Která nepovinná očkováni jste daly miminku?
Ahoj, mám 7 týdnů starého chlapečka a přemýšlím, jestli mu nechat naockovat i vakcínu proti Pneumokokům a Rotavirum. Jak jste na tom Vy? Budu rada za všechny vlastní zkušenosti a rady nacerpane od odborníků.
Syn má na pneumokoky, meningokok, na spalničky, zarděnky atd.
@popelka1984 Kdy jste očkovali na meningokoka? A přišli jste s tím sami nebo vám o tom říkala doktorka?
Pneumokok je povinny.muzete si akorat priplatit za lepsi vakcinu.my ji koupili.jinak mame povinne ockovani a meningokoka.dali jsme ho v 1,5 roce a sama jsem si ho vyzadala u dr...
Ja dala synovy vsechny nepovine co jsou mimo chripky.
Nedala jsem nic nepovinnénho. S povinným jsme začali v půl roce.
My dali prevenar13 a klistovku
@xtina123 ahojky, máme prevenar, rotaviry. Časem budem dávat klistovku. Hodně jsem to s Dr probírala, v tomhle je hodně rozumná. Rotaviry nám doporučila, jelikož v té době měla tři záchyty v jednom měsíci a dvě děti musely být hospitalizovaný, tak jsem nechtěla nic ryskovat. Snášenlivost dobrá, jen po první vakcine prevenaru nebyla dcera úplně to odpoledne ve své kůži.
Prevenar.
@xtina123 zdravim.. holce jsem nechala dat navic jen prevenar. mladsi kluk ho ma teda taky,ale pak se mu rozjel atopak. po mych zkusenostech bych teda nechala dat zatim jen hexu a podle toho jak bude reagovat bych se rozhodla co dal. rotaviry jsem nedavala,ty me prijdou zbytecny. a dalsi vakciny bych rekla muzou mit smysl nez pujde do kolektivu,podle situace. treba zloutenka je pro nas ted zbytecna,jsme na dedine. kdyby nekdo vozil deti do skolky metrem v praze,muze to mit jinak
Zatím nic navíc, jen povinné. Už 10 let se rozhoupavam, že dám dětem klistovku, tak možná letos.
My mame Hexu a dala jsem navic Prevenar13 a na prujmy Rotateq. Malej snasel vse dobre a zatim nebyla zadna vyznamna reakce po ockovani. Ale kazde dite je jine a jinak to snasi. Dobudoucna urcite premyslim o klistovce.
@lolam10 pneumokoky povinný není ,nesirte bludy
Pneumokokove vakcíny povinne nejsou, jako pediatr z vlastní praxe mohu tvrdit, ze ji da tak 80% rodicu. Moje prvni dite ji nema, u druheho zvazim (vyssi riziko nakazy od starsiho dutete ze skolky). Nedavam ani rotateq/rotarix. Proti chřipce a klistovce nedavam. Proti meningokokum jsem dala obe vakciny.
@xtina123 Synovi jsem se rozhodla mimo hexy dávat i pneumokoky, ale protože jsem se rozhodla, že rozestup mezi jednotlivými vakcínami bude 2 měsíce (a nehodlám očkovat dítě mladší tří měsíců), tak jsme pneumokoky očkovali zatím v 8 a 10 měsíci. Tudíž jsem už za to platila. Všude jinde jsou pneumokoky součástí "povinnýho" očkování...
Rotaviry jsem nedávala, protože jsem kojila. Podle studií je efekt kojení prakticky stejný jako efekt vakcíny u nekojených dětí. Navíc jsem proti očkování tak malinkých miminek (musí se to dát do 12 týdne).
Do budoucna chci dát očkování proti meningokokovi, jenže z toho, co čtu, to má smysl až těsně před pubertou, tj. cca 12 let (Nejvíc riziková populace jsou mladí lidi a puberťáci, a ta vakcína není na celý život, ale cca 15 let? Kdo ví. Kdo dá dřív, tak leda ještě přeočkovat).
Vakcínu proti klíšťovce dávat nebudu.
@xtina123 jo a jinak ty rotaviry myslím maj smysl, teď např. celý podzim probíhali nejen v naší školce furt různé střevní chřipky, což jsou vpodst. ty rotaviry a i dle mudr i naší zkušenosti ty očkovaný děti to buď nechytí nebo maj jen mírný průběh..tak asi i po těch 3 letech to má nějaký efekt..
Obě děti mají Prevenar a TBC
@barchen dcerka byla očkovaná po základní Hexe(3 dávky) a Prevenaru, syn po základní Hexe(2 dávky) a Prevenaru, oba v 6m

@xtina123
Druhého syna jsem očkovála rotateqem na rotaviry.Všechno proběhlo v pořádku, dnes má 1,5 let a zatím klepu mame klid.