icon

Jak zvládnout dítě, které se chce v 8 měsících postavit?

15. dub 2022

Ahoj maminky...mam dneska silenou depku z toho ze vsechno s prckem delam vsechno spatne a bojim se ze mu ublizim do budoucna...i presto ze delam vsechno pouze to co on vyzaduje...Muj malicky si uz v 8 mesicich vsude stoupne..vsude kde ma jistotu a jde mu to se postavi...v postylce uz i ruckuje a preslapune..to je samozrejme hezke a ja sem rada...problem je v tom ze kdyz nas chytne za rucicky tak uz normalne chodi😞vyzaduje to a ja nemam to sedce na to nechat ho hystericky brecet a nechat ho byt...normalne k nam prileze(priplazi se) chytne se za ruce a jde...kdybyste videli ten jeho stastnej vyraz kdyz na tech nohach stoji...uz si temer nevydrzi hrat v leze kdyz uz tak na brisku a chvilku..pak sup na kolena nebo na nohy...obcas se mu podari i slezt zpet na zem...ja z toho mam depku protoze si myslim ze je na takove veci jeste brzo,mamka rika kdyz uz se postavi a sam to vyzaduje nemam se ceho bat...ale...sam se jeste neposadi uplne to jen tak napul ale snazi se...sem z toho nejaka spatna nejsem jedna z tech maminek co by si dite nikdy neposadili na klin dokavad si samo nesedne anebo nebo co se jidla tyce to uz basti normalne...ale tohle me opravdu trapi..choditko mu porizovat nechci a nebudu i kdyz vim ze by to pro nej byla super vec...kolem nabytku zatim nechodi protoze na nej nedosahne...ja ani nevim co chci slyset urcite ne nejaky nadavky a urazky..

Strana
z2
lvl16
17. dub 2022

Syn začal obcházet nábytek v sedmi měsících, v osmi už tlačil dětský vozíček a ťapal. Nepřišlo mi (a stále nepřijde) na tom nic neobvyklého, má to tak většina dětí v našem okolí 🙂. Samostatně začal chodit v roce (čekali jsme to dřív, ale zase chodil od prvního kroku sebevědomě a bez pádů), do té doby lezl po čtyřech, nebo ručkoval kolem nábytku. Určitě bych prcka nevodila za ruku, to není pro vývoj dobře, měl by hlavně lézt, ale jeho tempo je v pořádku a netřeba se znepokojovat.

sakura21
17. dub 2022

Ahoj, dcera si SAMA stoupla v 7 mesicich a pak uz chodila. Neuměla pořádně lézt po 4, ale chodila. NIKDY jsem ji za ruce nevodila, nebyl na to čas, ani ruce... Prostě šla... Někdy tlačila taburetku místo chodítka, ktere nemela.... Každé dítě je jiné. Sice můj otec kritizoval, že chodí brzy, ze ma kvuli tomu nohy do O a bla bla... Jenze nohy do O mela z latkovek 😁😁 a zavrit ji do ohradky, aby nechodila? To fakt ne..

foxietrixie
18. dub 2022

Ahoj, pro tvůj klid a jistotu dobrého vývoje malého bych si nasla šikovnou fyzioterapeutku, která se specializuje na děti a šla malýho "ukázat". A ona ti poradí, co a jak. Mě syn obcházel v půl roce, v deseti měsících chodil. Ale je fakt, že měl 4 měsíce "nalezeno" po čtyřech...

Strana
z2