Jak naučit dítě na postýlku?
Se synem spím v posteli, už od příjezdu z porodnice a pevně jsem věřila, že to tak i zůstane. Bohužel teď v jeho 4 měsících už to není pohodlné ani pro něj.
Pro pochopení vám napíšu několik důvodů, které mě k přehodnocení situace vedou
-jakmile se na posteli pohnu, budím syna
-syn celou noc cestuje a já nespím
-syn je natolik aktivní, že se bojím, aby si neublížil. Párkrát už se pokoušel strčit hlavu do mezer v čele postele. Dala jsem tam polštáře, ale včera mě vzbudil pláč a syn měl hlavu pod těmi polštáři. Riziko udušení mě vyděsilo
- manžel s námi už víc než měsíc nespí, protože ačkoli syn v noci nepláče, potřebuje na svoje cestování tolik místa, že na manžela už žádné nezbývá. Upřímně mi manžel chybí.
-syna vzbudí i sebemenší pohyb kolem postele
Tyto důvody mě vedou k tomu, že bych ho ráda naučila, spát ve své postýce, u sebe v pokojíčku. Bohužel nevím, jestli na to ve 4 měsících není už pozdě.
Přivítám každou zkušenost i radu. Děkuji
Náš malý spí sám v pokoji od 4 měsíců, ze stejného důvodu ale s tím, že my měli syna vždy jen v postýlce, žádná postel, ale budil se furt. Po odloučení a noci na chůvách můžu říct že spíme celou noc oba jak zabití.. No ale jak to bude u vás s naučením se spát v postýlce, to netuším ale čím dřív, tím líp
Určitě bych ho začala dávat do jeho postýlky na spaní přes den. Hezky zatáhnout, ať má přítmí, jakmile zvládne spaní přes den, noc by po určitém čase měl taky zvládat v pohodě 🙂 (Měl, měl - jaká bude praxe, to se dozvíš následně 😀)
Taky jsem to řešila spala jsem s malou v jedné posteli skoro do půl roka než mě jednou ráno vzbudila kopáním do zad a už byla na cestě ze se odplazi a spadne na zem. Tím to haslo a mazala do svoji úplně bez problémů akorát ji budi kdejaký zvuk dokud nespí opravdu natvrdo
mame postel - uz tedy detskou, v nohach nasi postel. Do 1,5 spala dcera se mnou v posteli. Ted se budi jednou za noc - chce pit, a je zmatena a nevi kde je lahev - cestuje totiz po cele posteli. Vyhovuje nam vsem. Na ceste mame dalsi a uz merim loznici, jak prirazim otevrenou postylku k posteli. Mame proste spaci mistnost pro celou rodinu a detsky pokoj je herna. Az budeme vsichni chtit, tak se rozdelime do svych pokoju....zatim to nechci hrotit, ale to je proto, ze to vsem, opravdu vsem, vyhovuje. Drzim palce!
máme k posteli přiraženou postýlku bez bočnice, malá sice dlouho spala se mnou v posteli, ale teď už je natolik velká, že je pro všechny pohodlnější, když se na spaní odvalí do svojí. Dalo se to i při kojení - nakojit, odvalit 🙂
jinak pokud máte v čele postele šprušle s rozestupem na dětskou hlavu, dala bych tam napevno mantinel (uvázaný nahoře i dole), ne polštáře.

.