icon

Jednoho dvojčete kojím. Druhé krmím lahvičkou. Jak to zvládnout?

kristyeli
22. srp 2022

Dobrý den,je tady nějaká maminka od dvojcatek?Stalo se vám že jste jednu kojila a druhou krmila přes lahvičku?

dominge
22. srp 2022

@kristyeli Jan dvojčata mám. Kojila jsem tedy dohromady a pak jsem musela dokrmovat z lahvičky. Dělej, jak je to pro vás nejlepší a z ničeho si nedělej hlavu. Spokojená mamka, spokojeně děti 😉🍀🍀🍀

marketa2016
23. srp 2022

@kristyeli já jsem neměla dost mléka pro oba, takže jsem to dělala tak, že jedno krmení jeden z prsa, druhý z lahvičky a pak jsem to u dalšího kmení otočila. Jsem si říkala, že aspoň to málo rozdělím mezi oba, ale je riziko, že pak budou preferovat flašku a kojení půjde do háje úplně. Já to tak dělala jen 4 měsíce a pak už jen flaška.

sherryel
25. srp 2022

@kristyeli : já odstříkávám a krmím z lahvičky. Prso všechny mé děti odmítají ( nedokáží mlíčko vytáhnout z prsu ) . Holky 7m a syn 2,5 let . Odstříkávam 1,7 až 2l denně

upuska
25. srp 2022

Kamaradka kojila Acko asi do půl roka a Béčko přes lahvičku. Malá byla asi líná tahat nebo neměla sílu. Byla o trictvrte kila menší. Ted je holcickam 2,5 roku ;)

maxulekapcule
25. srp 2022

@sherryel ty jo, tolik? Syn má 9m, a na odstikani dam tak 60ml z jednoho, někdy 80, když dlouho nepije

sherryel
25. srp 2022

@maxulekapcule : každá holka vypije cca 800-900 ml mléka denně a buď odstříkat nebo dat um. Vše je o zvyku a technice - já odstříkam ručně , nic jiného mi nešlo a ručně zvládnu 0,5 L za 14-20 min když u toho nekoukám moc na tv 🤣 a nebo nevstávám k dětem.

maxulekapcule
25. srp 2022

@sherryel fiha, ty jsi dobra. To mě by asi upadla ruka, a to jsem x let dělala dojicku 🤣

sherryel
26. srp 2022

@maxulekapcule : mám téměř tři roky cviku, tak že já bych mohla pak dělat dojičku 🤣🤣🤣

maxulekapcule
26. srp 2022

@sherryel 🤣 ale fakt ses dobra, já odsávačkou za 15 min 60-80ml, a ty půl litru 🤣

sherryel
27. srp 2022

@maxulekapcule : odsávačkou bych možná dala tak 200ml, mě to fakt s nimi nejde ...🤣 Klasika chytnu, zmáčknu, zatahnu 😅🤣