icon

Jsem máma a nezvládám úklid

kulihrasekzeleny
15. únor 2018

Malemu bude za mesic rok a ja nezvladam bezny uklid. Myslim tim zametani, vysavani, a utirani prachu. Je to katastrofa jeste mame dva male psy a kocku. Takze jeste venceni. Vysypane stelivo z kociciho zachodku. Kazdy den je doma smeti, prach. Maly to roznasi. Pritel uz ma poznamky ze neuklizim. Ja to proste nedavam. Kdyz chci neco delat, syn dela neporadek. Bere co nema, chodi kam nema, hrabe do skrinek. Do toho pitomeho zachodku hrabe. Otvira dvere na zachod saha na prkynko. Tak za nim neustale litam. K tomu kazdy den varim 3ruzne obedy. Protoze drzim dietu. A pak vidim vsude ten bordel na zemi to smeti a uz nemam silu to uklizet, kdyz vim ze to za chvili bude znova. Vynadajte mi ze sem zdechla a vymlouvam se. Uz nevim co delat. Jak to zvladate vy, kdyz porad litate za prckem? :((

Strana
z7
zuzineckah
19. únor 2018

@blahova_andrea já si to taky dlouho nedovedla představit a dost jsem se tomu bránila. U nás manžel naopak dávno do mne hučel, ať někoho najdu a neztracím s uklidem čas... Časem jsem mu dala za pravdu a po 2-3 uklidech už jsem to brala jako samozřejmost 😁 je to vysoce návykové 😂ale najít někoho opravdu spolehlivého je hrozně těžké, to mužů potvrdit.

blahova_andrea
19. únor 2018

@zuzineckah můj je hodně háklivý. raději uklidí sám než by si nechal lézt někoho cizího po domě 😉

zuzineckah
19. únor 2018

@blahova_andrea to chápu. Můj manžel s tím problém nemá, já jsem to řešila mnohem víc než on 😃Ale když jsem viděla výsledek, nebylo o čem. A hlavně - my strávili s dětmi cely den na lyžích, vrátili jsme se domu a všude všechno vyzegleno👍 Navíc to byl čtvrtek, takže jsem nic nehonila ani o víkendu😉Dost mě štve, ze teď nikoho nemáme...

kladpol
22. únor 2018

@luciebx Jo šátek je super věc, kamarádka jak porodila tak v něm měla malého prakticky pořád, ten to miluje 🙂. Nic se nemá přehánět a tři jídla bych taky nevařila, dá se udělat přece základ stejný a pak to třeba rozdělit. Pro malé to nekořenit a pro sebe a pro chlapa to okořenit a nějak dodělat, záleží co by to bylo za jídlo. 🙂

sviva
22. únor 2018

Dceři budou dva roky. Období co začala lézt a než začala chodít mi přišlo nejnáročnější. Zvědavá na všechno, potřeba pozornosti maximální, bylo to zatím období, kdy jsem měla pocit, že nejvíc potřebuje zabavit a ochránit, zároveň míra porozumění ještě byla malá. Hodně jsem to řešila šátkem, třeba každodenní vysávání, vařila jsem během spánku a vždycky alespoň na dva dny, a taťkou...oni spolu strávili nějaký čas a já zařídila, co bylo potřeba. Od roku mi to přijde čím dál snazší, vaří na stoličce se mnou, během vysávání nahání psa, který prchá před vysavačem, má chvíle, kdy se zabaví úplně sama a úplně neškodně, už si prostě hraje, je to snazší a už rozumí tomu, proč některé věci nemůže takže si najde přijatelnější zábavu. Prostě mi to přijde s postupujícím věkem od jednoho roku snazší a snazší. Takže hlavu vzhůru. Samozřejmě pořád musí být legrace tak treba včera než jsem upekla mi v koupelně v umyvadle vymyla štětec na tvářenku a počistila s ním všechno okolo takže dort byl za cenu oranžové koupelny. A složené prádlo bylo za cenu domečku na hraní vystříkaného octem. 😁

hlasimse
23. únor 2018

@sviva Já to vaření během spaní nejdřív chápala jako že spíš a vaříš zároveň 😀 tak jsem si říkala, to je tedy superžena!

sviva
23. únor 2018

@hlasimse 😂 tyjo, to by byla super schopnost, brala bych. Zkoušela jsem to, ale jediné jídlo, co jsem zvládla připravit ve spánku bylo mateřské mléko...co vám budu povídat, balení se líbí dospělým i dětem, ale manžel radši steaky

drzticka81
24. únor 2018

Tak u prvniho jsem taky nezvladala-skoro nic 🙂))) je to kluk a taky byl dost zivy 🙂))) ted uz mam deti tri-6,4 a 8 mesicu- system uz mam a hlavne se nechci predrit 🙂))moje tipy: uklizim v petiminutovkach-jdu na zachod-vidim,ze neni koser-vezmu vlhcene ubrousky,stetku a uklidim wc....cistim si zuby-jednou rukou,druhou postrikam zrcadlo a smidlim,totez potom umyvadlo a vanu....mam malo nabytku-takze nemusim tak utirat prach 🙂)) vysavam,kdyz je pod stolem nadrobeno 🙂)) kdyz vysaju-mym snem je hned vytrit,ale jsem tak ko,ze se k tomu dostanu velmi svatecne,hahaha....vetsinou vysavam jednou rukou-na druhe je mimino-mam svaly jak kulturista,taky takhle varim,umyvam kuchynskou linku 🙂)))nastesti mam mycku,susicku (tu mam jen rok)-je to super .-))) hned uklizeno,veci ve skrini-nezehlim 🙂)) k vareni-jeden den delam polevku-je vzdy na dva dny,druhy den druhe -nekdy taky na dva dny-menim prilohu-bud varim vecer den predem (slozitejsi jidla)-ale vetsinou zvladnu rano,nez jdem do skolky na osm 🙂)) deti jedi ve skolce,my s muzem doma, varim jeste i prikrmy .-)))delam dom.presnidavky, tvarohaky,buchty na snidani......je to o tom systemu,co si clovek udela.......nastesti nemame dom.zvire 🙂)))coz je prace navic.....to bych nedala...

kulihrasekzeleny
autor
27. únor 2018

Holky uz uklizim jak diva :D maleho supnu do zidlicky a jedu 😊 dnes jsem vysala a vytrela cely byt 😁

Strana
z7