icon

Kojenecká voda nebo obyčejná? Jakou používáte?

marrakech
9. črc 2010

Ahoj, rikam si, jak je dulezite pouzivat kojeneckou vodu. Stejne se musi prevarovat. Jaky je asi rozdil mezi vodou obycejnou z kohoutku, ktera je prevarena a prevarenou vodou kojeneckou? Jestli ta balena kojenecka voda neni jen dalsi trik, jak nas primet utracet?
Jakou vodu pouzivate vy? Kolik bylo vasemu miminku, kdyz jste s kojeneckou vodou skoncovaly???

Strana
z4
silvapokorna
31. kvě 2015
Uživatel silvapokorna je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od silvapokorna.

Já používala normální kohoutkovou, ohřála ji, zamíchala UM a bylo. A v pohodě. Důležité je si zjisti jak je kvalitní voda právě ve vašem kohoutku. Moje kamarádka se třeba po nastěhování do domu ve vesnici informovala přímo na hygienické stanici a tam ji potvrdili, že může používat jejich vodu přímo z kohoutku a vše bylo v pořádku. Chce to přesně neblbnout z reklam, ale zjišťovat si informace přímo a dát na vlastní intuici a selský rozum.

smallinka
31. kvě 2015

Používám pro svoje dvojčátka od narození vodu z kohoutu, převařuji. Dnes mají 8 měsíců 🙂 Ano voda z kohoutku obsahuje dusičnany, norma je 50 na litr. Stačí si to ověřit na hygienické stanici, odkud vodu pobíráte, kolik vaše voda obsahuje (jsou i veřejné tabulky na netu). Ta naše má pouze 16 na litr 😉 což je stejně jako voda kojenecká. Myslím, že většina vod z kohoutku je OK, podle mě pouze reklamní trik - vydělávání na strachu matek. Je dobré si to ověřit. Já bych vodu z plastu nedala. Kdo ví jak dlouho ležela na skladě a hlavně v jakých podmínkách, pařilo na ně sluníčko přes plast a hned máte závadnou vodu......můj názor.

clarunka
10. říj 2015

Tak si tak pročítám diskuzi, váhala jsem jestli dát kojeneckou nebo z kohoutku. Našla jsem že kojenecká voda může obsahovat 10mg/l a kohoutková až 50mg/l. Dívala jsem se na rozbory naší kohoutkové vody a je tam obsah dusičnanů 2,8mg/l takže ještě méně než může obsahovat kojenecká, zvláštní :D :D Samozřejmě že jak jsme bydleli v Brně asi bych kohoutkovou nedávala, tam je šíleně tvrdá a myslím že kvalita nic moc ale po tomhle neváhám a určo budu dávat převařenou kohoutkovou - z plastu nepiju ani já 🙂 Tak jen takový příspěvek do staré konverzace 🙂

hromka35
11. říj 2015

já používám kohoutkovou profiltrovanou přes filtrační konvici protože u nás je voda dost tvrdá. a spokojenost.

Strana
z4