icon

Je samostatný spánek miminka v postýlce špatná volba?

14. bře 2024

Ahoj ženy, jdu si pro radu. Mám dvě malé děti a aktuálně řeším spánek u mladšího (4m). Prcek má prso jak si řekne, žádný pravidelný režim. Ale k věci.... Spí jen u prsa nebo v kočárku. Jenže chtěla bych ho trochu víc začít učit na postýlku. Spí semnou v posteli ale přes den by klidně mohl ležet u sebe😂 když už jí má. A teď problém. Řešila jsem s LP, které jsem řekla že bych chtěla nakojit, dát do postýlky a ať si tam třeba kouká, brouká a třeba i časem usne. Dostala jsem takového sprda, že ho chci separovat 😶. Nechápu. Přece ho nehodlám nijak omezovat. Dostala jsem řady typu... Tak ho noste v šátku, může spát atd..tak si teď říkám... Opravdu je tak špatná představa, že bych dala dítě do postýlky samo ať se tam zabaví (když nepláče)?? Bože co to je zase za blbosti 😂😂 tak se jdu zeptat. Dávali jste mimčo někam stranou? Když ho nechám v houpatku či na dece na zemi tak mi neusne. Tak si říkám že ta postýlka v pokojíčku by mohla být ok ale teď mám myšlenky, že jsem fakt tak špatná matka... Že ho chci dát za jednu zeď 😂😂

nelly_strokova
14. bře 2024

Tak to jsem ta nejhorší matka. 😂 Mám 14denní dceru a spí v postýlce a dokonce v pokojíčku. Nakojím a dám jí do postýlky. Spinká krásně a nehodlám to tím pádem měnit.

elesse
14. bře 2024

Syn to tak mel, nakojil se, dala jsem do postylky, koukal, zpivali jsme, povidali, usnul. Dcera ne, nakojit a prendat = vzbudit, rev. Dat do postylky a uspavat tam = rev. Uspat v nositku, prendat do postylky, to se naucila az tak v roce. Zkus, co bude vyhovovat u vas. Verim, ze vyplakas miminko nenechas a kdxz bude v pohode v postylce, tak to prece nevadi

sorboni30
14. bře 2024

Moje dcera spinkala od počátku v postýlce. Narodila se ve 28 týdnu. Byla úžasná, spinkala a nevzbudilo ji nic. Dokonce jsme měli oslavu a ona si spinkala v obýváku v postýlce a nic ji nevzbudilo až hlad.. Ať teď jak má dva roky za námi přelézá do postele a to ji uspim v posteli a pak přenesu do postýlky. Líp se jí v postýlce spí, má svůj prostor, svoje medvidky. A to jsem myslela když byla nedonošená, že bude na mě nalepená furt a nic. Ne nejsi špatná matka, potřebuješ taky spočnout.. Mimochodem sousedka má dva syny. Každého vlacila v šátku v kusem okopavala s ním i brambory venku a jeden má nožičky do O a druhý problémy s kyclema. Chodí na ortopedie a mají problémy. Hold pro každého ten šátek není, hlavně ne teda pro větší miminka.

martulka88
14. bře 2024

Tak my jsme asi nejhorší rodiče :D Syn měl a má postýlku na spaní a my máme svou postel. Jsou mu 2 roky a spal u nás v posteli asi 3krát. Ale jinak usínal jako miminko tak, že jsme ho položili, dali k němu hlavu a on se přitulil, dal packu a usnul. Přes den jsme se hodně mazlili a nebo byl v košíku. Usíná už sám s tím, že v noci občas houkne, že chce ruku. Já když tady měla LP - syn měl 4 týdny, tak jsem jí narovinu řekla, že nebudu dávat prso jako "dudlík". Chápala, nenutila.

cilkat
14. bře 2024

Hele, LP je zjevně trochu "kojo-naci" ... mě naopak dětská spaní s dítětem v posteli a usínájí u kojení nedoporučila s tím, že si dítě zbytečně navykne a já se nevyspím. ... Což by ti ještě před dvaceti lety řekli nejspíš všichni odborníci. "nakojit, odříhnout, položit do postýlky a nechat usnout volně" byl standardně doporučovaný postup. Některým dětem vyhovuje, jiným ne. Zkusila bych to.