icon

Jak uspáváte 10měsíční mimino?

6. únor 2021

Ahoj,
už nějak nemůžu. Naše dítě usne jen u prsa, v manduce nebo v kočárku. Je už celkem těžká, na kočárek je někdy venku hnusně... Pokud ji nechci nechat vyřvat nejakou pitomou Estvillovou metodou, tak to musím furt nosit devitikilove dite, nebo tahat kočárek nebo furt kojit a kojit, večer, v noci, ráno... Furt? Neříkejte mi, že to nejde líp. Vždyť je to ke zbláznění. Kdybych měla druhé dítě, tak toto nedám... Jak to děláte vy?

Strana
z2
keksik002
6. únor 2021

netuším co je spánkový trénink.. ale od narození jsme se snažili nastavit noční režim a pravidelné spaní.. od narozeni spinkal cca 5hodin v kuse v noci a cim byl starsi tak se to prodluzovalo. asi v 8mi mesících spal celou noc 8hodin v roce pak 10hodin.. =)

jakreb
6. únor 2021

@keksik002 Presne. Mne obe deti spali celu noc (19.-20.00-07.-08.00) od 5.mesiaca. Od 3.-5.mesiaca sa budili 1x za noc na dojčenie, nadojcila spali ďalej.

felixfelicis
6. únor 2021

To by me zajimalo, jak se rezimem dosahne toho, ze dite spi celou noc? 😀 (krom toho, ze mu nedam najist a necham ho brecet). Tim netvrdim, ze matky spavych deti je tyraji Estivillem, jenom ze ne vsechny maji takove stesti 🙂.

madbetka
6. únor 2021

@keksik002
@jakreb První dvě děti mi spaly od 10m celou noc. U třetí neděláme nic jinak a stejně je to prostě nespavec. Tohle je hodně o dítěti, jeho povaze. Režim má ta třetí nejpevnější, se třemi dětmi to ani jinak nejde, přesto prostě nespí. Tohle není režimem.
Některé děti prostě nespí, i když se rodiče staví na hlavu. Čím dřív to rodiče přijmou jako fakt, tím dřív se jim uleví. Radši budu ještě dva roky uspávat v nosítku, když vím, že to funguje, než aby mi dítě každý večer ječelo. Na to jsem moc pohodlná 🙂

eithelwing
6. únor 2021

No, mám dvě děti. Starší uspava tatínek, stačí jen přítomnost
Malý má 8 měsíců, usíná v noci u prsa, přes den jedině kočár. V náručí ječí. 🤷 Každý chytrák ví, že jsem si ho rozmazlila, nejčastěji takoví, co jim děti usínaly v pohodě. 😀

U dcery jsem odbourávala usínání v náručí postupně. Byl to proces na rok a půl, ale bylo to v klidu bez křiku.

keksik002
6. únor 2021

@madbetka to je jasný, kazde dite je jine.. Jen jak si to kdo nauci tak to ma. Kdyz uspava ken v kocare, ma dite v posteli problem.. Kdyz v nositku nechce být v kocare 🤷‍♀️

chumlee71
Autor odpověď smazal
chumlee71
6. únor 2021

Tak ja mam takové děti dvě.😁 Oba usinaji u prsa,v noci se budi 15x,první spal od narození jen v jezdicim kočárku, když se zastavil hned byl vzhůru. Druhý nesnáší kocarek tak ho pořád tahám v nositku . Starší uz není kojeny a budí se do teď 3x za noc a mladší vstává kolem 5-6 hodiny a oba usinaji kolem 21:30. A ziju a možná se tak za rok vyspím i tři hodiny vkuse 😀

madbetka
6. únor 2021

@keksik002 Ne, vážně ne. Nejmladší dcera od narození spinkala přes den v postýlce, člověk by řekl, že je naučená na postýlku a všechno dobrý. Mysleli jsme, jaký to bude spáč, ale jakmile se začala víc hýbat, víc rozhlížet kolem sebe, víc vnímat svět, tak od té doby je spánek zbytečná věc, co ji zdržuje.
Mám tři děti, každé jiné, přitom všechny vedené v podstatě stejně. Máš štěstí, že ti dítě tak hezky spinká, ale jakkoli nechci snižovat tvé rodičovské schopnosti, tohle je opravdu málokdy zásluhou rodiče 🙂
Sytý hladovému nevěří, tak to je. Taky jsme si mysleli, jak jsme si nejstarší dceru pěkně vychovali a naučili. Haha, vyškolila nás hned ta druhá a ta třetí je dítě pro pokročilé 😃
Jedno mě ale děti naučily - že svoje plány a představy si můžu strčit..no, tam. A že když se člověk přizpůsobí potřebám dítěte, žije se nám všem mnohem lépe, klidněji a bez nervů. A že to pak najednou v pohodě samo přejde 🙂

chumlee71
6. únor 2021

Jo a i na záchod ke mě přijdou 🤣

jakreb
6. únor 2021

@chumlee71 Tak to držím prsty. Ja som našťastie nic podobne nezazila. Az naozaj na pár noci co spočítam u oboch na prstoch jednej ruky tak do 3.mesiacov ze teda ked sa nadojcili tak aj 2-3h nespali....ale to fakt pár noci....

chumlee71
6. únor 2021

@jakreb závidím, my máme štěstí na nespavce. 😃

jakreb
6. únor 2021

@chumlee71 Dufam ze v dobrom.🤪😉
No tiez som cakala pri druhom dieťati ze to bude iné a ze sme "šťastie" v tomto vybrali pri prvom ale našťastie nie. Fakt ako som napísala. Kazdej matke to zelam....😉

jakreb
6. únor 2021

@felixfelicis No su to "spave" deti. Alebo sa proste najedia ako treba a spia a nic ich nebudi-ci hlad, ci smad. Fakt neviem. Ale co viem ze moje spali spokojné ako píšem....Do ničoho som ich nenútila.😀😉

chumlee71
6. únor 2021

@jakreb jj v dobrým. Přítel když chtěl druhý, tak říkal uvidíš ten už bude spát..haha

felixfelicis
6. únor 2021

@madbetka K tomu neni co dalsiho dodat❤
@keksik002 Me se treba jedno dite (uz je starsi, ne miminko) tak obden budi s nocni murou, breci a coura pro me. Do toho dlouho usina. Druhy si lehne a v tu ranu spi a uz se nevzbudi. Ale zase prestalo spat hodne brzo pres den. Jak spi moje treti dite tady radsi vubec nebudu psat 😀 (napoveda: zase spatne). Cim vic materialu mam doma, tim vic se zdraham pouzivat nejake kategoricke soudy.

felixfelicis
6. únor 2021

@jakreb Ja verim a preju ti to 🙂

jakreb
6. únor 2021

@chumlee71 Akoze zazili sme par noci co nespali ale to fakt tak do 5noci....A to som plakala vyčerpaním. Cize fakt som rada ze ich nebolo viac a nase deti nás nechajú a nechali vyspat.😉

jakreb
6. únor 2021

@felixfelicis Dik. Uz su veľki. A každému to prajem....Pre mna je zase sci-fi prebdene noci do 2-3rokov dieťaťa. Našťastie.

jakreb
6. únor 2021

@felixfelicis Inak dcérka ma určite niekde "tlačítko off"...(ktore sme nikdy nenašli zatiaľ) 😀😀😀 Nakolko tu si položila spat, teraz ulozim a pusa a spi....Syn skoro to iste ale ten este ma svoje....

martiniquest
6. únor 2021

@felixfelicis Presne. U nas je taky rezim a ta nase 13m housena se budi za noc 3-15x (3x kdyz je hodne dobre, 15x, kdyz je to hodne blbe)

klokanka31
6. únor 2021

Co to je? 😳

keksik002
6. únor 2021

@madbetka kdyz kouknu na ty diskuze tady, tk je to tu same:"nechce spat v postylce, usne jen v kocarku nebo nositku.." takze nekde v tom asi chyba bude.. 🤷‍♀️

autor
6. únor 2021

@keksik002 víte, mně to dítě spalo prvních 6 měsíců božsky, celou noc. Já ho fakt nerozmazlila. Prostě jednoho dne šlus a bylo vše jinak.

madbetka
6. únor 2021

@keksik002 Asi mame všichni poruchové děti 😃
A nebo jsou to prostě jen děti 🤷🏽‍♀️ Děti, které vážně nefungují vždycky tak, jak si rodiče představují a mají svoje potřeby 🙂

Nezlob se, ale pokud ti miminko od narození spinkalo v noci 5h v kuse, tak to opravdu nebylo tvojí zásluhou. Měla jsi štěstí a přeju ti to. Taky jsem si myslela, že jsme to první dceru naučili my 🙂

felixfelicis
6. únor 2021

@keksik002 Ono pokud by ty deti v postylce usnuly, nemeli by rodice nejspis duvod vytahovat nositko nebo kocar (muj pripad to neni, uspavam jinak, ale mam pochopeni).

beatty
7. únor 2021

Zase to bude lepsi, uvidite.
Musim rict, ze mi vase situace trochu pripomina tu mou. Se spankem jsme taky v nektera obdobi bojovali. Kolikrat slo dite spat az s nami, anebo pokud odpadlo samo, tak treba az pred desatou.
Vetsinou to bylo obdobi, kdy se neco noveho naucilo, nebo kdyz zacinaly rust zoubky, ale jeste tak nebolely, anebo kdyz se pretahlo. A musim rict, ze taky pak bylo mliko jako doliti paliva a dite se zase nastartovalo. 😀
Ale vite co? Je to vzdycky jenom obdobi. Za chvili to u vas zase bude jinak.
Taky jsem nestastna, unavena, nastvana... kdyz nestihnu to, co si naplanuju. Ja totiz davam spis prioritu tomu diteti, nez ze bych sla treba utirat prach. Pritom uklizeno k zivotu potrebuju. 😄
Jenze pak si uvedomim jak rychle mi ty spolecne mesice utekly. A desi me, ze za chvilku me uz to nase dite nebude potrebovat vubec.

V noci spime spolu v posteli, to mi hodne pomaha. Dite je kojene na pozadani takze se v noci budi. Ale sama nevim jak casto, jestli 3x, nebo 4x? Jenom se totiz pritulime, syn se prisaje a spime hned dal. Takze noci mame vcelku klidne a ja se vyspim.

Nepremyslela jste o nejake pomoci? Co kdyby vam nekdo vzal ditko treba na prochazku, abyste si v klidu uvarila, uklidila, odpocinula...?

crazyduck85
14. únor 2021

Mám 10m dvojčata a neuspavam od narození, jelikož bych se z toho zbláznila. Položím do postýlky, jeden vyžaduje látkovou plenu na šmudlání, druhý déčku, zapnu Zazu ukolébavky a odcházím, za 15minut přijdu zkontrolovat a většinou už spí.

Strana
z2