icon

Jak vyrostou děti menšího vzrůstu? Příběhy od maminek

18. bře 2022

Maminky, které jste měly děti menšího vzrůstu, jak nakonec vyrostly? Mám dceru 16m a měří cca 72cm, v roce měla 69cm a při narození 48cm. Je mimo tabulky 😫😫 Pediatrička je v pohodě, že prý všechny děti jednou vyrostou, ale já mám strach. Starší dcera měla v roce 72, v 18m 78 a teď ve 3.5 letech má metr. Lízala spodní tabulky, až se dostala na průměr, ale mladší ty tabulky ani neolízne 😫😫 Nikoho extra malého v rodině nemáme, já jsem sice menší, mám 163cm, ale manžel má 185

Strana
z2
autor
20. bře 2022

@baraskaska to je na 4 roky naprosto normalni vyska… taky mam pocit, ze vsechno vybrala starsi a na mladsi nezbylo 😫😫

sinicka
20. bře 2022

Ve 12 m mel syn 8kg a 70 cm, v 18 m 9kg a 75 cm..

autor
21. bře 2022

@sinicka ty jo to je na kluka fakt prďolka 🤔 Ale hlavně, že je zdravej…

ko87
21. bře 2022

Dcerka je taky mimo tabulky. Příští týden teprve jdeme na 18m prohlídku, ale přeměřovali ji kontrolně před měsícem a měla tuším 73 a cca 8kg. Tak uvidíme, co jí naváží teď, jinak nás asi znovu pošlou na odběry. Mně teda nijak vyhublá nepřijde (Dr se nelíbí hlavně ta nízká váha), ale drobek to je a byla i při narození (2,85 a 46cm). Jinak mám ještě dva starší kluky a ti byli na kluky taky drobnější (v 18m 80cm/9,9kg a 78/9,3kg) a teď jsou v 6,5 a 4,5 letech ve školce takový průměr. Koukala jsem i na tabulky a starší je teď zhruba na 50.percentilu, mladší na 25. Jinak s manželem úplně malí nejsme (167 a 185).

autor
21. bře 2022

@ko87 tak to jste na tom dost podobne jako my… Nase doktorka vahu neresi, obe holky jedou stejne, obe jsou proste hubenounke, ale zaroven nejsou kost a kuze, jsou pekne stavene, ale drobounke. Ja doufam, ze mladsi bude rust jako starsi, pomalu, ale porad, ze se ji to nezpomali… uvidime co v 18m, snad da aspon 75cm, coz je tabulkove minimum…. Ne ze bych tak trvala na tabulkach, ale clovek ma pak aspon pocit, ze je dite zdrave 😅

marihel
21. bře 2022

Řešila jsem růst u obou dětí. Co jsem pochytila, záleží hodně na tom, jestli si drží svůj percentil. I když třeba mezi 2. a 3. rokem se prý percentil ustaluje. Starší se mi teď drží okolo 25. percentilu. U mladší, která se držela od narození na 50. percentilu, jsem si asi ve 2,5 všimla, že přestala růst. Spadla pod 10. percentil. Doktorka nás poslala na endokrinologii a vyklubala se z toho celiakie🙁

autor
21. bře 2022

@marihel ty jo, to je drsny 🥺 a jiny potize nemela? Mladsi zatim roste porad, ale proste pomalu…

marihel
21. bře 2022

Ne, právě že vůbec nic. Jíst ji chutná, rozhodně není vyhublá. No, fakt jsem to nečekala. Přestala růst, když jsem začala omezovat kojení. Takže asi je lepší nechat je vyšetřit, když je nějaká pochybnost..

Strana
z2