icon

Kdy miminko začne držet hlavu při ležení na bříšku?

9. led 2024

Kdy vaše děti začali sami držet hlavu při pokládání na bříško myslím?? Syn má už skoro 6kg, má dost velkou hlavu a i když ho každý den na chvilku pokládám na bříško tak hlavou spíš jen tak bimbá😶😶😶

krisstina93
9. led 2024

Někdy v 6 týdnech tak, váhu teda nevím, ale určitě měli mnohem min. Segra má teď chlapečka 7 týdeního a taky už hlavu pěkně drží.

queequegg
9. led 2024

Dcera 9 tydnu, jeste pred tydnem na brise akorát ležela a vykladala, tento tyden najednou zlom a hezky se snazi a hned dlouho vydrzi. Ale porad ji tam hlava dost bimba 😀Na noseni bez opory hlavy to jeste vubec neni, ale to prijde. Zadny spech a srovnavani, to prijde. Resila bych jen nesoumernosti nebo vubec zadnou snahu o pohyb.

daasqua
9. led 2024

Dcera past koníčky nechtěla, ale doktoři na ni spěchali (2,5-3m) a pak používala špatně svaly a museli jsme na rehabilitaci. Byla hubená s velkou hlavou, tak jí to asi nešlo. Jinak byla vždy šikovná, brzy lezla, seděla, chodila jak profík v 10,5m. Hrubou motoriku mela vždy suprovou. Syn pásl dřív (asi po měsíci a půl, už nevím), chodil o dost později (14m) a motoriku má doteď nic moc. Takže každé dítě má svůj čas a nuceni je většinou na škodu.

konidana
9. led 2024

Nase to nachvilku zvladli hned. Behem par dni po narozeni. Ale mely fakt male hlavicky.

teenyel
9. led 2024

U nas jeste ve 2 mesicich vubec nechtel, maximalne u me v polosedu, kdyz jsem si ho polozila na hrudnik, tak nadzvedaval. Jak jsem ho polozila na rovne, tak se rozplacl a ani se nepokousel. A to jsme zkouseli uz nejakou dobu...porad nic. Tyden na to mi na hrudniku uz suverenne koukal vsude mozne, ale na rovnem stale nic. No a za dalsich 14 dni na to se proste zvedl a zjistil, ze ho to bavi. Ted mu budou za tyden 4 mesice a casto se vzteka, ze chce na bricho a jeste mu to nejde se dotocit uplne a zustane na boku (respektive skoro na brise, koleno a zadek pretoceny, ale jeste neprisel na to, jak se dostat pres ruku). A hlavu uz drzi dost pevne a dost dlouho, krasne pase. Potreboval si na to asi sam prijit 😁