icon

Jak zvládnout přebalování dítěte bez stresu?

16. čer 2025

Ahoj holky, je to sice blbost ale potřebuju poradit... Syn bude mít za dva měsíce 2roky. O nočník nejeví zájem, zkoušela jsem posazovat, vysvětlovat, ukazovat 😂, stojí uprostřed bytu a vůbec na něj nereaguje. Netlačíme na něj, navádí. Problém ale je, že totálně ale fakt totálně vyvádí když ho chci přebalit. Ječí, kope kolem sebe, kope do mě... až 💩 litá vzduchem. Kolikrát mám pocit že mi vykopne zuby 😂 jak s ním musím zápasit. U prvního dítěte tohle neznám. Nejen že od dvou bylo odplenkováno ale vůbec si nevybavuju takový boj. Joo každé dítě je jiné, já to beru... Jenže když kadí 3x denně 😂😂😂 tak to je fakt o nervy.... Dodávám že mu dávám věci do rukou q snažím se ho zabavit... Ale stejně 😂. Krom těch 💩💩 pak lítají vzduchem i autíčka, klíče a podobně 😂

konidana
16. čer 2025

Mne dcera zacla zdrhat pri prebalivani v 16.m rvala kopala, vztekala a zdrhala. Uz umela hosne dobre utikat. No tak jsem se na ty pleny vyprdla a prestala ji je davat. V tomto byla vyhoda, ze od odstavu v 15.m strasne malo pila. Takze moc necurala. Par dni a byla bez plen napohodu bez velkeho pocuravani. Jen obvas se v zapalu hry zapomnela.

lenerka1
16. čer 2025

Od doby, kdy stabilně stály, jsem řešila pokakane dupky dětí ve sprše, někdy jsem měla pocit, že kadí jen proto, aby se mohly zase osprchovat 😁 Taky bych se na to vyprdla, mláděti oznámila, že buď bude při přebalování spolupracovat nebo bude bez plen a musí na nočník. Dle indiánské metody by to do 14 dní mělo mládě pochopit a začít si říkat. Zkušenost osobní nemám, syn se odplenkoval až ve 2,5 letech, když jsem zapomněla koupit plíny a prostě jsem mu neměla co dát. Dcerky zase chtěly nosit kalhotky jako máma a plínky odmítaly nosit už krátce po roce.

kristyn86
16. čer 2025

Prebalovala jsem syna ve stoje. Polozit by se nenechal.

krisstina93
16. čer 2025

Přebaluju ve stoje a 💩💩 berou rovnou do sprchy.

palja
16. čer 2025

Prebovat ve stoje, už jsme meli kalhotkove plenky pants. Dělaly to obě holky. Neměla jsem nervy se s něma prát.

cherie24
17. čer 2025

Moje nejstarší se sice neprala se mnou, ale sundávala si plínu. Přebalila jsem jí a do pár minut byla bez plínky, ale nočník absolutně vůbec nechápala. Tak proběhla indiánská metoda. Bylo to otřesný, pokaždé nehodě proběhla sprcha, úklid, trvalo to přes měsíc, ale odplínkovala se nakonec.

hennrietta
18. čer 2025

Kolem 2 let dcera většinou kadila doma. Taky ještě měla plenu. Po vykonání potřeby jsem ji vzala do sprchy. Bylo jí to příjemnější a zvykla si na to tak, že už pro mě vždycky přišla, že chce do sprchy. Tam jsem jí sundala plenu, umyla a dala další. Otázka pár minutek.

pucalka1501
18. čer 2025

Dcera měla tohle období pár měsíců. Prostě všechno je zajímavější než vyřešit to, že má bobek v plíně. No a já se přiznám že jsem se s tím úplně nes... a prostě jsem jí chytila a přebalila s tím že jsem jí oznámila že musí, protože má bobek a nemůže lítat s bobkem v plíně. Mohla se vzteknout jak chtěla, jinak to s ní nešlo. Zkoušela jsem to ve stoje ale zdrhala, do sprchy ani náhodou protože hysterickej jekot a ztuhlá stála a nic s ní nehlo, takže jsem se stejně nedostala tam kam jsem potřebovala abych jí pořádně umyla. Někdy to přebalování bylo lepší, jindy horší. Jen od babičky se nechala přebalit naprosto v klidu. No a kousíček po 2,5r mi ze dne na den začala chodit na nočník. Plenku už dávám jen na noc, kdyby náhodou, ale vždycky se zatím za ten měsíc na čůrání probudila 🙏🏽. No přeju hlavně pevný nervy 😃.