Kdy vám začaly spát děti celou noc?

bayt
2. led 2019

Kdy vám prosím začaly spát děti celou noc (max. se jedenkrát v noci vzbudily) a nevyžadovaly CELOU noc vaši přítomnost? Tj. mohli jste od nich aspoň na chvíli odejít?

j.a.n.i
2. led 2019

Tak přítomnost celou noc nevyzadovaly nikdy a spat celou noc zacaly kolem 2. roku veku.

neomenia
2. led 2019

V roce a pul, po ukončení kojení.

leniczka23
2. led 2019

@bayt Synovi je 5..usne se mnou..pak spi sam, ale kdyz se vzbudi vyzaduje moji, nebo.chlapovu pritomnost porad. Takze tak.v pulce noci se stehuje k nam😊 Ale jinak ze by ani chvilku nevydrzel.sam tak to.nemel nikdy. Kdyz usne tak usne a spi..tak.mam aspon par hodin vzdycky nez se vzbudi a zjisti ze je tam sam.

kvmatonka
2. led 2019

Ha to si pamatuju přesně, bylo to z 23/12 na 24/12 2017 :D nejhezčí vánoční dárek. Měl necelý rok, od té doby chrní celou noc.😇

klea81
2. led 2019

Od 3 měsíců 😉

barchen
2. led 2019

@bayt Prvni dite v 7-8 mesici, kdyz jsem vynechala nocni kojeni. Bez place, bez buzeni ve svem pokojicku. Samozrejme chodila jsem na kontrolu nekolikrat v noci i kdyz to byl pokojicek vedle a otevrene dvere. Uvidime, jak s druhym...kdyz budou v pokojiku dva..jestli se nebudou vzajemne budit..

sudylichozrout
2. led 2019

@bayt starsi dcerka spi od tri mesicu celou noc. Postupne jsem ji prestala i budit na nocni kojeni, vydrzela od kojrji ve 23:00 (uz buzena) do osmi do rana. Ted jsou ji dva a pul a spi dobre i ted. Mladsi bude za 14 dnu devet mesicu a vetsinou de mi budi jednou v noci. Ale treba dnes se budila casteji. Obe holky byly od ukonceneho sedmeho mesice na UM. Starsi ho pila do roka.

preiba
2. led 2019

Kolem druhého roku 🙂

terka2018
2. led 2019

Ahoj, tak malej chodil spat po sestinedeli v 10 a budil se ve 3, 5, a v 7 vstaval. Ve 2 měsících spal od 8 do 5 a vzbudil se po 7. Po 3 mesich spal od 8 v kuse do 7 no a drzi ho to do dnes, nekdy se jen vzbudi ze chce dudlik, dam a spi dal. Kdyz byl nemocny tak se budil i 3x, jinak spi fakt hezky 🙂 ted ma 9 mesicu.

vanny77
2. led 2019

@bayt me mala spi uz od 8 tydne celopu noc .... cca tak 8 hodin... ted ji je mesic a 16 dnu a dnes mi spala 12 hodin

sudylichozrout
2. led 2019

@bayt jeee, az ted jsem si vsimla, ze to je tvuj dotaz 🙂) Sry za oficialnost 🙂)

m.e.l
2. led 2019

Od cca osmi mesicu, pokud ho netrapi zoubky.

bayt
autor
2. led 2019

@sudylichozrout v poho, akorat se desim, ze vetsina deti tu spi tak hezky a syn se v roce budi co hodinu

kettkav
2. led 2019

@bayt Synovi budou 2 a celou noc spal jen jednou v životě :-\

ladyinblack666
2. led 2019

Tohle je hrozne individualni. Mne malej spí celou noc od pěti týdnu,vzbudi se výjimečně kdyz ma nejake trapeni,zuby,zlej sen prumerne tak jednou za dva měsíce. Ale co vim ze svého okolí,je to spise vyjimka, aby dítě takhle pekne v noci spalo.

sailen
2. led 2019

@bayt Protože kdo má dítě, které nespí příliš dobře, nemá takovou potřebu to sdílet :D

Syn má 14 měsíců a budí se 3x za noc, někdy i častěji. Chystám se zrušit noční kojení, doufám že to pomůže, už mě to dost unavuje. Takže odpovědi na tvou otázku mě taky zajímají.

urtica
2. led 2019

Okolo 2. roku, ale dlužno říct, že teď budou dcerce čtyři roky a každou druhou noc se vzbudí a přijde spát k nám...na roce to bylo ještě tak , jak píšeš - takže klidně i každou hodinu...do dvou let spala se mnou v posteli, protože to vstávání a běhání sem a tam jsem nedávala. Odbourání nočního kojení nepomohlo.

bigbig
2. led 2019

@bayt Od 11 měsíců. Do té doby se budil pořád - klidně 5 krát za noc na kojení, pak se v podstatě sám odstavil - nejdřív přes den a pak i v noci a potom konečně začal spát.

barulina
2. led 2019

Od narozeni s jednim buzenim. Od zri mesicu bez. Do ted spi dcera dobre a to ke ji 6

misicka1988
2. led 2019

První spala s jedním probuzením od 3 měsíců - od těch 3m byla na um. Syn kojený do 27 měsíců se budil do té doby tak 4x-5x za noc, po ukončení kojení by spal celou noc, ale stejně jsem ho musela budit - na čůrání. A nejmladší dcerka také kojená se už od narození budila každou hodinu, někdy i půl hodinu. Měla docela radar na to když jsem vstala z postele ( spala s námi ). V jejích 16ti měsících jsem noční kojení utla, páč jsem to 10x za noc už nedávala. Byla ze mě nevyspalá mrtvola 😊 No a bylo to to nejlepší co jsem mohla udělat, najednou se budila jen 1x za noc na napití vody. Byla i přes den mnohem spokojenější ( já samozřejmě také 😁 ) Přes den jsem ale kojila dále. Teď když je jí 27 měsíců spí buď do rána, a nebo se v noci jednou zbudí, a přeleze si k nám ze svojí postýlky kterou má hned u nás. Kolikrát o tom ani nevíme 😊

no_title
2. led 2019

těžko říct, asi tak od 8 měsíců. Od té doby se budil (když šlo vše dobře) jednou v noci. Jde spát mezi 20-21 hod. Budí se tak mezi 3 až 5. hod ranní. Pak ještě nad ránem kolem 6-7. hodiny a kolem 8 vstává. Podotýkám, že kojím, nemá dudlíka atd. Hodně lidí tvrdí, že díky kojení dítě nespí, ale u nás to tak rozhodně není. Ba naopak dám prso, podudlá, odpojí se, otočí se a spí 🙂

lstuchlova
2. led 2019

Od 2 měsíců.
První měsíc jsem malou krmila dvakrát za noc, druhý měsíc se budila jednou a pak už se nebudila vůbec. Spí od 19:30 cca do 5:00, je jí rok.

xkalisto
2. led 2019

Každý dítě je jiný. Naše začala spát ve 2,5 měsíci. Pak v 3,5 přestala a moc nespala a tedka během 4 se budí tak 2x což je taková norma. Od začátku jsme se snažili na usínání samostatně v postýlce a jinak uspávání (prsem/houpáním) až když už by mohla být pretazena. Po nějaké době si zvykla.

hesstia
2. led 2019

Od 6. týdnů, spala od 23-08, dobře pribirala, tak nebylo nutno budit na mlicko, každé mimco je ale jiné jak vidíš dle příspěvků

jajulin
2. led 2019

Náš nejmladší (11 měsíců) spí od 9 měsíců bez probuzení 12-13 hodin v noci, pak 2 hodiny dopoledne a 1-2 hodiny odpoledne. Ovšem za cenu toho, že se přesně v 9 měsících odstavil. Do té doby se během noci 1x-2x nakojil.
Podle mě je míra spánku daná u každého dítěte individuálně a matka s tím nic moc nenadělá. Ze svého okolí znám velice málo dětí, které spí opravdu dobře a dlouho. U nás asi funguje genetika či co 🙂, ale všechny čtyři děti spaly bez problémů. Náročné noci za posledních 10 let bych asi spočítala na prstech jedné ruky.
Přeju hodně sil, jednou se to určitě zlepší.

zuzousinek
2. led 2019

@bayt Uz 3 roky poradne nespím. Prvni prsomilku jsem odstavila, kdyz jsem uz cekala druhou. Je ji rok a ctvrt a budi se i co hodinu... Jeste podotknu, ze prvni zacala spat celou noc pravidelne tak pul roku po odstaveni (cca 2 roky, 2 mesice). Fakt nevim, jak odstavim druhou, uz jsem fakt zombie 😐 Ale kdyz ji utesuje manzel, ten rev se neda vydrzet. Nase ozehave tema... Beru kazdy napad a diky za tuto diskuzi!

mysicka_lb
2. led 2019

Odejít (jako z bytu) se dalo tak od tří měsíců, to už jsem věděla, že se po usnutí budí až okolo druhé. Od kdy spal celou noc, si ale vůbec nevzpomenu. Určitě to nebylo tak, že by najednou z ničeho nic přišla jedna přelomová noc, kterou by prospal celou, a od té doby pak spal pořád takhle. Kojila jsem do 27 měsíců a od té doby se spaní zlepšilo, ale určitě už i předtím byla nějaká ta "celá noc". Vážně nevím. Spíme spolu od mala v posteli a nějak jsem pak to noční buzení už ani nevnímala.

nazka
2. led 2019

@bayt ahoj, mala mi spi celou noc od tri mesicu. ted ji jsou dva roky. uspavame u nas a preneseme. Obcas za nami prijde, ale stejne tak casto vydrzi u sebe i do 8 rano. od tri tydnu byla na um a zacala hned lepe spat..
Kamaradka ma rocni holcicku a noc co noc k ni vstava 7-8x..
druha kamaraddka takto vstavala rok a pul
je to hrozne individualni a obdivuju Vas vsechny, co to zvladate tak dlouho. opravdu, smekam. ja myslim, ze bych se houpala na lustru. Ted se pokousime o druhatko a ze by nespalo jako moje prvni, me desi ze vseho nejvic

nikolavod
2. led 2019

Moje dcera 2roky nespí celou noc🤣 jde spát v osm a než jsu spát já(ve 23hod) je i 3x vzhůru. A po půlnoci je vzhůru i co půl hoďky, takže si k ní jdu lehnout a pak se vzbudí už tak max.4x.... čekám ten den, kdy bude spát celou noc nebo se vzbudí párkrát a nebudu muset spát s ní. Bohužel v ložnici cca 3měsíce spát nechce, přitom předtímžádný problém🤔

leymea
2. led 2019

Malej se od narozeni budil max.3x za noc na kojeni. Od dvou mesicu spi celou noc. Ted je mu 16 mesicu a nic se nezmenilo (doufam, ze jsem to ted nezakrikla 😀). Usne v tech 20:00 a probudi se po 8:00.