Je normální, že měsíční dítě spí 20 hodin denně?
Ahoj, mám dceru - příští týden 4 týdny. Narozená v 36+0 bez komplikací. Mám strach, protože prospí prakticky celý den. Někdy se budí sama, někdy jí musím co 3 hodiny na jídlo budit já. Přibírá hezky, když je vzhůru, tak se projevuje normálně, aktivně, ale sotva se nakojí, hned usíná a spí. Prospí třeba i 20 hodin denně. Měl jste to někdo taky tak a vyrostlo vám normální zdravé dítě? Mám strach, aby byla v pořádku. Kdy se to případně začalo u vás zkracovat?
@klara262 jo me prvni mesic spal cely dny, najedl se a 3h spal, pul h vzhuru a zas..2h spa,pak se najedl,hodku koukal a 3h spal a furt..neboj, nektery mimina to potrebuji proste dospat 😀
uz ma rok a pul a je v pohode 😀
Ano, prožila jsem toto u mladšího syna. V porovnáním se starším synem to byl velký rozdíl, i jsem se ptala pediatra, jestli je toto normální. Usmál se a řekl, že na tento čas budu s láskou vzpomínat. 🙂 A měl pravdu. Syn je normální dítě, v pohybové aktivitě velmi živý. ;)
Taky mi kamarádka psala, jak její měsíční dcera spí přibližně 21 hodin denně. Za měsíc už byla ráda, že mohla při kojení rychle odepsat 🙂.
Některé děti to tak mohou mít.
@klara262 náš třetí kousek taky prakticky pořád spal, ale byl hlídaný kvůli žloutence. Hrozila mu i opětovná hospitalizace. Měl opravdu hraniční hodnoty a ještě ve 2 měsících vypadal jako indián. Vždy se vzbudil jen na krmení a zase spinkal. Těžko říct, zda to bylo žloutenkou, ale oproti starším 2 dětem je rozhodně větší spáč a celkově velký pohodář. Miminko za odměnu.
@klara262 Všechny moe děti první týdny až měsíce jen spaly, kolem třetího měsíce začaly mít více bdělých oken a začal se tvořit režim.
Všechny spokojená miminka jen spinkají.
Navíc tvoje ještě mohlo být měsíc v bříše, moje zkušenost je, že ty týdny, kdy jetě mohly bát v bříše, tak jsou daleko spavější, asi, že toho v břiše moc nenakoukají.
Byla bych ráda, že mám spokojené dítě, které nemá důvod k pláči.😉
Moje první dítě bylo extrémní spáč, nebudil se ani na jídlo, spal celou noc už v porodnici. Ani laktační poradkyně ho nebyla schopná probudit na kojení a stejně během pár loků při kojení usnul. To už se řešilo, když tak dlouho nejí, je miminko slabé a to více spavé a nemá sílu se nakojit.
Nakonec jsem to vyřešila lahvičkou s prostřihnutou savičko a mlíko do něj ve spánku prostě nalila. A také vyrostl a jak, je z něj dvoumetrový a chytrý jedinec.
@klara262 a nema novorozeneckou žloutenku? Jinak si myslím, že je to ok,ti novorozenecci prostě opravdu prospi skoro celý den 😉 Bud co 3h, když se nevzbudi samo od sebe a uzivej,ono to miminko se jednoho krásného dne vzbudí😉
@squezy žloutenku měla, bez fototerapie nakonec, pediatrička jí to hlídala po příchu z porodnice a před týdnem už to hodně klesalo. Nevím, jestli to ještě v 4 týdnech může mít vliv?
@squezy žloutenku měla, bez fototerapie nakonec, pediatrička jí to hlídala po příchu z porodnice a před týdnem už to hodně klesalo. Nevím, jestli to ještě v 4 týdnech může mít vliv?
@klara262 Přibírá? Jestli přibírá, tak bych ji nechala spát.
Pokud nepřibírá, tak bych ji přes den budila po třech/čtyřech hodinách. Když málo jí, tak je unavenější a to více spí a to míň se budí a má menší sílu tahat při kojení a je to pak začarovaný kruh.
Můj syn chrapal nonstop...nakojil se a zas spal....
@klara262 tak miminka se žloutenkou jsou spavejsi. A pokud kojis,tak ta žloutenka může kompletně vymazat až ve 3 mesicuch. Kojicim dětem to klesa pomaleji. Ale nicemu ta žloutenka nevadi,to abych tě nejak nestresovala 😉 Měly to všechny 3 moje děti a jsou v pořádku,ale taky mi první 3 měsíce celkem spaly..
Ano syn takto prospal asi 3 mesice. Budil se cca co 4 h na kojeni a spal dal. Prvni ditko bylo nespavec, tak se to aspon trochu kompenzovalo.

Co bych za to dala 😇 bud v klidu