Jak řešit ranní buzení ročního dítěte?
Ahoj holky, potřebovala bych se poradit, mám roční dceru, of malička chodí spát kolem 7 vecer, vzdycky je večer hodně unavena a jakmile jde spát pozdeji tak je večer jen hodne place a žádný efekt😂poslední měsíce se budila mezi 5 - 6 hodinou, spis většinou po té 5, ale poslední dny si to posunula na 4.30 a nevim co s tim.
Přes den chodí dvakrát spár po cca hodině. Zažila jste to taky některá a kdy se to pak nejak urovnalo? Nebo můžu dělat něco špatně, co bych mohls změnit ?
Přechod na jeden spánek mě taky napadl, protože vím ze kolem roku hodně dětí takhle přechází, já si to zatím neumím představit, protože nevydrží dýl vzhůru než 4 hodiny
Přechod na jeden spánek mě taky napadl, protože vím ze kolem roku hodně dětí takhle přechází, já si to zatím neumím představit, protože nevydrží dýl vzhůru než 4 hodiny
@terss par veci me napadlo...
- Mate zatemnovaci zavesy? Deti jsou velmi citlive na rozedneni.
- Kdyz se posouval cas na letni, tak se vam dite podarilo "preridit"? Jestli ano, tak to musi jit i ted, ale bude to nejspis tyden dva dost neprijemne pro vsechny zucastnene. Muzete zkusit zacit nejaky den,kdy si protahne odpoledni spani, nebo pomalu po 10-15 minutach posouvat. Ale moje zkusenost je, ze je zasadni ta tma rano, aby si jen nezkratila nocni spanek a neprodlouzila denni, misto toho, aby vstavala pozdeji.
- Stojite opravdu o to, aby chodila spat pozdeji a vstavala pozdeji? Nezmizi vam kvuli tomu nejaky vecerni cas bez ditete, s kterym pocitate?
- S nekterymi detmi neudelas nic.
@terss Naše se taky vždycky budila mezi 4-5 přes jaro a léto, kdy je brzo světlo. Teď jí je 5, a vstává teda po 6. Ale na podzim a zimu vstává v 8. Je to znát...
@terss dcerkav tomto jarne letnim obdobi take vstavsla driv. Misto v 6 uz treba v 5 nebo ve 4, kdyz nam prazi slunce do oken(cisty vychod). Ani zatemnovaci zavesy na ni nefungovaly. K tomu si pripocti, ze vecer nikdy nechodila spat pred 21.h. Proste neusnula🤪. Od roka pouze jeden denni spanek v kocaru, od roka a pul beze spanku pres den😅
Zkus večer posunout spaní o půl hodiny, postupně i víc. Přes den možná zkus místo dvou spánků jeden delší. Důležité je konzistence a klidný režim. Časem se to obvykle srovná 🙂

Mně přijde tohle období ranního vstávání normální. Dcera to tak měla kolem 9. měsíce. Vstávačka ve 4 ráno. Trvalo to třeba 2 týdny a pak se to zase vrátilo.
Možná vyzkoušet i jeden spánek přes den. Dcera měla jeden spánek asi od 13 měsíců. A od necelých 2 let začala vynechávat občas i ten. Od 2,5 let nespala přes téměř vůbec. Když usnula, tak byla na 80% nemocná.