Kdy je dobré, aby mimčo spalo samo v pokojíčku?
Chtěla jsem se zeptat, kdy je dobré a mimčo spalo , samo v pokojíčku ?nám budou pomalu 2měsíce. V noci mi spinká relativně dobř, někdy se poštěstí, že vydrží dlouho než se vzbudí na jídlo .Tak právě přemýšlím že b sme ho zusili dát dopokojíčku aby spinkal sám.ale na jednu stranu mije ho líto , že by byl sám v pokojíču ☹
Myslím, že my si ho necháme třeba do půl roku u sebe v ložnici, to bude záležet na okolnostech...ale znám rodinu, kde obě děti rovnou z porodnice dali do vlastního pokoje, kamarádka tam měla válendu, kam chodila v noci kojit...popř. když začaly plakat, tak občas vstal tatínek a maminka mohla dál spát....obojí má asi svoje no 🙂
Já to moc nechápu. Mnoho z vás tu píše že si nepřeje odnášet miminko po porodu na hodinu umýt, ale pak ho klidně dáte samotné do pokoje. Celý dosavadní život bylo u maminky a ještě dlouho ji bude chtít mít co nejblíže. Přimlouvám se za miminko ať je u vás, vyroste hrozně rychle a už se to nikdy nevrátí. 😎
Děkuji všem za Vaše názory,.Taky si na jednu stranu myslím že je dobře nechat si ho co nejdýl u sebe, než bude samo v pokojíčku, jen jsem nevěděla kdy bude ta vhodná doba, ,.Něktré maminky dávaj oparvdu miminka hodně brzo do pokojíčku kde jsou sami .
My jsme se v ložnici vzájemně budili.. takže malý šel do svého pokojíčku v půl roce a maximálně nám to vyhovovalo všem. Neměl s tím žádný problém a spal mnohem lépe než v ložnici. Ráno byl usměvavý, povídal si třeba půl hodiny v postýlce než na nás zavolal.
@kaculka46 Já se dítěti plně věnuju, když bdí.. takže nevidím důvod, proč by mělo nějak trpět, když spí 😀 😀 A to máme doma mimořádného "cíťu" 😉
Nech to na dítěti. První syn s námi v ložnici spal tři roky. Prostřední rok, pak šel k bráškovi. Nejmladší první tři měsíce skoro nespala - usnula jen při kojení, jak jsem vyndala prso, byla hore. Já spala 2x za noc hodinu, kdy si ji bral manžel. Horor. Ve třech měsících manžel zjistil, že malá usne a krásně spí, když je sama v místnosti. Pár dní jsme to zkoušeli - a fungovalo to. Sama spala tvrdě celou noc, jen v místnosti nesměl nikdo být. Takže od 3 měsíců spala sama a spala vždy celou noc. V roce šla ke klukům. Všichni spí celou noc.
Pokud ti ho je líto, pak nejsi ani ty připravená dát miminko pryč 😉 Nechápu, proč si přidělávat zbytečně práci a bloumat v noci po bytě na kojení. Mojí holčičce je osm měsíců, ničím nás její přítomnost v ložnici neomezuje, má svou postýlku a spí jako Baryk.
To je pravda že nejsem připravená dát ho pryč.My jsme na sunaru, tak proto mi někdy spinká v noci i dlouho , než se vzbudí na jídlo.Tak ještě si ho necáme u sebe jak dlouho bude potřeba
jj nechám to naněm, jen jk poznám až přijede ten čas že si řene samo ?
Já jsem z důvodu otevřeného okna spala s malým v pokojíčku do konce 3 měs. Pak od 4 měs. jsem se odstěhovala za manželem do ložnice.. chůvičku vedle sebe a nemáme problém, kdykoliv pípne tak letíme za ním. Jinak spinká celou noc bez problémů. Všichni spokojení 🙂
@primaska - náš syn spal s námi v ložnici do 3 let....pokojíček jsme mu zařídili ve 2 letech, ale spal tam jen po obědě, na noc chtěl být u nás...měli jsme postýlku se sundanou postranicí, přiraženou k naší posteli, klidně si mohl přelézt i k nám...nijak nás to neomezovalo, když syn večer usnul, tak jsme byli v obýváku sami....a že je pak ten přesun do pokojíčku těžší, se u nás taky nevyplnilo, ve 3 letech jednoho večera prohlásil, že dneska bude spát u sebe a od té doby spal tam 🙂, asi do 5 let občas chodil nad ránem za námi a dospávali jsme všichni pohromadě a pak postupně chodit přestal....docela mě to i mrzelo, tak pro změnu teď třeba o víkendu, když se brzy vzbudí, tak chodím já dospávat k němu do pokojíku, abychom nebudili zbytek rodiny 🙂
Je pravda, že když ho odstěhuješ, zřejmě si zvykne a bude ti pěkně spinkat celou noc. Není na tom nic špatného, starší děti si pak těžko zvykají. Já osobně si užívám mého raubíře i v noci, mačkáme se spolu v posteli, ale není nic krásnějšího, když se přitulí tvářičkou k té mojí, pro tu chvíli bych i vraždila. 😀
@primaska Já mám doma velkého raubíře (opravdu velkého, není to žádná fráze) a jsem přes den z něho pěkně vyšťavená a právě, když spí s námi, tak mě to úplně nabije, že si ho "užiji" i jako "hodné" dítě (3 roky) 🙂 S mužem tím nějak netrpíme🙂 Každý to má nastaveno jinak.
Nicméně tomu taky nerozumím, když se malé miminko odloží do jiné místnosti. Ještě bych pochopila, když tam opravdu prokazatelně spí lépe jak v ložnici, kde se třeba opravdu budí. Jinak ale nevidím důvod. Žádný jiný živočich svá mláďata taky nikam neodkládá.
Každýmu vyhovuje něco jinýho. Kamarádka dala děti rovnou do svých pokojů, my měli holky vždy do roka v ložnici, dokud se budívaly na kojení. Pak šly do pokojíku. Někdo má děti v ložnici klidně do 4 let.
My teprve své první miminko čekáme a já zatím zastávám názor, že budu chtít dát své miminko do svého vlastního pokoje co nejdřív (do půl roku od porodu).. Myslím, že to má své výhody a chci se vyhnout náročnému přesunu v pozdějším věku.. Ale nejspíš uvidím až podle reálu..
Me by spis zajimalo, jak to udelame se psy. Spi s nama v posteli 4 civavy a ty urcite opustit postel nebudpu za zadnou cenu chtit😉 ....nejradeji bych spala i s mimcem, ale to uz by jsme se urcite nevesli 😉
Náročné přesuny v pozdějším věku u vymazlených dětí právě nejsou - mají svou jistotu a jdou rády samy.
My je máme v posteli, časem nabídnutá vlastní je ok - v ložnici, občas lezou do velký za ostatníma. Přesuny větších, kdy jsou rádi bez dohledu, ideálně s o něco málo mladším sourozencem, a možností přijít za rodičema.
Za 10 let po tom budeme vzdychat.
Všechny malé děti co znám vyhledávají společnost, ne izolaci. Je to tak pro ně přirozené. Takže nechápu tu snahu o izolaci, a vzápětí snahu o to, aby se dítě svěřovalo se svými problémy a pociťovalo k rodiči blízkost a důvěru.
Samozřejmě jsou děti odlišné, někdo dřív někdo později, ale stejně....
souhlas se @ zo_ja.
Není pravidlem, že starší děti mají problémy s přesunem do svého pokojíčku. U nás to proběhlo v naprosté pohodě ve 3 letech. A i dnes, když chtějí, tak přijdou. Mě nikdy mé děti nemusely volat k sobě pláčem! A já neusínala u chůvičky, nějaké elektronické věci, ale spolu se svými dětmi. A myslím si, že i mé mateřské instinkty jsou rozhodně lepší. Ženy, spoléhající se na techniku si dle mého názoru instinkty otupují. Sama dodnes vycítím, když se něco děje. Pohodové mateřství všem 😎
@drakenn - přesně, náš syn ve 3 letech jednou večer prohlásil, že bude spát v pokojíčku a od té doby spal tam 🙂 , ale třeba tu chůvičku jsme využili, to zase jo a používáme ji dodnes, protože pokojíček i ložnici máme v patře a my chodíme spát o hodně později než on a dolů do obýváku není nic slyšet....nebo když spal v kočárku na zahrádce a já zrovna potřebovala udělat něco uvnitř....
Dcera šla do svého pokoje hned. Já jsem tam s ní spala cca 3měsíce. Pak jsem se vrátila k manželovi a spala s chůvičkou u hlavy. K malé jsem chodila na kojení. Neměli jsme s tím žádný problém. Vyspali jsme se v pohodě všichni tři a byli jsme fit na každý nový den.
@efeo1986, pokud bys z toho měla být nervózní dát dítě do pokojíčku, brala bych to jako vnitřní signál že ještě prostě ne.
@krystalko hezky napsané. K té chůvičce, já pobývala na zahradě na opačné straně domu než máme ložnici a vždycky jsem věděla, že se zrovna probudili. I mé kamaradky z okolí to měly podobné.. je to síla zvyku. Prostě namám chůvičku a spoléhám se sama na sebe.
@eva267 Takova je priblizne i moje predstava, tedy v sestinedeli to asi zkusime vsichni tri v loznici, podle toho jak se budu po porodu citit, ale pak chci postylku v detskem pokoji s tim ze ja budu pendlovat mezi dvemi postelemi.. navic v loznici ani nechci mit nic pro dite, veci na prebalovani, obleceni atd. bude od zacatku v detskem..
jsem rada, ze u nekoho fungovala i ta varianta kterou bych chtela praktikovat ja 🙂
Dcera má 3 roky a 2 měsíce a stále spí s námi v ložnici. Jako miminko měla postýlku přiraženou k naší posteli a teď už má svoji velkou postel hned vedle naší manželské. Dětský pokojíček má prostě na hraní, spát tam zatím nechce. Všem nám to takhle vyhovuje a dokud tam s námi bude chtít být, tak tam prostě bude 😀 Nedovedu si představit, že při každém zaplakání se musím zvednout a jít někde do jiného pokoje dítě konejšit. Takhle podám ruku, pohladím, přitulím atd a nemusím nikde běhat.
Přiznám se že moc nechápu separaci malých dětí od rodičů při spánku, ale ať si to každý udělá tak, jak mu to vyhovuje 😉
@efea1986 My s malou spali v jedné místnosti jen v šestinedělí a to jen proto, že jsme byl ve 2+1, teď jsme v RD a malá má svůj pokoj kde spinká sama. Když je potřeba, jsem u ní během pěti vteřin a mám u ní v pokojíku i valendu. Myslím si, že i rodiče mají nárok na soukromí. A navíc, nechceme zůstat u jednoho sviště a na zadním sedadle auta cestou z kina se mi ho vyrábět nechce😉 A taky je zapotřebí, aby se i pracující tatínek vyspal. Mám spoustu známých s dětmi a rozdílnými názory na tuto situaci. To je na každém ať si to rozmyslí. Určitě není špatně že spí s vámi v jednom pokoji, ale když mimčo spí ve svém, tak v tom vidím jen plno výhod😉 Určitě bych jej ale nestěhovala kdyby tě to mělo nějak stresovat...

Az si samo rekne... ;) To poznate, az ho treba zacnete u spani rusit... jinak v samostatnem spani nevidim pro miminko vubec zadnou vyhodu.