icon

Kdy má miminko vyvinutou klapku?

molea
1. srp 2014

Maminky,poraďte mám 2měsíční holčičku a pořád mi moc ublinkává po jídle.Kdy se miminkám vyvine úplně klapka??Děkuji 🙂

tanak
1. srp 2014

@molea Dcera částečně přestala ublinkávat až začala lézt a chodit a nebyla na pořád na břiše...ale úplně přestala až kolem 2. roku. 😒

lucieandrlova
1. srp 2014

Asi moc nepotěším, ale u dcery se ve 2 měsíci projevil reflux (ublinkávání, dávení po jídle...) a trval do cca 1,5 roku (samozřejmě se to čím dál víc zlepšovalo, zejména po přechodu na tuhou stravu). Sirup proti refluxu jsme dávali cca do 5 měsíce. Dle lékařů se klapka může vyvíjet až do 2,5 let.

mysonek
1. srp 2014

Ahoj, malá měla taky reflux, nejdřív blila po každým kojení, po zavedení příkrmů už jen pokud jsem jí po jídle dokojila a ona se přepila, takže v 6 m jsem jí po příkrmu začala dávat vodu a od té doby je to v pohodě. Mělo by to přejít se zavedením příkrmů, ale jak píší holky u některých dětí to trvá déle.

wenduliks
1. srp 2014

Nam na ublinkavani Dr.doporucila Gastrotuss ( myslim,ze tak se to pise) je to bez předpisu,ale jestli to funguje nwvim,nestihli jsme to ani poradne vyzkouset a maly prestal ublinkavat. Kazdopadne nejhorsi to bylo kolem 3.m. Ted je mu 6m a nekdy taky jeste blindi. Ale neni to extrémní.

molea
autor
1. srp 2014

Me právě malá už minulý týden celý blinkala,ale až moc a doktorka me rekla ze se asi prejida,tak sem malej snížila dobu jidla na 3 minuty a stejne je to to same...Mame stim radsi zajet do nemocnice???

lv
1. srp 2014

Miminka blinkaji všechny..pokud to z ni nelita obloukem, do dálky, velké množství, tak s tím nic dělat ve špitále nebudou..zašla bych se třeba příští týden poradit s pediatrem, jestli použít ty zahustovadla /gastrotuss, nutriton/ nebo jestli je to v normě..

veroon1
23. srp 2014

@molea ahoj,ja bych zkusila vymenit stravu pokud jstetna um..nam taky doktorka poradila gastrotuss a vubec to malymu nepomohlo,tak jsem zmenila um stravu,ptz nekojim a uz ublinkava jen malinko..jinak si myslim,ze ublinkavani u miminek je ale zcela normalni..

bunny123
23. srp 2014

Nase mala (3,5m) taky stale hodne ublinkava, je plne kojena, takze to pristi tyden budu resit s pediatrem a nesmirim se s tim, ze kdyz to neni obloukem, je to ok. Behem dne ma tak 3-4 odrihnuti, kdy ji to z pusinky pleskne na zem. Jinak blindi jeste vic ted, co zacala slintat. Mazec, mame spotrebu bryndaku az hruza. Ostatni mi tvrdi, jak bryndaky davali az s prikrmy. Fakt super.

nininka23
23. srp 2014

Naší je skoro 8m a taky furt blije. Není to teda nějak hrozný, ale téměř po každém jídle jdou přebytky ven.

bulinka
23. srp 2014

mně malá přestala blinkat, až když začala chodit ☹.Blinkala i když lezla, zůstávaly za ní loužičky ☹. A syn blinkal taky dlouho, s tím jsem byla i na vyšetření na reflux, měl zavedenu takovou tu hadičku do bříška na 24hodin A s obouma mám problém s bříškama pořád, starší dcera třeba nesmí květák, jinak okamžitě zvrací a syn je taky dost na bříško citlivej ☹

martula02
23. srp 2014

Malej blinkal taky porad. Prevlikali jsme treba 4x za den komplet. Ted je mu 6,5 mesice, prikrmujeme a jediny po cem mi blinka je moje mlicko ☹ ale pokud neblinka obloukem, tak to je normalni.

bunny123
23. srp 2014

@bulinka Co to? Hadicka na 24h? Jak je to proboha technicky mozne?

tamarila
23. srp 2014

@bunny123 to měl synovec taky, prostě je zavedená sonda do žaludku na 24 hodin, synovec ji měl nosem. Celý den a noc s tím dítě musí fungovat, a pak to vyndají a vyhodnocují data. Prostě takový vyšetření, ani není bolestivý, jenom se musí hlídat aby si to dítě nevytrhlo.

bunny123
24. srp 2014

@tamarila Aha, zni to teda silene.

bulinka
25. srp 2014

@bunny123 je to šílené spíš pro maminky, dítě se musí hlídat vlastně pořád i v noci aby si to nevytáhlo, já usnula až někdy v šest ráno a když mě vzbudila sestřička v sedm tak už měl malej hadičku vyteženou ☹. Naštěstí to už nevadilo a nemuselo se vyšetření opakovat

bunny123
25. srp 2014

@bulinka To jste byli i hospitalizovani? To se mam na co tesit.

bulinka
25. srp 2014

@bunny123 ano byli jsme v nemocnici těch 24hodin