Jak uklidňujete malé (8 měsíců) vzteklounky?
Mám doma osmiměsíční holčičku. Už od narození je více uplakaná, spíš hysterická. Postupně jsem se naučila, jak jí trochu uklidňit. Hodně jsem jí houpala na míči, kojila, pouštěla šum, nosila v šátku. V prních měsících jsem byla občas zoufalá, protože jsem se bála, že má hlad nebo jí bolí bříško, ale teď už je jí 8 měsíců a už vím a poznám, že je hysterická a nemůže se pak sama vůbec uklidnit, tak stále hledám nové uklidňovací metody. Je mi jí trochu líto, ještě si neumí s těmi emocemi poradit. Je hodně emotivní, ráda piští, dělá lumpárny, směje se všemu, ale naopak když jí něco naštve, tak nebrečí ale rovnou dostává hysterický záchvat.a to takový, že uplně piští, odstrkuje mě, kope nohama, nechce dudlík ani prso. Mám pár metod, které občas zaberou,ale někdy taky ne. Když už nic nezabírá, uvážu do šátku a tancuju s ní a zpívám.... 🙂 no sranda, ale v noci se mi tohle absolvovat moc nechce. Jednou mi hysterčila celou cestu v autě, (asi 25 min.) a byla už uplně vyřízená, ale nepřestala. Přitom když jsme přijely domu, tak se podívala na naší kočku a začla radostí pištět a kopat nohama. Nedokážu být v klidu, ikdyž vím, že jí nic není. Hrozně mě ten její pláč stresuje. Takže co zabírá u vás? U nás : zajímavý, neokoukaný předmět. Hledání kočky po bytě. Pouštění na youtube malé kotě spalo v botě. Hraní s maňásky. Občas pochování.
@lucieandrlova
JJ já vím,zatracený vzdor 😀 ale tak prý může být až do 5 let,takže ještě 2 roky může být 😨

@lucieandrlova já teda mamku beru jako autoritu, ale zároveň jako partnera. Vždycky jsme měli kamarádský vztah, takže to rozhodně není o způsobu "trestání". Podle mě by to nemělo být jen o tom kamarádství, protože ke kamarádovi si dítě dovolí mnohdy dost hnusné věci, ale právě i o té autoritě. Prostě to dobře zkombinovat.