icon

Kdy si dítě přestane stoupat a bude spát klidněji?

14. pro 2024

Zdravím všechny mamky,
malému bude za chvilku 8 měsíců a minulý týden si začal stoupat jakoby na kolínka.. ale ještě sám nesedí.
Občas se mu podaří i stoupnout normálně na chviličku.
Ale problém je spánek a postýlka.
Máme dům a pokojíček má v patře a ložnici tam máme také hned vedle. Takže když ho dávám spinkat přes den tak chodím schody několikrát než usne. Stále si stoupa a řve. Položím a opět otočka a stoupání..
Takto i večer, protahuje se mu večerka, než usne vyčerpáním z toho stoupání. Ve 2 ráno se vzbudí a zase stojí.
Podotýkám, že neuspávám. Usínal vždy jako andílek, otočil se a spinkal.
A když u něj jsem, tak si opět stoupá a povídá si, směje se… přitom je extrémně unavený.
Kdy to přejde, máte zkušenosti? Je mi jasný, že objevil novou schopnost tak to teď bude furt zkoušet

martulka88
14. pro 2024

Může mít období, kdy potřebuje cítit vaši přítomnost. Náš malý od 4 měsíců do 1 roku potřeboval naši přítomnost u usínání. Pak zase se stačilo rozloučit a do 5 minut spinká 😊

fouskovi
14. pro 2024

Potřebuje vás , co dát postýlku dolů do místnosti někdy to tak hold děti mají

emillyhk
14. pro 2024

Taky jsme neuspávali, prostě jsem položila do postýlky a za chvíli spal. Ale jak se naučil do kleku a stoupat si, tak to chtěl pořád zkoušet 😁. Na spaní měl dudlík, tak jsem mu ho vzala a hodila na druhou stranu postýlky, musel si pro něj lehnout. Jak ho měl v puse, už zase klečel/stál, takže zase vzít, zahodit, a tak pořád dokola dokud se neunavil že už nevstával 🤭 Bylo to na dýl, fungovalo to jen chvíli (potom už získal stabilitu a prostě ho sbíral ze stoje), ale pokaždé usnul a bez řevu 👍

kristyn86
14. pro 2024

Delaly mi to obe moje deti. Syn vice,ten byl celkove zivejsi. Je to obdobi. Po chvilce jsem je hold vzdy polozila,ze se dela haji. Cekala bych nez usne nahore,aby ses neulitala.

nelly_strokova
14. pro 2024

Myslím, že je to normální, dcera to tak má taky a prostě ji tak dlouho pokládám zpět, až usne. 😂 A i když je fakt unavená, tak to třeba jednou zkusí a pak hned spí, když ji položím. 😅

autor
14. pro 2024

Je mi jasné, že mi většina lidí zde bude psát, že potřebuje moji přítomnost. Ale není tomu tak. Opravdu je zvyklý od 3 měsíců usínat sám. S námi v posteli to nikdy nebylo lepší, spíš horší a když jsem u postýlky dělá ještě větší blbosti. Každé dítě je jiné.

kristyn86
14. pro 2024

Do postele bych ho nedavala a sedet u neho taky nemusis. Z nejakeho duvodu ti ale rve. Proc? Chce byt s tebou? Prestane rvat,kdyz tam jsi? Dokaze si za tve pritomnosti lehnout?Nebo rve,protoze nechce do postylky? Ja bych rekla,ze ho to prejde. Nemusis u neho sedet,pokud ho to jeste vic rusi. (Syn pritomnost vyzadoval,dcera chtela byt sama,takze vim,ze kazde dite je jine). Ja jsem obcas na dceru jukla,polozila ji zpet a tak dokola. Proto byt tebou,nechodim dolu,zustala bych treba v loznici,aby te nevidel,ale tys tam mohla pi chvilkach chodit. U obou deti to pak preslo...Jinak s vekem se vse muze ruzne menit. I spaci zvyky a ritualy,jak se dite vyviji a meni...Vzdy jsem si rikala,proc k tomu diteti nemam navod 🙂

veroniqess
15. pro 2024

Nepotřeboval uspávat a ted už ano. Odešla bych, až bude spinkat, a nemusíš lítat schody.

sisiss
Odpověď byla odstraněná