Křeče v obličeji u měsíčního miminka

pavlabrucm
3. pro 2018

Naše malá se najednou začne koukat do blba a začne protáčet oči v sloup potom se začne jakoby usmívat křečovitě. Zaznamenala jsem tohle dvakrát jednou ve spánku a podruhé byla vzhůzu. Doktorce se samozřejmě zmíníme o tomto stavu. Napadlo mě, jestli některá nevíte co by to mohlo být. Děsím se epilepsie i když v rodině jí nemáme.

ladana
4. pro 2018

Epilepsie nemusí být dědičná. Zkus to nahrát a ukázat dětské lékařce. Kdyby to epilepsie byla, je lepší to řešit co nejdřív.

pavlabrucm
autor
5. pro 2018

@ladana Bohužel to nestihnu nahrát trvá to 10 vteřin a ustane to. Než bych zapla nahrávání přestane to. Malá je potom naprosto v klidu jakoby nic. Doktorce to řekněme.

ladana
5. pro 2018

A jak stará je malá? Někdy děti jen grimasují ... A jak často se to stává? Jestli by nešlo jí nahrávat na video třeba 24 hod. Těžko soudit, když to nevidím. Každopádně držím palce, ať vám doktorka řekne dobré zprávy.

ladana
5. pro 2018

A, už to vidím, věk je v nadpisu. Takhle malému miminku se ještě EEG dělá špatně. Ale 10 s je krátká doba na epilepsii. A hlavně jestli je pak úplně v pohodě, tak to také svědčí proti epilepsii.

pavlabrucm
autor
5. pro 2018

@ladana Taky doufám, že dělá jen obličeje a že to nic není. Je to moje první miminko, takže jsem se s tím nesetkala. Moc děkuju za odpověď a trochu uklidění.

europa00
8. pro 2018

ahoj normálně může prožívat orgasmus, to se takto celkem projevuje ještě například je to doprovázeno zcervenáním v obličeji atd...mrkni na to na internetu.

kejt29
8. pro 2018

Zkus na ni mluvit jestli bude reagovat. Na to se urcite bude dr taky ptat. Jde o to, jestli je v te kreci mimo nebo je schopna te vnimat 😉

pavlabrucm
autor
8. pro 2018

@europa00 to bych neřekla, že jde o orgasmus. Je úplně v klidu ani se nehne jen to má v obličeji. Co jí pozorují dělá to skoro pořád hlavně když usíná. Takže si myslíme, že prostě dělá obličeje.

lobella
6. led 2019

Holky prosim o radu, mam podezreni u male na epilepsii, hned po porodu behem bondingu mi na hrudi jak kdyz zamrzla, prestala se hybat, koukala jednim smerem, nedychala, mluvili jsme na ni, lehce s ni zatrasli, trvalo to do 10 vterin, pak jak kdyz ji zapneme, dychala, koukala zase kolem, hybala se, volali jsme okamzite sestru, ale bylo nam receno, ze kdyby nedychala, ze to zaznamenaji, mela snimac na noze na tlak, tep atd, od te doby nic az do vcera, kdy jsem ji z ruky polozila a ona zustala ve stejne poloze, rucicky ja kdyz v kreci, opet upreny pohled nereagovala, opet do 10 vterin a pak zase jak kdyz rozmrzne se na me usmala a zacala se hybat, byla jsem strachy silena, hned jsem si vzpomnela, ze totez se stalo behem bondingu, nasla jsem, ze by se mohlo jednat o epilepsii forma zahledeni, mam hrozny strach o malou, hned zitra chci volat dr, kelikoz dalsi kontrola je az za 2 tydny, nema nekdo zkusenost se zamrznutim ditete a ze to je napriklad jen nezralosti nervoveho ustroji?

pavlabrucm
autor
6. led 2019

@lobella Myslím se, že kdyby doopravdy nedýchala vážně by to sestra poznala. Co popisuješ naše malá měla něco podobného akorát dělala ještě k tomu obličeje a vůbec se u toho nehýbala. Vypadalo to, že vůbec nevnímá. Teď jí budou 3 měsíce a už to vůbec nedělá. Ale samozřejmě Dr. ti
řekne víc a jestli je to v pořádku.

lobella
6. led 2019

@pavlabrucm nejsem si jista, pokud se dite behem 10 vterin nenadechne, neupozorni ani monitor dechu, pokud ji snimali srdecni akci, to mohlo byt ok, ale dech nevim, jak by zjistili, sestra u toho nebyla, byli jsme tam jen my s manzelem,... Malaborave take vubec nevnimala a prestala se v tu chvili uplne hybat a kdyz zacala zase koukat normalne a vnimat, tak se zacala i hybat, vazne nako by ji nekdona chvilku vypnul a po chvili zase zapnul...

pavlabrucm
autor
6. led 2019

To samozřejmě nevím s tím dechem. Náš monitor okamžitě upozorní jen když malou vyndám a zapomenu to vypnout. A malé děti vážně dýchají pomalu v klidu, že to skoro nepoznáš kolikrát jsem malou pozorovala jestli vůbec dýchá. To co popisuješ přesně to dělala jako když jí zapneš a vypneš.

lavita
6. led 2019

my měli to samé, ale stihli jsme to natočit. dr nás poslala na neurologii a pak jsme byli i v krči. ted už je to ok. nečekejte a jdete k dr

lobella
6. led 2019

@pavlabrucm kdyz spi, tak kolikrat dycha hodne melce, to vim, ale tohle bylo jine, proste se nenadechla, verim, ze je to jen nezralost nervove soustavy a je v poradku

hvezdicka09
29. dub 2021

@lobella ahoj muzu se zeptat jak to pokračovalo? Řeším ted totéž 😞

lobella
29. dub 2021

@hvezdicka09 byli jsme poslani na EEG k neurolozce, vysetreni nic neukazalo, pak jsme meli jeste 3 ko cca vzdy po 2-4 mesicich, kde se ale ptala na motoricky vyvoj (zda se pretaci na obe strany, nepreferuje jeden bok, zda peruje, sedi, chodi), nastesti mela jen ty 2 stavy nez jsme sli k neuro, pak uz se to nikdy neopakovalo🙏🙏🙏nikdo mi tedy ty jeji stavy neveril, proste ze je to normalni i mimin, ze nevnimaji, i kdyz si stojim za tim, ze to bylo "jine", myslim si, ze to bylo nezralosti nervove soustavy a jeji maly mozecek nedokazal nejake podnety zpracovat a tak zamrzla, ale je to jen muj osobni nazor, ted ji je 2,5 roku a je hrozne vepredu mluvou, pamatuje si cele pisnicky, basnicky, mluvi ve vetach, o vse se zajima, jezdi na kole, atd

hvezdicka09
29. dub 2021

@lobella moc dekuji za odpověď. To je moc dobre, snad to bude i náš případ 🙏