icon

Jak zajistit péči o miminko při lázeňském pobytu?

sotrohp
6. led 2026

Ahoj všem, našla jsem informací, že bych po císaři mohla mít nárok na lázně. Byla jste některá? Nacházím dost divné a rozporuplné informace o tom, jak to je mezitím s miminkem, tak bych ráda nějakou osobní zkušenost - zda jsou nějaké lázně, kde se během procedur o miminko někdo postará, nebo s sebou vážně potřebuju chůvu.

glimmer
6. led 2026

mám za sebou dvě sekce, ani jednou jsem nebyla v lázních.

squezy
6. led 2026

@sotrohp na co lázně? Nikdy jsem o tom neslysela ani z meho okolí. Ja jsem také po dvou cs a neslysela jsem o tom,ani nevím,v cem by to pomohlo.

1pomnenka
6. led 2026

Ano, ale jako samoplátce. Na pojišťovnu určitě ne.

sotrohp
autor
6. led 2026
@1pomnenka

Ano, ale jako samoplátce. Na pojišťovnu určitě ne.

@1pomnenka a jak jste řešila hlídání miminka?

1pomnenka
6. led 2026
@sotrohp

@1pomnenka a jak jste řešila hlídání miminka?

@sotrohp Já bych nejela, není důvod. Jsou těžší operace a lázně po nich nejsou. Za ty peníze bych raději jela i s miminkem k moři, vyjde to mnohem levněji. Až zjistíš, jak jsou lázně drahé, tak to vzdáš. Popřemýšlej o tom, co ti lázně dají. Neznám nikoho a to ani po 3 císařích, kdo by absolvoval lázně.

xnikax1
6. led 2026

@sotrohp jsem po dvou císařích a nikdy jsem o tom neslyšela,že by to bylo vůbec možné..

hezz17
6. led 2026

Gynekologie ma jasne dane indikace-
Sterilita
Onkologicke onemocnwni
Komplikovana operace
Opakovane tezke panevni zanety.
Urcite ne bezna sekce.

anonym_2e7ea9
6. led 2026
@hezz17

Gynekologie ma jasne dane indikace-
Sterilita
Onkologicke onemocnwni
Komplikovana operace
Opakovane tezke panevni zanety.
Urcite ne bezna sekce.

@hezz17 Přijde mi zcestné, když ještě není po sekci, zaobírat se pobytem v lázních.

hezz17
6. led 2026
@anonym_2e7ea9

@hezz17 Přijde mi zcestné, když ještě není po sekci, zaobírat se pobytem v lázních.

@anonym_2e7ea9 to asi nemela byt reakce na me.

anonym_2e7ea9
6. led 2026
@hezz17

@anonym_2e7ea9 to asi nemela byt reakce na me.

@hezz17 Ne, jen konstatování. To je jako kdybych měla všechny zuby zdravé a zajímala se o implantáty. 😉

upmd
6. led 2026

To nemyslíte vážně,to není vážně onemocnění. Lidi kteří mají vážné diagnózy mají problém lázně dostát

kuki012
6. led 2026

Pokud vím, do lázní je třeba nastoupit max 3 měsíce po operaci. Upřímně řečeno bych o to s takhle malým dítětem nestála. Neumím si představit, že by první dny nebo týdny života strávilo v úplně cizím prostředí s hromadou lidí (např. i v době epidemie chřipky), bez táty apod. Ze začátku jsme ani nejezdili na návštěvy po rodině. Nehledě na to, že je potřeba chodit na prohlídky k lékaři (v místě bydliště). Další věc jsou očistky atd. Neříkám, že bych taky ráda nejela do lázní, ale v takové situaci je spousta důvodů, proč se mi to nezdá vhodné. Člověk navíc vůbec netuší jaké to dítě bude a může se stát, že bude neodložitelné a u kohokoliv jiného bude řvát. Prostě představy před a po porodu se mohou diametrálně lišit. Taky jsem určité věci pochopila až když jsem je zažila.

sotrohp
autor
7. led 2026
@upmd

To nemyslíte vážně,to není vážně onemocnění. Lidi kteří mají vážné diagnózy mají problém lázně dostát

@upmd nárok na lázně je v podstatě po každé operaci, s chronickými stavy je to horší...

hezz17
7. led 2026
@sotrohp

@upmd nárok na lázně je v podstatě po každé operaci, s chronickými stavy je to horší...

@sotrohp za vlastni penize jiste. Na pojistovnu tezko.

jolcap
7. led 2026
@sotrohp

@sotrohp ale asi jako samoplátce, protože na pojištovnu dostat lázně lze na úplně jiné operace nebo pokud jsou nejaké problémy, nebo třeba u mladých holek po slepáku,ale po sekci je každá štastná, že zvládá péči, co nejdříve