icon

Jak řešit ranní buzení ročního dítěte?

terss
22. kvě 2025

Ahoj holky, potřebovala bych se poradit, mám roční dceru, of malička chodí spát kolem 7 vecer, vzdycky je večer hodně unavena a jakmile jde spát pozdeji tak je večer jen hodne place a žádný efekt😂poslední měsíce se budila mezi 5 - 6 hodinou, spis většinou po té 5, ale poslední dny si to posunula na 4.30 a nevim co s tim.
Přes den chodí dvakrát spár po cca hodině. Zažila jste to taky některá a kdy se to pak nejak urovnalo? Nebo můžu dělat něco špatně, co bych mohls změnit ?

hennrietta
22. kvě 2025

Mně přijde tohle období ranního vstávání normální. Dcera to tak měla kolem 9. měsíce. Vstávačka ve 4 ráno. Trvalo to třeba 2 týdny a pak se to zase vrátilo.
Možná vyzkoušet i jeden spánek přes den. Dcera měla jeden spánek asi od 13 měsíců. A od necelých 2 let začala vynechávat občas i ten. Od 2,5 let nespala přes téměř vůbec. Když usnula, tak byla na 80% nemocná.

terss
autor
22. kvě 2025

Přechod na jeden spánek mě taky napadl, protože vím ze kolem roku hodně dětí takhle přechází, já si to zatím neumím představit, protože nevydrží dýl vzhůru než 4 hodiny

malytlustyhroch
22. kvě 2025
@terss

Přechod na jeden spánek mě taky napadl, protože vím ze kolem roku hodně dětí takhle přechází, já si to zatím neumím představit, protože nevydrží dýl vzhůru než 4 hodiny

@terss par veci me napadlo...
- Mate zatemnovaci zavesy? Deti jsou velmi citlive na rozedneni.
- Kdyz se posouval cas na letni, tak se vam dite podarilo "preridit"? Jestli ano, tak to musi jit i ted, ale bude to nejspis tyden dva dost neprijemne pro vsechny zucastnene. Muzete zkusit zacit nejaky den,kdy si protahne odpoledni spani, nebo pomalu po 10-15 minutach posouvat. Ale moje zkusenost je, ze je zasadni ta tma rano, aby si jen nezkratila nocni spanek a neprodlouzila denni, misto toho, aby vstavala pozdeji.
- Stojite opravdu o to, aby chodila spat pozdeji a vstavala pozdeji? Nezmizi vam kvuli tomu nejaky vecerni cas bez ditete, s kterym pocitate?
- S nekterymi detmi neudelas nic.

klokanka31
22. kvě 2025

@terss Naše se taky vždycky budila mezi 4-5 přes jaro a léto, kdy je brzo světlo. Teď jí je 5, a vstává teda po 6. Ale na podzim a zimu vstává v 8. Je to znát...

konidana
22. kvě 2025
@terss

@terss dcerkav tomto jarne letnim obdobi take vstavsla driv. Misto v 6 uz treba v 5 nebo ve 4, kdyz nam prazi slunce do oken(cisty vychod). Ani zatemnovaci zavesy na ni nefungovaly. K tomu si pripocti, ze vecer nikdy nechodila spat pred 21.h. Proste neusnula🤪. Od roka pouze jeden denni spanek v kocaru, od roka a pul beze spanku pres den😅

drtatko4
23. kvě 2025

Zkus večer posunout spaní o půl hodiny, postupně i víc. Přes den možná zkus místo dvou spánků jeden delší. Důležité je konzistence a klidný režim. Časem se to obvykle srovná 🙂