Jaké pleny používat?

kejcvil
24. led 2020

Ahoj , jdu na vás s dotazem . Ležíme s malým v nemocnici po operaci análního abscesu a píštělí, pry to má nejspíš z plenek, trpí i hodně na opruzeniny od té doby co se narodil. Má 6tydnu. A má otázka zní, pro ty, kterým trpí děti opruzeninami, nebo jste se taky setkali s abscesem pomohlo vám změnit pleny? S jakýmsi jste spokojené? O látkových uvažuji ale zatím ,než se dozvím co a jak, bych ráda koupila malýmu aspoň jednorázovky ze kterých nebude opruzeny, ale zároveň aby nás to Fin. Nezruinovalo. Používali jsme Pampers a zvířátkove z Albertu ( opruzeninami trpěl při obou) používali jsme i vlhčené ubrousky je možné že to měl taky z nich, kdoví. Každopádně ty už nepoužívame a omývame zadek vodou.

bassetlady
24. led 2020

Pokud to odnáší takovými problémy, tak bych asi neexperimentovala a na pár měsíců než se srovná nehleděla na peníze a pořídila top na trhu Muumi pleny. Malá je atopik a rozhodně nelituju ani koruny.

j.a.n.i
24. led 2020

@kejcvil Ja pouzivala latkove a pohoda, z jedorazu mohl Alana z DM, ale ty uz nemaji, ale ani ty nemohl mit dlouho. V pampersce se oprudil behem 2 hodin, kdyz mu ji dali ve soukrome skolce.

krista25
24. led 2020

Trpime na opruzeniny a používáme Dada fialové nebo Bebelino z Penny a mazání Sudacrem. Jinak jsme měli Pempers a to byla katastrofa.

amazonkajanik
24. led 2020

Taky pampers tragedie. Od narození mažu Sudocremem a používám buď Lupilu z Lidlu, Bebelino Penny a dobré jsou Gaga Tesco,ty nejlíp sají. Ani jedny nesmrdi parfemaci,nebo belidlem

puhelin
24. led 2020

Pouzivam jen Dada Premium. Ale problematicka je podle me spis hygiena, pisete, ze pouzivate vlhcene ubrousky...
Obe deti pri kazdem prebalovani oplachuju pod tekouci vodou (moc i stolici). Otru rucnikem a v zahybech dosusim perlanem. Nicim nemazu, ani preventivne. Ani jeden opruzeny nikdy nebyl.

me_druhe_ja
24. led 2020

Já používám od začátku Pampers premium care a jsem absolutně spokojena. Horší jsou Podle mě ty vlhčené ubrousky. Ty používám jenom když jsme někde venku. Jinak umývám bavlněným čtverečkem namočeným ve vodě (jako jsou ty na odličování make-upu ale větší) a těmi i osuším. Pokud je velký hovínko, tak rovnou pod vodu. 🙂 Sem tam mu zadeček namažu bepanthenem. 🙂

surikata131
24. led 2020

@kejcvil používáme pampers premium care a bez problému, nesmrdi parfemaci. Dostali jsme balík tech oranžových pampers a ty se mi zdají takové moc uměle, smrdí, nelíbí se mi

jolana24
24. led 2020

Nepoužívala bych ubrousky. Dcera je většinou opruzená hlavně z nich. Nebo jedině ty ,,vodový” ubrousky. A plenky neparfemovaný. Za nás super Babylove

chicky1j2
24. led 2020

K tvému dotazu používám dada fialove a spokojenost zadne opruzeniny nic. K abcesu u konecniku...sama jsem jel mela(v dospelosti), dle meho nazoru s tim pleny nemaji co delat. Kdyz jsem se ptala lekaru z ceho to mam, bylo mi řečeno, ze příčinu neví proč se to vytvoří a ze to může byt i dedicna zalezitost. Pak si mamka vzpomnela, ze něco podobného měl deda. Drzim palce at je malicky v poradku a hlavne aby se to nevratilo.

vendes
24. led 2020

Koukala bych se po eko plenách - Bambo Nature, Muumii Baby, Naty Nature, případně ještě i Kolorky, MonPeri. Místo vlhčených ubrousků stačí voda, případně Medvídek.

kejcvil
autor
25. led 2020

@vendes co je medvídek?

bousovka007
25. led 2020

@kejcvil Medvídek je přírodní olejová mycí emulze od Eoné. Většinou se používá s perlanem místo vlhčených ubrousků.

pavelkamat
25. led 2020

Používám Dada. Problém nastal jen když jsme měli vlhčené ubrousky Linteo [modré zabraňující opruzeni, ha, ha]. To byla katastrofa. Opruzený po druhém otření ☹️ Vyměnila jsem je a je klid.

wxkatuska
25. led 2020

@kejcvil na medvidka pozor i ten muze drazdit. Voda opravdu staci, pripadne po velke oplachnout tuhym olivovym mydlem (knossos...) a eco pleny. Znacku chce vyzkouset, ktera sedne, pripadne latkovky.

lula86
27. led 2020

@kejcvil zkusila bych eko plenky např. naty jsou dražší ale. Zkušenost s nimi máme dobrou. Jinak používáme třeba z dmka i plenky z řady eko. Myjeme zadeček obyc vodou a i vlhcenymi ubrousky, které jsou taky z dm a obsahují 99%vody. Ale častěji myju jen tou vodou. Mažeme pak weledou a zadeček máme v pohodě.

125katulka125
28. únor 2020

já používám bella happy a žádné opruzeniny malá neměla, tak jsem nic jiného ani nezkoušela, mám od nich i vlhčené ubrousky a vše bez problémů

sabca21
22. bře 2020

mám stejnou zkušenost, taky bella happy a bez opuzenin a jakých koliv jiných problémů

skorinka423
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
vzkazyzuniverza
21. dub 2020

Monperi eco comfort budou za prijatelnou cenu, Babylove eco z DM tez za dobrou cenu. Jinak bebelino z penny smrdi plastem, ci cim a nejsou nic moc, pamprs jsou plne chemie, to bys musela koupit pure, ktere jsou predrazene a ani bych je nezkousela. A ostatni eco, co psaly holky. Rozhodne bych nezkousela zadne obyc ze sovickama z albertu. Parasol jsou ceske, do tech bych tez sla i jsou za super ceny. A myt vodou, ci koupit perlan, ktery se da prat v pracce a pouzivat porad dokola, olejicky bych tez vynechala, neni to nutne.

martiniquest
21. dub 2020

Syn byl hodne citlivy, ale pouze a jen na vlhcene ubrousky. Po jedinem pouziti mel opruzeniny na tyden leceni. Muj znamy ma 5m syna a mel uplne stejne problemy jako tve dite a staly za tim prave ubrousky!