Kdy je dobré, aby mimčo spalo samo v pokojíčku?
Chtěla jsem se zeptat, kdy je dobré a mimčo spalo , samo v pokojíčku ?nám budou pomalu 2měsíce. V noci mi spinká relativně dobř, někdy se poštěstí, že vydrží dlouho než se vzbudí na jídlo .Tak právě přemýšlím že b sme ho zusili dát dopokojíčku aby spinkal sám.ale na jednu stranu mije ho líto , že by byl sám v pokojíču ☹
My máme 3 roky a furt spí s náma v ložnici, a myslím, že už dávno mohla být v pokojíku, ale jaksi nebyl prostor, ale ideál vidím tak kolem roku na přesun do pokojíku, 2 měsíce je málo, já do roka vždy poslouchala její dýchání a pak až v klidu usnula a to sme měli i monitor
Tak unás je jedno jestli mám hlídat jestli male vzbudí tatínka , nebo naopak .Páč tatínek někdy ani neví že malej je vzhůru , a že jsem ho krmila ,,.A malího tatínek nevzbudí, ,maej se vzbudí sám ná jídlo.A je fakt že asi dlouho o budem mít usebe , sice bydlíme v RD.Malej má svůj pokojíček kde má oblečení a kde o i přebaluji.A jestli budem chtít druhý , tak to ještě nevíme,možná časem jo , a třeba už malej bud ve svím , ale to je zatím ve hvězdách.Jina všem moc děkuji za Vaše názory, at jsou tak či onak 🙂
@efea1986 Moje dvojčata spí v pokojíčku (napůl s obývacím pokojem) sama zhruba od 14 dnů a je to lepší pro obě strany. Původně jsem je chtěla mít v ložnici delší dobu, ale ukázalo se to jako nevyhovující. Takhle my nerušíme je a oni nás. Kolikrát jsem se za noc vzbudila jemným kňournutím a děti přitom spinkali vesela dál a jen já vyskakovala k postýlce zcela zbytečně. Teď jim je 5 měsíců a už mi spinkají krásně celou noc (12 hodin) v kuse, už i bez lampičky a nezavinutí 😉 jsem pro nastavení spacího režimu hned od začátku.
Syn je snadno vzbuditelné dítě od prvních dnů, takže je sám v jiné místnosti než my asi od osmi měsíců. Dlouho jsem se zdráhala, ale po té, co jsem unavená usnula v obýváku a dítě v naší ložnici spalo klidně většinu noci, jsem uznala, že se prostě rušíme...V novém bytě má už i svůj pokojíček a chodí si tam v 16 - ti měsících sám hrát...je to prostě samostatný jedinec..🙂ale žádná z kamarádek se stejně starým dítětem to tak nemá, je to opravdu asi o dítěti.
@versatilka No ten náš prodlka začal poslední dobou cestovat v postýlce,takže někdy se stane že se otočí a pak nemůže zpět tak začne plakat a musím ho dát zpět tak jak byl před otočením.A někdy mi v noci vydrží spinkat dlouho a někdy se teda budí pravidelně po 3hodinách,.Uvidíme jak to bude až bude starší,ted nám jsou 2měsíce,a sama na sobě cítím to že bych ho ještě nenechala samotného
@efea1986 to je jasné, hlavně vám to musí vyhovovat 😉
@versatilka jj zatím nám to tak vyhovuje.Někdy naněj chvilku koukám jak sladce spinká

@eva267 @veri0007 Taky je mi blizsi nazor, ze pracujici tatinek ma narok na spanek nez ze je to snad dite obou, tak at nespi oba.. a hlavne to tak planuji proto, ze i ja se tak vyspim lepe, kdyz nebudu stresovat jestli prcek nevzbudil manzela nebo manzel prcka, to bych se asi vazne vubec nevyspala celou noc :-/
ale mam kamarady u kterych to dlouhodobe spolecne spani ve trech nebo dokonce ctyrech funguje, kazdemu proste vyhovuje neco jineho, pro mne osobne by to bylo stresujici
a naprosty souhlas s nutnym soukromim na vyrobu dalsiho mimca 😀