icon

Kdy vám začaly spát děti celou noc?

bayt
2. led 2019

Kdy vám prosím začaly spát děti celou noc (max. se jedenkrát v noci vzbudily) a nevyžadovaly CELOU noc vaši přítomnost? Tj. mohli jste od nich aspoň na chvíli odejít?

Strana
z3
pajula123
3. led 2019

Synovi jsou tři roky,celou noc nespal ani jednou, ideální noc se vzbudí tak třikrát,špatnou noc radši nepočítám...

dokument
3. led 2019

Má 5 let a 2 měsíce a celou noc spí jen velmi výjimečně. Až tak od 4 let. Ale opravdu výjimečně. Třeba jednou za 14 dní nebo za měsíc, já ani nevím. Budí se pořád. Kojený do 1,5 roku. Kaše na noc nikdy nedostával, resp. jednou dvakrát jsem to zkusila a buď nechtěl nebo to k ničemu nebylo, spíš to bylo horší. Budí se aspoň jednou za noc na čurání. Zase kdyz mimino spi v kojeneckem veku celou noc, tak se prestane matce delat mliko, to prave udrzuje to nocni kojeni.

mialagia
3. led 2019

Tak asi ve 3 měsících jsem jí nakojila v polospánku kolem půlnoci když jsem šla spát a spala do 6/7hod a pak po kojení do 9/10hod a tak od půl roku už spala od 7/8 večer do 5/6 ráno a pak zase po kojení a přebalení jsme ještě spali do 9/10hod..ideální dítě😊

dokument
3. led 2019

@nazka kolem roku veku je to buzeni nejcastesti, predtim i potom to muze byt uplne bez problemu. To je par noci, co se takto dite budi. Treba kvuli zubum nebo ma divoke sny. Uplne normalni vec. Kamaradka ma normalni dite.

bayt
autor
3. led 2019

@nikolavod a kojíte? nechce spát jakože s váma v ložnici? nebo nechce spát vůbec s váma?

ladyinblack666
3. led 2019

@dokument ja teda v noci kojila kratce,fakt tak tech pet tydnu,cca dvakrat,trikrat za noc,pak uz se nebudil a ja ho kvuli tomu nebudila a mleko se mi normalne tvořilo a kojila jsem bez par dnu rok. Pribiral dobře. A to me hodne lidí strasilo,ze kojit rychle prestanu,kdyz nekojim v noci.

bayt
autor
3. led 2019

@ladyinblack666 no jo ale rok prave neni moc dlouhe kojeni, ja chtela kojit minimalne dva roky (ale kvuli spani budu zkouset v noci odstavit)

bayt
autor
3. led 2019

@dokument mne se tak budi uz cca ctyri mesice

bayt
autor
3. led 2019

@dokument a jak casto se teda budi?

ladyinblack666
3. led 2019

@bayt asi bych kojila déle,ale znovu jsem otehotnela a zrejme nasledkem zmeny hormonů pil cim dal míň az se v podstate sam odstavil. A taky je to dobrej jedlik a pěkně basti normalni jidlo.

bayt
autor
3. led 2019

@ladyinblack666 Já jsem chtěla znovu těhotnět až bude syn spát celou noc. Dva nespavce bych nesnesla :D Ale když to tak čtu, nechci zase čekat do čtyřiceti :D

mialagia
3. led 2019

@ladyinblack666 já jsem taky kojila rok a půl i když v noci vůbec a mlíčko bylo furt.. 😉
@bayt nemysli si, že když ho v noci odstavíš, přestane se ti budit na to pozor..kamarádka takhle odstavila úplně snad už po 3 měsících kvůli spaní a doteď se jim i skoro v roce a půl budí X krát za noc na sunar a ona je furt total vyřízená..druhá kámoška zase furt kojí skoro 3 leté dítě jen v noci a je v pohodě, spí s nima v posteli a prostě se sama obslouží když chce, takže maminka je vyspaná, ani jí to nevzbudí..😁

ladyinblack666
3. led 2019

@bayt no ja se teď namlsala dobře spiciho dítěte a bojim se trochu toho co prijde s druhym 😂 ale zatim si to snazim moc nepripoustet. Porad si opakuju,ze ja i segra jsme obe spali dobře,takze je mozne,ze druhe ditko bude taky spavec ☺

dokument
3. led 2019

@bayt

no kolem toho roku to je nejhorsi, aspon to je moje zkusenost. A pak ty zuby no. Tak to bylo u nas. Obcas mel spatnou noc, jednu dve, pak zase dlouho nic, pak zase.... to mohlo byt tak pul roku treba. Ale teda nestrasnejsi bylo obdobi 8. - 12. mesic, to bylo ale taky asi i tom kojenim. Treba moje kamaradka rikala, ze presne kvuli tomu ve stejnym obdobi skoncia s kojenim, ze to uz nebylo snesitelny. Nebylo, ale ja jsem porad kojila a kluk se odstavit nechtel, takze jsem ho odstavovala po 1. roce pul roku to trvalo, dokonce to nocni kojeni a vecerni jedno, to byly uplne posledni kojeni vubec. Prvne jsem odstavila ty denni. Ono to vecerni pomahalo k dobrymu usinani.

ten muj jak casto se budi? No, abych pravdu rekla, tak uplne presne to nevim, jak ted to ma. On se treba nekdy vzbudi, sedne si na posteli, pak se prekuli jinam a spi dal. Nebo me treba dvakrat za noc vzbudi, at jdu za nim se mazlit, stoji u postele a zadoni. Napriklad. Jako mimino kojeny, to tak 2x az 3x za noc na kojeni, ale teda kazdou noc od narozeni spal. I kdyz s buzenim, To s nim nikdy nebyly problemy. Neznam dotedka probdelou noc. Horsi noci ma pred nemoci nebo v jejim zacatku, to je jasny, ale teda ze se budi nebo spi spatne, ale spi vicemene... A ted nekdy spi celou noc, az tak od tech 4 let. A nekdy jednou na vycurani se vzbudi, kolem jedne v noci. Jak kdy. Nekdy driv. A az ted v posledni dobe uz vicemene spi, nekdy uz ani nechodi curat. V noci krome kojeni nevedu jidlo ani piti. nepije ani v noci vodu. neexistuje. Ale pred spanim ma novej trik, ze nechce spat, tak porad rika, ze chce napit vody. Tak trosku mu dam, ale neni to na pocurani, normalne. Nekdy se napije hodne pred spanim a stejne se nepotrebuje v noci vycurat. Spi do rana. Jak kdy. Taky jak je v pohode nebo nepohode. Ja treba kdyz je nemocnej a v nepohode, tak si rozlozim postel a necham ho vedle sebe, protoze bych se nevyspala, musim taky chodit do prace. A to spi klidneji a nebudi se. A kdyz je v pohode, tak nekdy dobry a nekdy mi stoji u postele dvakrat za noc, kdyz ho odlifruju na druhou jeho postel, kde je samostatne. Mne to ani nevadi, beru to, ze to tak je. Jeste si rikam, ze to tak leti a za chvili az vyroste uz se nebude chtit se mnou ani mazlit, takze si to docela uzivam, ze vecer usina se mnou a mazli se. To mame jeste i takovou duvernou chvilku, ze se mi sveruje se svyma problemama, kdyz nejaky ma.

dokument
3. led 2019

jo a to je druha vec, moje dite je jednak nespavec a jednak hrozne spatne ji. Je vybiravej. Prikrmy mi snedl vzdy vse co jsem mu dala, nikdy, ani jednou, nebyl problem (krome tech hodne sladkych kasi a UM, to nikdy nechtel). A jednoho dne zniceho nic najednou zacal odmitat. A to se mu ruzne meni. Jednu dobu jedl rizek (aspon neco, kdyz jsme jeli treba na vylet a v restauraci nic jineho, co by jedl nemeli, treba prirodni). Ted zase rizek nee. Ja mu varim to, co vim, ze ji, jako ji celkem normalne nakonec, ale treba neji nic namazanyho. Ve skolce je za nejedlika a nic s nim nezmohli ani tam. Od te doby co zacal citit vic ty chute jidel, tak si zacal vybirat. Takze on se opravdu poradne nenaji pres ten den a mozna pak i to spani tim trpi, ja nevim. Ja jsem teda taky byla nejedlik a nespavec. Uplne presne jako on. A byla jsem od narozeni na sunaru (to jsem spala, ale pres den treba ve skolce to nikdy a dodnes malo spim, casto 5 nebo 6 hodin, pravidelne chodim spavat treba v 1 v noci).

verrys
3. led 2019

Synovi je 15 mesicu a celou noc v kuse bohuzel nespi. Jako bonus vstava velmi brzo. Byl schopny se vzbudit klidne i 15x za noc, mrskat s sebou ze strany na stranu, tak mu kapu Bachovky. Ted se budi prumerne 5x za noc. Tak snad se taky dockam noci, kterou celou prospi 😇

bayt
autor
3. led 2019

@mialagia Nechi úplně, jen v noci...ale je možné, že to nic neudělá

@verrys a ty Bachovky si sehnala jak?

misicka1988
3. led 2019

@bayt Mě teda zrušení nočního kojení naprosto pomohlo, konečně jsem se za 16 měsíců mohla vyspat. Vůbec jsem neveřila ze to půjde tak jednoduše. V mém okolí měly dvě známé také velký problém s častým nočním kojením, a po odbourání pomohlo. Právě na tento popud jsem se do toho pustila. Byla jsem skeptická, a o to větší překvapení bylo že malá konečně začala spinkat prakticky celou noc. Je mi jasné že to asi nemusí fungovat úplně na každé dítko, ale v mém okolí to fungovalo.

verrys
3. led 2019

@bayt chodime k homeopatce kvuli ekzemu, takze jsem s ni resila i toto a ta je malemu namichala na miru

bayt
autor
3. led 2019

@misicka1988 Aa jak si to prováděla? Neplakalo dítě?

misicka1988
3. led 2019

@bayt Je to takový poměrně jednoduchý návod, hlavním hrdinou je tatínek 😁 Začali jsme pátkem, na víkend kdy měl muž volno. Já si ustlala na gauči v obýváku, a v ložnici kde s námi spí dcerka byl jen manžel. Když se probudila poprvé na prso, manžel si ji k sobě přivinul, a konejšivě na ní mluvil, aby poznala že to je on. Dal ji trochu napít vody. Po 3 min. malého kňourání usnula. Manžel si ji nechal u sebe. Pak se probudila ještě 2x, manžel zopakoval to co předtím. ( už to že se probudila jen 3x bylo naprosto fantastické, oproti průměru 9x za noc ! ) . Žádný velký řev ( který jsme mimochodem s hrůzou očekávali ) nenastal. Prostě jakmile "necítila prso/mléko" - a přitom věděla že je s tatínkem- ji naprosto stačilo k opětovnému usnutí. Druhou nic jsem spala ještě opět na gauči, a manželovi se vzbudila už jen 2x! No prostě naprostý zázrak 😊 3 noc jsem spala už v ložnici na své posteli, ale manžel měl dcerku na své straně, aby se celý proces nenarušil mým příchodem. Přes den jsem kojila normálně, jen jsem už nikdy nekojila v leže v posteli. Od té doby se budí max. 1x za noc, na vodu. Ale dost často spí i celou noc. Vyspím se v klidu i 8hod v kuse, což je luxus 😁

nikolavod
3. led 2019

@bayt odstavila jsem v 9.měsících v domnění že bude spát, ale prd... Ona nechce v ložnici spát se mnou a manželem, ale nedávno tam spávala... Takže já chodím spát k ní do pokoje, naštěstí jsme ji koupili rozkládací postel😉

bayt
autor
3. led 2019

a sama v tom pokoji taky nechce spat jo?
@nikolavod

kejt29
3. led 2019

Holka v 1,5 roce, ale nebyla kojena. Syn (kojen) se do 11m budil 7x za noc, jenze jsem ho vzdy musela vratit do postylky. V 11m jsem ho zkusila dat do pokojiku a do tydne spal celou noc. Odstavil se pak sam ve 14m.

nikolavod
3. led 2019

@bayt do půlnoci vydrží jakž takž. Ale než abych k ní chodila co půl hoďky, tak si k ní radši lehnu (hlavně vyžaduje jen mě, manžel ji neuspí už, ani žádná babička, prostě volá mamiiiii🤔), spí o dost lépe potom😉 akorát v červenci k nám přibude mimi, tak jsem zvědavá. Jinak taky jsem říkala,že druhe, až jak dcerka bude spát celou noc🤣, ale pochopila jsem, že se dost možná nedočkám😃

bayt
autor
3. led 2019

@nikolavod :D Jj. No syn se právě budí úplně hrozně n azačátku. Nejhorší je, když ho dám spát moc brzy (ale utahaný je). Klidně je vzhůru co dvacet minut, i víc.

nikolavod
3. led 2019

@bayt u nás je jedni, jestli jde spát v 19hod, 22hod,nebo o pulnoci🤣 ani pres den nespi, nepomohlo... Nezbyva nez doufat a modlit se, ze spat zacnou😃 ja si stejne tak zvykla, ze bych asi ani ja bez dcerky uz moc nespala, vzdy se za ni tesim🤣

bayt
autor
3. led 2019

@nikolavod Jo já se taky těším, že budem spát spolu,ale nemám ráda, když nemám večer čas na sebe, aspoň hodinu.

bayt
autor
3. led 2019

@nikolavod Jo já se taky těším, že budem spát spolu,ale nemám ráda, když nemám večer čas na sebe, aspoň hodinu.

nikolavod
3. led 2019

@bayt rozumím, já bych se někdy ráda zas naložila do vany, ale dcera má snad čich na to, že jak mám vanu napuštěnou, tak začne řvát a chce mě🤣 budu držet palce, ať vám brzo spí😎

Strana
z3