icon

Je noční buzení dítěte na umělé mléko normální?

kajulasmrcek
18. srp 2023

Zdravim, potrebovala bych odpoved od vas zkusenejsich. Mam dceru, ktere budou v prosinci dva roky. Skoro cely prvni rok jejiho zivota celou noc prospala, ale jak ji byl rok, tak se noc co noc budi v noci na umele mleko.... A ja uz nevim jak dal... Rikam si ze to je asi normalni ale jednou za cas me popadne zoufalstvi, ze uz to neni normalni. Nevim jak (jestli to vubec jde) ji naucit pres den aby se vic najedla.
Ma snidani + um, obed, dve male svacinky a veceri + um. Vodu a caj mi v noci odmita.

Diky za vase rady, tipy a odpovedi.

zmrzlinka
19. srp 2023

@kajulasmrcek syn měl UM v noci ještě po druhých narozeninách a pak se ze na den " odstavil ".

1pomnenka
19. srp 2023

Může mít v noci žízeň nebo i hlad, já bych jí to mléko nechala. Později můžeš nahradit čerstvým mlékem, ale u nás to nemělo úspěch, už nikdy mléko nechtěl. Teď je mi to líto, nedá si ho vůbec, ani na snídani.

honatko092
19. srp 2023

Vadí to noční vstávání tobě nebo cítíš tlak z okolí a máš pocit, že všechny dvouleté děti už prospí celou noc bez UM? V obou případech radím nechat to tak, neřešit, dospěje k tomu jednou sama. Vůbec to nemusí souviset s denním příjmem jídla, může si tak v noci zpracovávat vše, co přes den prožila, mohla si z toho udělat nějaký rituál nebo to prostě potřebuje (má žízeň a mléko ji uklidní). Můj syn pil mléko před spaním do 2,5 let, kamarádčina dcera do roka, od jiné kamarádky zase skoro do 3,5 let 🤷🏻‍♀️ Všechno je individuální, na všechno ty děti potřebují SVUJ ČAS. Není nikde určené, jak staré dítě má/ nemá pít mlíko/spát celou noc/mít plíny atd.

te_reza
19. srp 2023

A jak často se budí? Já ho teda nějak na noc po roce zrušila. Tak nějak plynule, že se v noci spí a nejí.

te_reza
19. srp 2023

@honatko092 no tak s tím jídlem přes noc to je trochu jinak, téměř ve dvou letech už to není mimino a od určitého věku to není úplně žádoucí. Žaludek potřebuje taky odpočívat a předpokládanám, že v noci po mlíku zuby taky nečistí

honatko092
19. srp 2023

@te_reza Já beru mléko spíše jako pití. Zuby jsem taky po večerním mléku u syna nečistila, čistila jsem před (zuby měl všechny od 18 měsíců) a má je nádherné bez jediného kazu. Nemám ráda tyhle věty "od určitého věku to není žádoucí". Moje švagrová v noci má sklenku vody u postele, protože se v noci budí na pití, asi ji řeknu, že to není žádoucí 🙂

te_reza
19. srp 2023

@honatko092 no ale ono to pití není, napít mu může dát vody. Ty si taky uprostřed noci asi nedáš burger

aneta15
19. srp 2023

@kajulasmrcek já mám tři děti a všechny pili v noci mléko do tří let. Nemají žádnou újmu 😁. Nehrotila bych to

mourovatakocka
19. srp 2023

Syn má dva roky a pět měsíců, obvykle se tak dvakrát za noc vzbudí, různě intenzivně se nakojí a spí dál. Starší v jeho věku už spala bez přerušení, tohle přerušované spaní je děs, ruší mě to, moje máti to naprosto nechápe, ale brát mu to nechci. Beru to tak, že jestli chce v noci maminku, tak prostě chce a nazdar.
Jinak co je a není žádoucí v jakém věku, to je přece absurdní.

honatko092
19. srp 2023

@te_reza Uzavřu to, každá máme jiný názor a jiné zkušenosti. Já předávám svoje, že prostě každé dítě skoro ke všemu samo dospěje a mám ráda, když se věci nehrotí 🤷🏻‍♀️ Ty radíš zrušit to nějak plynule po roce, jen teda nevím, jakou jsi měla metodu. Podle mě k tomu tvoje dítě dospělo samo po roce a proto jste měli hladký přechod na nepití v noci 😉

te_reza
19. srp 2023

@honatko092 tou poslední větou se děláš akorát chytrá jak rádio. Ale plynulou metodou jsem ji prostě párkrát v noci s pobrekáváním-ó jaká hrůza, nabídla vodu a pak se přestala budit. Tazatelka z toho evidentně odvařená není a já jí jen říkám , že jíst v noci ne-li víckrát prostě není potřeba.

honatko092
19. srp 2023

@te_reza 👍🏻

daisy95
19. srp 2023

Ja kolem 1.5 roku zacala mliko postupne redit vodou a vzdycky par dni pockala.. a pak zase naredila az zbyla jenom voda.. pak se nam par dni vzbudil ze chce napit a dostal lahev s vodou a od ty doby spi az do rana.. kdyby se chtel napit tak vodu dostane samozrejme ale uprimne sem se bala o zuby.. u nas nastesti zadny sceny neprobehly..kdyby byl z toho hodne smutnej tak mu mliko asi necham dal ale dokazal stahnout i 4 lahve za noc a to byl fakt mazec 😅

prejeta_zaba
19. srp 2023

Nevíš jak dál když se ti půlrok budí jednou za noc na mléko?? 😯Co by za to jiní dali! Mně se druhým rokem budí snad co 20 minut na kojení a ani mě nenapadlo přemýšlet, co dál. Prostě to tak děti maj. 🤷‍♀️ Buď nedáš - bude několik nocí řev a pak si možná zvykne nebo prostě dáš a je to. Vždyť je to pořád mimino. Znám lidi, co dělají UM na spaní i skoro čtyřletým.

jerrabina
20. srp 2023

Já sama se někdy v noci vzbudím a musím si vzít krom vody i kousek čokolády nebo sušenku (nebo i chleba si někdy namazu). Většinou to je když má podvědomí hodně práce - buď náročné období, nebo se za ten den hodně dělo. Na vysoké škole jsem to měla prakticky každý den. Takže buď to přejde, nebo to nepřejde, ale v každém případě mi to připadá v pořádku. 😉
Co řeším já s pětiletou je, že večer řekne že už nechce jist a když už má spát si vzpomene. To ji říkám, že když se v noci vzbudí hlady tak jo, ale večer už jí nic nedám. A nebudi se většinou 🤷‍♀️

g_m
20. srp 2023

Ja jsem macecha. Deti mely UM a to nocni jsme rusili docela brzo. Zacala jsem misto neho davat cucnout caje a postupne uz to nevyzadovali.

hana_popelka_kusa
Autor odpověď smazal
hana_popelka_kusa
Autor odpověď smazal
hana_popelka_kusa
13. led 2024

@kajulasmrcek mám dvouletýho chlapečka a máme to stejně, taky jsem hodně hledala v diskuzích jestli to je normálni nebo ne. Pak jsem to po čase uzavřela s tím že násilím do něj jídlo stejně nedostanu a jsem ráda za to co sní (a že toho moc nesní). Takže dávam UM přes den na spání a večer na spaní a v noci se budí tak 3-4x a doufám že se to jednou zlomí 🤞