Jak uspat miminko vyžadující klid a přítomnost matky?
Potřebuji radu zkušených matek, co mají více dětí! Mam dvouměsíční holčičku, která má 2 sestry (3 a 5 let). Mala ma hrozny problém s usínáním. Spí buď v jedoucím kočárku anebo u me v náručí, kdyz s ni chodím. Dopoledne to řešíme společnou procházkou venku, jenže v takové zimě tam vydržíme max hodinu, hodinu a pul. A doma je pro me skoro neřešitelné ji uspat. Ona totiž potřebuje ticho a přítmí, všechno ji hned probudí! Ale zároveň chce byt pořád u me, takze nejde ji uspat v náručí a odložit do postýlky do klidu. Jenže starším holkám nevysvětlím, ze musi byt potichu, aby miminko mohlo spinkat. Jsem bezradná…mala pak únavou hystericky pláče, až se zajíká a já nevim, jak to řešit. Máte prosím někdo radu??
To u nas byl ze zacatku take orisek. Starsi ma adhd a ja.donesla.domu miminko. No porad jak blbec dokola.rikam ze se.musi chovat potichu ale pripadam si uz jak kolovratek. Prijde mi ze si ty mimina chudaci zvyknou
@billiejean88 měli jsme úplně to samé! Ja teda mam miminko jen jedno, ale treba ti pomuzu. Přes den spí jedine v kocarku (to mu zůstalo do teď) ale večer to první 2 měsíce bylo peklo. To jsem se celý den děsila, co zase večer bude. Uspavani bylo tak na 3 hodiny, a musel se furt houpat v náručí, když jsme s ním chodili, spal, jakmile jsme si s ním zkusili sednout, byl vzhůru. Pak byl taky hysterický řev protože byl vyřízenej a bylo na něm vidět jak moc by chtěl spinkat a nejde to. Začali jsme dávat probiotika (nevime, jestli ho treba nebolelo brisko,každopádně od te doby vypada o dost spokojenejsi) a uspavame ho tak ,že ho zabalím do zavinovačky(nebo deky, to je jedno) - zkrátka aby ho nerušily ručičky, hladím ho, pustím bílý šum a do 10 minut spinka -spi krasne celou noc fakt tvrdě, nevzbudí ho nic 😊 ještě Teda pokazdy vyvetrame v ložnici aby měl čerstvý vzduch 🙂 a ještě mě napadá zkusit hojdavak, hezky se to s nimi houpe, u toho našeho to zatím takovy úspěch nemá, ale známí si to dost chválili 😊 preju ať jde brzy uspavani lépe! 😊
Ahoj. Nejsem zkušená, jsem prvorodicka 2 měsíčního kluka, a mám doma to a samy, totální peklo a pocit toho, ze neumím uspat své dítě. Dopoledne ho uspim jen tak, když jdu s nim na procházku a odpoledne přichází peklo. V ložnici mi neusne, není ještě tma, chce přítmí, ticho. A nejhorší je, ze cely den je pořad v módu “abych usnul, dek mi prso”, takže kojim, a stejne mám pocit, ze mi nezabere. Teď máme 3 den v módu “ od 7 vzhůru, a usinam v 17”. Proste mi ten kluk neusne. Bílý šum, houpani, nošení, mazleni, kojení. … pak přijde řev, plac, vztekam. Trochu nám teď pomohli probiotika, asi je spokojenější.
Moc vám všem děkuji za rady. Zkusila jsem nosítko i jiné varianty a nakonec jsem našla řešení, které dočasně vyhovuje nám všem. Domluvila jsem se s jednou známou, že mi každé odpoledne vozí miminko 2 hodiny v kočárku. Mala se hezky prospí a večer není tak přetažená a já mám čas na starší holky + něco udělám doma. Nejdřív jsem se tomu bránila, ze to přece musím nějak zvládnout, ale hrozne se mi ulevilo. A myslim, ze miminku je momentálně jedno, kdo ho vozí. Takže tak. Vám ostatním moc přeju, ať vám dětičky hezky spí nebo ať vám taky někdo pomůže 🙏

Zkousela si satek? Jako je to blby mit ho furt na sobe s miminem, ale furt lepsi nez na rukou. Odkladat i se satkem muzes zkouset, ale klapnout to nemusi....
Ja mela nespici naszesti to prvni dite, takze jsem minimalne 2x denne jezdila 1 az 3 hodiny venku s kocarem. 1.5 roku denne😅. Ale teda po prichodu domu se hned nebudilo, vydrzelo v tmave chodbe pred bytem spat v kocaru klidne dalsi hodinu.