Jak přijít s miminkem na čas?
Ahoj holky, mám na Vás dotaz, jak to děláte, když musíte být s miminkem někde na čas - myslím tím hlavně doktory, kde jste přesně objednány (moje má konkrétně 10 týdnů). Nejde mi o to, žes bych byla neschopná ho obléct a nachystat sebe, ostatní věci atd., ale jde mi o to, když např. tvrdě spí, když máme odcházet. Necháte mimčo dospat a přijdete klidně pozdě? Nechci ji právě násilně budit, a ono když spí mimčo opravdu tvrdě, kolikrát to ani nejde, ale hlavně se mi to opravdu nelíbí, protože sotva jsme si našly nějaký řád, tak ho mám takto narušovat? Navíc teď musíme dvakrát týdně na RHB do nemocnice a zrovna v ty dopolední časy, kdy spává :( a ještě má být hodinu po krmení 😠 Tak jako opravdu nevím, jak to udělat?? Jen mě zajímá, jak řešíte podobné situace vy? Díky předem za odpovědi.
@ev.ka ale není to zbytečná diskuze, já jsem chtěla vědět, jak to dělají ostatní, ne že to začnu dělat podle nich, např. to vyjetí dřív a dospinkání v kočárku se mi líbí a budu to dělat, ale jen jsem srovnala dva extrémy matku, která své dítě radši nedokojí, aby nepřišla o pár minut později a pak druhou, která si s tím vůbec neláme hlavu, které dítě je asi spokojenější?
@zuzacek26 prosím tě,rozhodně si mě neber za příklad 🙂 😉 😉 já sice občas někam pozdě přijdu,ale už se mi i stalo,že mě dr. nevzala (měla pauzu an oběd,čekat na ni se mi už nechtělo a po obědě měla nasmlouvané jiné maminky). naštěstí nechodíme často,jen na pravidelné kontroly a máme fakt v pohodě doktorku.Kdyby se stalo,že v čekárně bude jiná maminka a bude mít pocit,že je mým pozdním příchodem znevýhodněná,tak se jí omluvím,vysvětlím a hlavně ji pustím před sebe. Prostě je to o tom,že pokud chci (resp.musím) chodit pozdě,tak nemužu čekat full servis,což zde pár diskutujícím nedošlo. Chápu důležitost včasných příchodů např.na rehabko,kde to "jede". Tam bych zkusila se objednávat jako poslední a požádat lékaře,zda by byl ochotný akceptovat,že sem tam přijdeš o 10 minut pozdě -neúmyslně. Je to o domluvě.
@marecekavendulka neboj, nebudu, mám už příklad v nespolehlivé kamarádce :D Ale ne, vážně... dnes jsme došly a rehabky na čas, maličko jsem malé pomohla, nespala příliš tvrdě, tak to probuzení bylo takové nenásilné, v klidu jsme pojedly a tak to nějak hezky vyšlo, ale světe div se, sestřička mi říká, ale vy jste měly přijet před hodinou , čekala jsem na vás... no jenže neměly, jenom si to k sobě napsala špatně, ale my jsme na kartičce měly čas správný a v ten jsme také dojely, takže jsme nakonec odcvičily šup šup, protože už tam čekal pán, takže to vychystávání atd. za to ani moc nestálo, ale co tím chci říct, občas se spletou doktoři (sestřičky) nebo mají skluz atd. , někde to není jenom občas, ale pravidelně (ale to už je na jinou diskuzi) a tak si myslím, že i my matky malých mrňousků máme občas nárok na malé zpoždění a je vcelku omluvitelné, i když věřím, že všechny se snažíme všude být včas, ale někdy se prostě nedaří.
@zuzacek26 dite, ani to novorozene, neni duvod a vymluva k tomu, aby clovek nechodil na cas. A bacha prave na mista, kde se soustreduje hodne rodicu s detmi (lekari napr.), protoze ti tech rodicu vidi hodne a naopak vidi, ze to zvladat jde a pochopeni se hleda hur a vymluva na dite vypada blbejc, nez kdyz treba dorazis o 10 minut dele do banky na sjednanou schuzku...
Doporucuji planovat vsechno minimlane o 15 minut predstihove, pak te nerozhodi ani "z niceho nic a zcela prekvapive" pokadene, nebo pozvracene dite potrebujic prevleknout od hlavy k pate.
@zuzacek26 Moje zkusenost-chodim s malym na rehabilitace od jeho tri tydnu. V te dobe dvakrat tydne, od tri mesicu chodime 1x tydne. Do toho jsme absolvovali 2 x 10 laseru,ktere byly v 7:00. Rehabilitace pak 7:30, dnes 8:00. Kdyz to vezmu tedy podle sebe,vzdy se to da naplanovat tak,aby se to stihlo. A to jsme jezdili a jezdime mhd, takze 45 min do nemocnice, 5min laser, 45min domu..... presne jak radi vyse-vyjet driv, vzbudit o neco driv,aby se pak posunulo dalsi spinkani a podobne. A podotykam,ze i pres toto mam spokojeneho,usmevaveho chlapecka,ktery mrci snad jen kdyz rostou zoubky......
@zuzacek26 Ahojky, mam 12tydenni holcicku a k lekarum ci po uradech chodim vcas a snazim se chodit i na prochazky s ostatnimi maminkami ve sjednanou hodinu, obcas to nestihnu max. o 10 min. Vzdycky s priprava zacinam o neco drive nez normalne. Pokud mala jeste po kojeni usne,tak ji dam do kombinezky,coz ji zarucene probere a v kocarku nebo autosedacce pokracuje ve spanku. Holcicka je vesela a usmevava, vecer usina kazdy den ve stejnou dobu a celou noc krom kojeni spinka. Nenapadlo me resit,ze bych ji mohla nejak ublizit,kdyz ji obcas pres den vzbudim.

@zuzacek26 tak trošku zbytečná diskuze, zdá se, že máte příklad v kamarádce a o věci jasno