icon

Jak zabránit pádu do zadu u osmiměsíčního dítěte?

17. čer 2022

Maminky jsem už bezradná..Až mi přijde že jsem neschopná.. Malá má 8m . Takže leze,plazí se a sedí...
Jde mi o to,že si dneska sedla hráli jsme si všechno bylo ok..A najendou jsem se otočila pro hračku a malá bum do zadu a bouchla se šíleně do hlavy...Začala řvát.Mame koberec takže lepší jak na dlaždice...Ale to byla dnešní první rána.. Máme Puzliky ale posadíme ji tam a během 5sekund je jinde... 2 rána přišla když sem s ní byla na záchodě a najednou si sedla a buch zase do zadu o skříň do hlavy.Řev... 😔 Do lehátka nemůžu dát za prvé hned si seda a dělá kraviny až se 1 málem převrátila..A za 2 Máme 9,5kg ..A lehatko je do 9kg...
Po pláči ji vždy utěším..Ale pak ji zas posadim na podlahu ...a zase bucha do zadu ...Už nevím co mám dělat...Poradíte mi ?? 😞 Když se svalí do předu tam to zvládá i na bok..Ale prostě do zadu ... nějaký rady ? Nebo Už nevim co mám dělat... 🤯 Bojím se aby ji ta lebka nepraskla...Nebo aby neměla vnitřní krvácení do mozku...

gbp
17. čer 2022

jestli ji neposazujes ty, ale seda si tak sama, tak ty pady k tomu proste patri 🤷🏼‍♀️ moc s tim nenadelas. max za ni muzes dat polstar nebo neco mekkeho, kdyz se zastavi. musi se to naucit no.

palja
17. čer 2022

Tak tohle mi dcera nikdy nedělala, když si sama sedla, tak už seděla pevně.
Jak už je psáno, pokud se dítě posazuje, tak může takhle padat.

autor
17. čer 2022

Posazuje se sama.. Už měsíc.. Nikdy to nedělala až teď.. 😔 jedině..Ale i tak je to pořád že popoleze pak si sedne ..A zase leze sedne ..To bych pořád šoupala jen polštáře

slecnami
17. čer 2022

Buď v klidu, moje mamka říká, že přesně tohle jsem dělala já - sedím a najednou bum hlavou o zem...žádné následky to na mně nezanechalo, neboj, hlava je tam vzadu dost tvrdá 😉

darkwitch
17. čer 2022

U nás je to taky na denním pořádku, protože ji ještě pořád ještě nedošlo, že když zvedne nohy převáží se do zadu...

pampeliska1313
17. čer 2022

Syn spadl třeba dvakrát dozadu na hlavu.. během asi minuty…🙂 Posadil se sám. Muselo mu cvaknout asi jak si zařídit těžiště, že nesmí povolovat břišní svaly aby se držel a že má i ruce. Je to asi blby říct, ale čím víc bude padat, tím spis jim to cvakne. Teda aspoň u Kildy. Dokud jsem ho chytala, ani se nesnažil něco dělat, proč taky, vždyť máma chytí. Pak jsem pod něj dala pěnový puzzle, aby to nebyla taková herda, držela se, ale nechytala. Spadnul takhle třeba třikrát a na čtvrtej pokus to vyvážil a od ty doby zatím dobrý.🙂 když si začal stoupat, chodili jsme do parku, zabrzdila jsem kočár, protože se stavěl u něj a šlo se do trávy, aby to nebyl takovej pruser. A pomohlo to. Nebo piskoviste ještě. Tam ho nechávám padat po tlamičce bezne a pak vždycky jen uklidnim. Na betonu třeba bych si dávala bacha tam ho hlidam. Ale beru to tak, že rovnováhu a to všechno co musí udělat, aby se udržel, se naučí jedině tak, že to někdy povolí a prostě spadne.)

tynka9
17. čer 2022

Náš nejstarší takhle padal věčně jako prkno dozadu, když si začal stoupat. Nikdy jsem vyloženě nechytala, ale snažila jsem se pád zbrzdit, aby si uvědomil, že takhle nemůže a naučil se to. I když jsem byla u něj, kolikrát spadnul a nestihla jsem ho, navíc fakt ho nemůžeš sledovat úplně nonstop, že. Dva týdny jsem z toho byla na prášky, pak to seplo a začal slézat hezky přes kolínka nebo padal na zadek. Oni na to přijdou, hlavičku mají na štěstí měkkou, takže málo kdy jde o zdraví, jen je to o nervy

guliii
17. čer 2022

Malý to taky dělal, byl hodně akční a je pořád. Také jsem měla strach. Ale když jsem si víc zjišťovala i u doktora, tak se děti nemají chytat. Mají se bouchnout, ze sedu je to menší rána než potom ze stoje. Ale sepne jim to. Samozřejmě ne na dlaždice, ale koberec nebo pěnové puzzle by měli být v pohodě. Uvidíš, že za chvíli na to přijde. Ale o nervy to je. Musí se to naučit dokud sedí, ve stoje už by si pak mohli ublížit, tam se potom musí naučit padat na zadek.

vikinkav
18. čer 2022

Syn si stoupa a pada 🤷‍♀️ jako snazim se ho chranit, ale ne vzdy to jde. Ostre hracky pryc, na zem, kor na koberec, pad nevadi