icon

Jak pomoci miminku usnout ve sporťáku?

elda123
17. bře 2025

Dobrý den ,

Mala ma 8 měsíců a jeste asi před měsícem byla v korbě jenže se mi tam uz nevešla , v korbě vydržela spát i treba dvě hodiny jenže od ty doby co jsme ji dali do sporťáku tak treba dopoledne vydrží spát jen 40 minut ani to ne.. někdy třeba jen 15 minut a uz nespi a odpoledne nespí vubec přitom v korbě mi spala dvakrát denně , a pak mi v ňom začne i vyvádět jako ne vyloženě brečí ale různé kňučí pritom vidí :D tak nevim zda je to nějaké období a nebo nechce byt ve sporťáku … akorát doma mi spát nechce tak nevim kde ji mam uspávat proto jsem sni chodila 2x za den ven protoze v kočáru mi vždy spala . Dekuji za odpovědi

fioreta
17. bře 2025

Tak někde jsem četla, že odborníci právě moc nedoporučují to uspávání a spaní v kočárku. Dítě má být v kočárku v rámci procházky po venku, je to vlastně věc na venkovní přepravu a jedna věta se mi tehdy fakt líbila - lidi si kočárek pletou s postýlkou nebo tak nějak. Ne opravdu to není to samé. Dítě má spát doma ve své postýlce na kvalitní matraci. Takto by se měl pěstovat kvalitní spánek. Takže opravdu začít učit spát doma v postýlce. Možná to bude trvat, ale tak už to při výchově a péči o dítě prostě chodí 😉

aselluska
17. bře 2025

@elda123 měla jsem to stejně. Ale na spaní doma si zvykl. Prostě nebyla jiná možnost. Nebylo to hned ale naučil se to.

terel
17. bře 2025

Mě nikdy od narození dítě nespalo v kočárku. Jen v nosítku když bylo hodně malinké… pak bylo zvyklé na postýlku. Takže jak tu píše @fioreta. My máme opravdu kočár jen abych se někam přemístila když je třeba a na procházky… vím, že nikdy neusne tak procházky dělám cca 1,5 h před spánkem. Přijdem domů, napapat a spát.

elda123
autor
17. bře 2025

@fioreta je to mé první dítě , můžete mi poradit jak? Uz jsem zkoušela dat do postýlky a nic furt si stoupala a nespala 🤷🏼‍♀️

fioreta
17. bře 2025

@elda123 Tak trpělivost, čekat. Sednout si k ní a číst pohádku. Jak se unaví, tak lehne a usne, naučí se. Jednou se to bude muset naučit, život je změna. Ve školce se pak taky naučí spat. Prostě jako, jednou se to dítě naučí všechno, co po něm budeme chtít.

orangutan123
17. bře 2025

Jsou děti a děti....první syn přes den nespal nikde jinde než v kočárku, ale pouze doma! Venku neusnul ani za ho*no 🤦😂 pak se přidal spánek v kočárku i v noci cca od 5-9 měsíce, to byl fakt očistec. Snad celou noc sem jenom pohupovala kočárem aby se on i chlap trošku vyspali. Teď spí jak denní tak noční spánek ve svojí posteli. Druhej od malička spí v postýlce bez problému.