Jak oblíkat miminko v tomto počasí?

berenickie
2. bře 2017

Přeji krásný sluníčkový den, prosím o radu. Jak oblíkat mimino v tomto počasí? Nevím si rady 😀 Holky byly zimorive a teď malý je furt ve všem spoceny...6,5 měsíce, dokonce i v noci jen v overalku... Ale co do kočárku? Má normálně teplý fusak, punčochy, kalhoty, mikinu, bundu čepici...A durch...

karlajasmine
2. bře 2017

@berenickie Ja jsem fusak uz vyndala a misto toho prikryla teplou dekou. Ale mam teda starsi dite.

muhehehe
2. bře 2017

@berenickie A tu bundu má jakou? Zimní? Místo gatí a bundy bych mu dala flísovej overal... já takhle oblékala ležící mimino (tou dobou o chlup mladší - 3-5 měs) i za nižších teplot, než jsou teď... a taky nemáme fusak zrovna beránka, spíš takový tenčí. A bylo to tak akorát.

betelgeuzz
2. bře 2017

@berenickie tak si představ, že bys měla puncocháče, kalhoty, ještě nějaký dlouhý kabát (místo fusaku) a sedla si do nějaké budky, třeba zastávky, na kterou peče slunko. mně by teda vedro taky bylo.

místo fusaku bych brala spíš deku a podle počasí přikrývala a odkrývala. Ono jinak je, když slunko hřeje, jinak, když zaleze a začne foukat. chce to průběžně regulovat.

berenickie
autor
2. bře 2017

Bundu má tenkou...😲. I s fleece overalku to střídám a je to stejné... Mám strach, aby mi neofoukl... Fusak je dost teplý, ale i tak ho rozepínám...

muhehehe
2. bře 2017

a jinak jasně, když extra svítí, tak klidně ještě trochu odvrstvit 🙂 Já jsem za tohohle počasí ještě nechávala fusak, za deku jsem ho vyměnila později... ale neměla jsem přes fusak už ten ,,poklop" (bože jak se tomu říká? u sporťáku by to byl nánožník🙂) a když hodně svítilo, tak jsem fusak rozepínala jak se to hodilo. Dcera je taky docela horkokrevná.

muhehehe
2. bře 2017

@berenickie Tak asi máte ten fusak opravdu hodně teplý, protože to oblečení mi nepřipadá nějak přehnané... tak vyměnit za tu deku, no 🙂 A oblečení nechat, jak je.

betelgeuzz
2. bře 2017

@berenickie pro dítě je nebezpečnější přehřátí, než nějaké ofouknutí 🙂 vem si, že jak hřeje slunko do kočárku, je tam fakt teplo.

pavlina212
2. bře 2017

Syna jsem ve stejném věku vozila v zimním fusaku od Emitexu a na sobě měl body, polodupky, ponožky, slabou čepičku a přes to silnější mikinu s nasazenou kapucou. Jinak mu bylo horko. Bylo to v hluboké korbě, dítě leželo. Oblékat víc jsem začala, až když seděl ve sporťáku.

catf
3. bře 2017

@berenickie dcera v tomhle počasí má punčocháče a tepláky, bodíčko, svetr a bavlněnou mikinu s kapucou (nemá čepici), na nohou má boty...je v zimním fusaku ve sporťáku

adypro
3. bře 2017

Dávám merino body, punčochy nebo dupačky, pak takovou kombinézku (už ne zimní, takovou tenčí) a stále máme zimní fusak. Když ji dávám spát ráno (po 9. hod) je u nás ještě dost chladno. A je krásně teplá, když ji vytáhnu, ani ne moc ani málo podle mě, ale fusak už brzy zruším či vyměním za jarní.