Kojenec nekaká ani po lactulose. Poradíte, prosím?

22. lis 2022

Dobrý den,
Mám doma měsíc a půl starého syna. Od začátku jsme na UM a dost jsme bojovali se stolicí, s bříškem, pláč atd. Po necelém měsíci, kdy malý téměř každý den proplakal a protlačil, se z jeho průjmu na který trpěl, stala zácpa. Téměř týden nekakal. Lékařka nám predepsala lactulosu 1x 1ml denně. Dávali jsme 3 dny, změnili mléko na kozí, brisku se ulevilo; ale stejně ani po 4ech dnech nekakal. Pediatrička zmínila ABKM a predepsala nám nutrilon allergy care syneo. Mléko dáváme od 13.11. S tím, že k tomu dáváme od 9.11. Lactulosu, kterou nám později doktorka navýšila na 2x 1ml denně. Jenže do teď není malý schopny sám každý den(nebo alespoň ob den) kakat. Spočítala bych na jedné ruce kolikrát se sám vykadil za tu dobu, co máme hypoalergenní mléko. Brisko už ho netrápí, všechno ostatní kromě refluxu je v pořádku, ale nejde mi do hlavy, proč ani ta lactulosa poradně nezabira. Často ho musíme rourkovat protože tlačí a nejde mu to. Stolice není vůbec tuhá, klasická vaječina.

Dnes jdeme odpoledne na kontrolu, ale ráda bych slysela vase názory.
Děkuji!

zmrzlinka
22. lis 2022

Je ještě maličkej.Dej mu čas.Nauči se sám kakat.Zatim pokračuj v Laktuloze i v používání rektální rourky.S dcerou jsem ji používala do 4 měsíce a pak to ze dne na den přešlo.

tehulinka91
22. lis 2022

Lactulosu jsem brala po porodu a moc mi nepomohla, můžeš mu zkusit dát espumisan nebo babycalm, ale je to dost ošemetné, první syn měl taky problém a až v 6m začal jíst příkrmy, tak se to rapidně zlepšilo, jinak u něj pomáhal teploměr, rourka byla vždy hned ucpaná.

mimco
22. lis 2022

Když ho bříško už nebolí, nemusí přece každý den kakat…já osobně bych do něj tu rourku necpala, pokud nemá fakt trápení, může to nadělat víc škody než užitku.
Např., kojené děti vydrží klidně 10 dnů

autor
22. lis 2022

@mimco samozřejmě rourku používáme jen když je potřeba. Když už po třech dnech například hodně moc pláče.

autor
22. lis 2022

Moc všem děkuji 👍🏻.
Pediatrička nám akorát řekla, že by se to mělo srovnat časem a ať pokračujeme, tak snad to bude v pořádku časem.