icon

Jaký je důvod pláče u 4měsíčního miminka?

lpch
21. čer 2017

Milé maminky, možná zní název diskuse divně, protože všude čtu, jak každá máma pozná, co dítěti chybí a proč tedy pláče. Já bohužel mezi takové maminky nepatřím :( Máme doma úžasného 4 měsíčního kloučka, doposud byl strašný pohodář, měli jsme štěstí, že i bříškaboly nebyly tak zlé a daly se zvládnout. Poslední týden jsem ale zralá na Bohnice, protože už prostě nevím, co s ním. Ze dne na den přišel zlom, malého chytají hysterické záchvaty pláče, průběžně celý den, v noci je klid a celou ji prospí. Všechno je v pohodě a najednou během okamžiku, aniž bych si byla vědomá nějakého podnětu, začne plakat. Někdy se utiší za deset minut, jindy pláče s malými přestávkami na kojení 3 hodiny. Teplotu nemá, nemocně též nevypadá. Napadly mě zuby, ale půlka lidí mi tvrdí, že to je příliš brzy (má 4 měsíce, ale gestačně jen 3), navíc dásně vypadají klidné. Druhá půlka tvrdí, že to jsou zuby. Tomu by odpovídalo to, že šíleně slintá, v pusince má pořád vraženou ručičku, když mu dám do pusy svůj prst, tak jej kouše. Kousátka ale odmítá. Zažily jste některá něco podobného a víte, co to způsobilo? Vím, že miminka pláčou, ale můj instinkt mi říká, že tohle prostě normální není.

Strana
z2
arwen_arina
22. čer 2017

@elu to skoro zavani zanedbanim pece o sverenou osobu:( vzdyt mu musi chybet ziviny:(((

kamiska
22. čer 2017

@arwen_arina ziviny z kase s cukrem?

panickatlamicka
22. čer 2017

@kamiska 😂👏

lpch
autor
23. čer 2017

Jeste jednou diky vsem za nazory! Vcera jsme byli u lekarky, ktera po popsani place povazovala za nejvic pravdepodobnou pricinu place prdiky. I kdyz ty projevy jsou teda jine. Nicmene jsem vypozorovala, ze dopoledne, kdyz jeste neni vedro, je dite naprosto v klidu, zlom nastava odpoledne, kdyz zacne byt vedro. Tak jsem ho zacala prikladat k prsu co hodinku, aby si jen trosku cucl kvuli zizni. A ono to bylo v pohode 🙂 resp. jednou zacal rvat, kdyz ho hlidal manzel, vodu z flasky nechtel, ale jakmile jsem byla u nej, dala mu prso, tak se uklidnil. Takze muj zaver je, ze to je asi z toho vedra a zizne/hladu. Jinak mleko mam vyzivne asi dost, co se tyka rustu a vahy, tak syn uz tech 5 chybejicich tydnu dohnal a presne odpovida 4 mesicnimu miminku.

hana765
23. čer 2017

@lpch parada! 👍

karlajasmine
23. čer 2017

@lpch tak ta žizen by v tomto vedru fakt seděla 🙂

sesamala123
24. čer 2017

Osobně jsem miminko kojila od narození co hodinu a půl, dýl nevydržel, ani v noci, já naprosto zničená, sotva jsem stála na nohou. Na doporučení doktorky jsem začala dávat příkrmy. A pláč ustal. Po třetím měsíci měl malej strašné hysteraky skoro denně vždy večer, důvod? Málo odpoledne spal, neusnul mi a přes 4 hodiny nespal, byl večer úplně zničený a plakal, že neměl sílu se ani napapat. Já bych ve 4 měsících už dávala klidně umělé mléko, alespoň na večer. Příkrmy bych osobně začala dávat až kolem toho 6 měsíce. Ukončený 4 měsíc mi přijde brzy.

elu
9. črc 2017

@arwen_arinakdyby takhle zandedbavaly všechny matky, nebyla by obezita a jine nemoce...my nevime co je nemoc, ani u jednoho dítěte...natož nějaky ekzem, nebo alergie....ale klidne at mě přijde někdo proklepnout 🙂

kaatie
14. únor 2018

@karlajasmine ,to je zajímavá myšlenka,no u nás to hladem nebude,nebo já nevím,prso dávám často,i každou hodinu a půl přes den,ale jíst nechce, odvrací se (3,5mesice) daleko víc zavinujeme.Je jakoby nervózní...ale na podnět se směje..jsem z toho trošku zoufalá,u nás to přišlo taky ze dne na den.

janabrozova
14. únor 2018

@lpch ahoj, tak zoubky to určite být můžou. My prý s bráchou měli ve 4 měsících venku už 2 zuby. A bratrův předčasně narozený chlapeček má teď zrovna 3 a půl měsíce a zrovna se mu prostě zoubek a pláč přesně jak popisujes a hrozně slintal.

karlajasmine
14. únor 2018

@kaatie nenudí se třeba? Můj 4,5 měsíční už se doma asi nudí, je strašně spokojenej v cizím prostředí a má potřebu pořád na něco nového koukat a poznávat

kaatie
17. únor 2018

@karlajasmine to jsem si taky myslela, navíc nám Mudr řekla,že musíme víc trénovat na bříšku..tak jsme trénovaly...a ejhle.. když už jsem nevěděla co, víckrát přes den,i třeba zavinovanim jsem ji dávala spát.A je to.Zrejme měla příliš mnoho podnětů. Teď trénujeme a hrajeme si vždycky jenom chvilku, spí 2x dopoledne (max 30 minut,pak se vzbudí) a odpoledne a v podvečer si schrupne celkem tak na dvě hoďky, kolikrát i víc... víceméně její bdělý stav většinou netrvá víc než 2-2,5 hodinky."pasení" ji teď víc baví, každý den nám ukáže něco nového a i přes noc dobře spí..(ale nedělám si iluze, příští týden to bude určitě zase jina🙂)))

Strana
z2