icon

Kdy začít dávat novorozence na bříško?

mapla
4. únor 2023

Dobrý den, odkdy se může dítě pokládat na bříško? Dcera má dnes 17dní. Mohu začít? Nebo ještě počkat? Díky a hezký den.

bereni
4. únor 2023

@mapla Uz od porodnice…alespon tak mi to rikala fyzioterapeutka a jako pomucku mi rikala at dite davam na brisko na tolik minut, na kolik jim je mesicu 🙂

bereni
4. únor 2023

@mapla Mimochodem pediatra ti v tomto smeru nic nerikala? Me rikala asi 5 den po porodu co u me byla na prvni navsteve at uz otacim a par rad k tomu. Jinak kdyz das do lupy nazev diskuze, par to jich na toto tema vyjede.

lenerka1
4. únor 2023

Není třeba přímo na bříško, sčítají se polohy na bříšku, na tygra i bříškem na maminčině hrudi (v leže).

krisstina93
4. únor 2023

Dávám od narození

niliho
4. únor 2023

Obě děti jsem dávala od narození před každým kojením

kubesovaadelka
4. únor 2023

@mapla mě je tu taky přivezli už v porodnici, klidněji spala, jelikož jsem ji nemohla mít po porodu u sebe. Já vím, hitem momentálně jsou prokazatelne výzkumy, které to nedoporučují, ale když mi ji tak naučili v porodnici 🤷. Když jsem ji dala na záda a vytuhla, uvolnila ručičky, tak se hned vzbudila, na bříšku byla schoulená a klidnější a zaplať pánbůh dcera je v pořádku. Takže asi záleží na tobě a miminku. Má dcera tak je od začátku i když byla vzhůru, tak se ráda nosila na tygrika. Pak se začala už sama otáčet, jak chce. Sestře jednou špatně malej spinkal, jak byl pretazenej,dala ho na bříško a prej v tu dobu lépe nespal. Takže asi jak se cítíš ty a miminko😊

mia_von_prag
4. únor 2023

Od narození, několikrát denně na chvíli. A prodlužovat. Ve 3- 4 tydnech už by mělo umět zvednout hlavičku

goovana
5. únor 2023

@mapla ja dávala od narození samozřejmě napřed na chvilku postupně se intervaly prodluzovali

fazolkazuzka
5. únor 2023

Prvni jsem dávala hned a všechno dodržovali jak sem si kde přečetla ale ted u druhé. Ma 4 mesice na brisku je až teď myslím sama na podložce. Do teď sem ji nosila v polohách na ruce kdy byla predklonena a ty veškeré svali měla tam a musím říct že je na tom skvěle.a to opravdu 3 mesice na brisku sama nebyla.

lvl16
5. únor 2023

Syna jsme dávali na bříško už v porodnici. Čím dřív, tím líp.

evaajksner
11. únor 2023

@mapla až se zahojí pupík, takže v podstatě už v porodnici. Doporučuji sledovat dětské fyzioterapeutky na Instagramu. A ve 4 měsících ideálně fyzioterapeutku přímo navštívit, když máte nějaké pochybnosti.