icon

Jak zavést klidný spací rituál po odstavu?

21. dub 2025

Ahoj ženy, jdu si k vám opět pro radu. Před nějakým časem jsem zde psala, že jsem se rozhodla odstavit syna (18m). Byl kojený jen v noci. Tak nějak to klaplo celkem dobře. Brečel jen dva večery 🙏🏻. I tak jsem to obrečela víc jak on. O co ale jde... Je to cca 10dní.
Mladý začal být hrozně ale fakt hrozně vzteklý... Doufám že mu to nezůstane 😂. Je vidět že mě fakt nenávidí. Začal být útočný i na svojí sestru, kouše, bouchá, když není podle něj začne šíleně ječet, hází sebou na zem.... Prostě ilustrace, že nemá prso. Chápu ho a doufám že časem si to sedne.
Co je ale problém je uspávání 😶. Do odstavu spal na prsu vlastně nonstop až do rána. Večer u něj usínal. A to je bod úrazu. Teď v noci si jdeme lehnout do velké postele a já hladím, hladím a hladím... On vzteklý, utíká, zuří. Takhle bojujeme cca 60-90min až usne a spí. V noci se vzbudí tak 2-3x že si houkne ale jinak dobrý. No a já si teď tak říkám, jak zavézt nějaký spací/usínací rituál? Něco aby to nebylo každou noc tak uřvaný a hektický 😞. Určitě se tu najde někdo kdo to po odstavu taky řešil? Jak jste to vyřešily 🙏🏻🙏🏻? Děkuji za radu ☀️

P.S. Rady že jsem ho měla dávat do postýlky si odpusťte 😉 vím že měla ale jako velká část maminek jsem bojovala dlouhou dobu s tvorbou mléka a pocitem že ho není dost a tak jsem kojila častěji než doporučuji chytrý brožurky 🤪

chybadel
21. dub 2025

Ahoj, odstavovala jsem v 14 měsících .. taky dcera usínala výhradně u kojení a já neměla ponětí jak ji jinak uspím …
Hoodne se vztekala u usínání ale jen když jsem se ji dotýkala tak jsem ji dala prostor a jen tam pro ni byla pak se převalovala a usnula..
postupem času se to vyvinulo takto(má ted skoro 16 měsíců): rikam ze jdeme spat než dojdeme do ložnice tak se vzteka.. ale lehneme a chvíli si povídáme uz se začala na to i těšit.. zopakujeme jak delaj zviratka, kde ma jaké věci na tele, dáváme pusinky, a smějeme se.. pak ja říkám ze uz konec a jdeme spat a nereaguji na ni.. ona lezi a snazi se jeste delat blbosti.. a zajímavost na ni plati kdyz ji okřiknu reknu jen Lily!!! A ona dela ze spi a přitulí se ke me takhle treba 5x a pak uz spinka.. takze treba bude fungovat nase praktika i jinde ale tak tyden ji to trvalo, nez se na toto začala těšit.. jo a uspím ji jen ja nikdo jiny to je řev neskutečný a taky spi semnou v posteli