Jak utěšujete v noci hysterický pláč ročního dítěte?

ally8
28. črc 2015

Noční buzení dcery už neřeším, to jsem si zvykla a vím, že u hodně dětí to prostě trvá dlouho. Ale už mi dochází nápady jak jí uklidnit a různé uklidňovací metody selhávají. Usíná naštěstí hezky sama v postýlce, s tím neměla nikdy problém. ALe pravidelně kolem 22 až 23 hodiny je vzůru a třeba hodinu až dvě, vyjímečně i tři hodiny řve. Je to opravdu hysterický pláč, kdy se prohne do luku, nevnímá mě a doslova piští, že radši zavírám okno, aby nevzbudila celé sídliště. Musím jí něčím uplně rozptýlit a zaujmout její pozornost, takže chodíme po bytě a hledáme kočku, děláme si čaj, puštíme si na mobilu kočičky, prohlížíme knížky. Nechci rozsvicovat a hrát si s ní, chci aby věděla, že v noci se spí. Vždycky se na chviličku uklidní, když k nám přijde kočka do postele, tak se i směje a hladí si jí, ale za minutu už zase hysterčí. Manžel pomáhá, já už jsme se naučila být taky relativně v klidu, neřeším to. Pořád na ní mluvím potichu, hladím, pusinkuji. V noci jí ještě kojím, ale když hysterčí, tak se nechce ani napít. To třeba až po hodině, pak si v klidu vezme dudlík a usne. Čím děti v noci zklidňujete když jsou hysterické ?

leniczka23
28. črc 2015

Na Maxima žádné uklidňování neplatí, mám ověřené, že na něj nesahám, nemluvím na něj, jen mu dám napít když chce..většinou totiž začne řvát ještě víc když se o cokoliv pokouším..Většinou přestane sám..Když už má velký hysterák tak ho taky musím rozptýlit a úplně vstát z postele protože v ložnici je k neutěšení..Je mu 21 měsíců a děje se to už minimálně, teda alespoň takový ten velký neutišitelný pláč..jinak kňourá a vzteká se furt tak 2x týdně..nejhorší to bylo když lezly špičáky, to byli masakr noci..Ale s věkem to bude míň a míň..Držím palce..

ally8
autor
28. črc 2015

@leniczka23 No ona má právě ty velké hysteráky furt. Opravdu musím odejít z ložnice a to se uklidní. Jak jdeme zpět do ložnice, zase se rozhysterčí. Sama nikdy nepřestane. Stupňuje se to, až sebou hází v postýlce a piští.

lv
28. črc 2015

Nemá noční desy? Mělo by to s věkem přejít, dá se užívat homeo strip Sedalia

svetlus_pepca
28. črc 2015

Taky už se nám to párkrát stalo, a jak píšeš, nemůžeme zůstat v ložnici. Pokaždé mám pocit, že zabere něco jiného. Ale z toho, co zabere - lžička studené vody/přesnídávky, otřít obličej mokrou žínkou a nebo hodně pomáhá hudba.

betelgeuzz
28. črc 2015

taky mi to příjde na noční děsy, zkus si to vyhledat.

melodygirl
28. črc 2015

@ally8 to jsou noční děsy, měly jsme také. Zabrala homeopatie, ale konstituční, zkušený homeopat. Dcera řvala hodinu i více v kuse, nechtěla kojit, jako v transu. Dělat přesně to co děláš, ale je to unavující. U nás po léčbě jak když utne. Mají to děti s dráždivejsi nervovou soustavu, které se také často v noci budí

ducik
28. črc 2015

@ally8 stalo se nastesti jen párkrát, takové neutišitelné hysteráky v noci (jinak budí se pořád 1-3x za noc i v 1,5 letech), v jiných chvílích zabíralo prso, ale v takovém záchvatu taky nechtěl. Zkoušela jsem vše možné, většinou se nakonec uklidnil při silnějším obětí a společném "houpání" (tj. sedím na zadku, pevně ho držím ve svislé poloze na břiše a houpu se zepředu dozadu jako se houpáním uklidňují blázniví)

andykaj
17. bře 2019

@ally8 Dobrý večer mohla bych se zeptat co to nakonec bylo a jak jste to resili? Kdy to prestalo?Muj syn 1,5 lety ted prochazi presne tím co popisujete a vubec nevime co to je, je to desivé.. Moc dekuji za odpoveď 🙏