt u jinych, podle obdobi. Jako miminu mu to nevadilo, ted, v necelych dvou letech mu chvili trva, nez se rozkouka, jak uz tady nekdo psal. A jsou lidi, u kterych nechce byt vubec a boji se jich (deda)

mat_ova
7. říj 2015

@katinkastud chápu, že je to babičkám nebo i tobě líto...a může to být i jen naučené chování, ovšem řešení že by se vyplakala u tebe a časem se uklidnila mi přijde docela drastické (nehledě na následky, pokud by se tedy uklidnila, tak ji tím můžeš způsobit trauma a naopak k tobě pak dlouhodobě nebude chtít jít, protože jsi ji "ublížila" tím, že jsi ji držela a nemohla k mamince). Je to na mamince a dítěti, časem se maličká otrká..jestli za měsíc nebo za rok, je prostě na ni.

U nás babičkám bylo líto, že nemůžou malého vozit v kočárku - přes to nejel vlak, nenechám ho plakat. Moje mamka se naučila používat nosítko a bylo to. Tchýně nosítko kategoricky odmítá a tím pádem má smůlu. A jde ale vidět i ten vztah mého syna k jedné a druhé babičce, jak moc je rozdílný.

Jako matka ročního chlapečka tvou švagrovou docela chápu. Malého nosit pořád nemusím, a taky teď v tom roce nic moc neudělám. Zlatě šestinedělí 😀

Strana
z2