icon

Která nepovinná očkováni jste daly miminku?

xtina123
1. led 2019

Ahoj, mám 7 týdnů starého chlapečka a přemýšlím, jestli mu nechat naockovat i vakcínu proti Pneumokokům a Rotavirum. Jak jste na tom Vy? Budu rada za všechny vlastní zkušenosti a rady nacerpane od odborníků.

Strana
z2
hanula311
1. led 2019

@xtina123
Druhého syna jsem očkovála rotateqem na rotaviry.Všechno proběhlo v pořádku, dnes má 1,5 let a zatím klepu mame klid.

popelka1984
1. led 2019

Syn má na pneumokoky, meningokok, na spalničky, zarděnky atd.

bamak
1. led 2019

@xtina123 kromě základu mají děti TBC, žloutenka A, klistivou encefalitidu. Meningokoky planujou až později před pubertou.

nupta
1. led 2019

@popelka1984 Kdy jste očkovali na meningokoka? A přišli jste s tím sami nebo vám o tom říkala doktorka?

lolam10
1. led 2019

Pneumokok je povinny.muzete si akorat priplatit za lepsi vakcinu.my ji koupili.jinak mame povinne ockovani a meningokoka.dali jsme ho v 1,5 roce a sama jsem si ho vyzadala u dr...

brookmichaela
1. led 2019

Ja dala synovy vsechny nepovine co jsou mimo chripky.

misa357
1. led 2019

Nedala jsem nic nepovinnénho. S povinným jsme začali v půl roce.

emamaira
1. led 2019

@lolam10 pneumokok není povinný... Jen ta základní vakcína je bezplatná.

marticcelli
1. led 2019

My dali prevenar13 a klistovku

hezz17
1. led 2019

@lolam10 pneumokok povinný není.
V 16m ma navíc jen tbc. Do budoucna dostane ještě klistovku.
Doteď byla kromě 6.nemoci úplně zdravá. I bez očkování rotavirem...

ivuska1986
1. led 2019

@xtina123 ahojky, máme prevenar, rotaviry. Časem budem dávat klistovku. Hodně jsem to s Dr probírala, v tomhle je hodně rozumná. Rotaviry nám doporučila, jelikož v té době měla tři záchyty v jednom měsíci a dvě děti musely být hospitalizovaný, tak jsem nechtěla nic ryskovat. Snášenlivost dobrá, jen po první vakcine prevenaru nebyla dcera úplně to odpoledne ve své kůži.

sudylichozrout
1. led 2019

Prevenar.

lolam10
1. led 2019

@emamaira aha.diky za opraveni.ale vetsinou ho davaji vsichni ne?!myylim ti kdo normalne ockuji...

pribylovapetra
1. led 2019

@xtina123 zdravim.. holce jsem nechala dat navic jen prevenar. mladsi kluk ho ma teda taky,ale pak se mu rozjel atopak. po mych zkusenostech bych teda nechala dat zatim jen hexu a podle toho jak bude reagovat bych se rozhodla co dal. rotaviry jsem nedavala,ty me prijdou zbytecny. a dalsi vakciny bych rekla muzou mit smysl nez pujde do kolektivu,podle situace. treba zloutenka je pro nas ted zbytecna,jsme na dedine. kdyby nekdo vozil deti do skolky metrem v praze,muze to mit jinak

konidana
2. led 2019

Zatím nic navíc, jen povinné. Už 10 let se rozhoupavam, že dám dětem klistovku, tak možná letos.

konidana
2. led 2019

@lolam10 nedavaji🙂 i když se mi ho dětská snažila vemluvit nekolik let.

freesia87
2. led 2019

My mame Hexu a dala jsem navic Prevenar13 a na prujmy Rotateq. Malej snasel vse dobre a zatim nebyla zadna vyznamna reakce po ockovani. Ale kazde dite je jine a jinak to snasi. Dobudoucna urcite premyslim o klistovce.

saminomimino
2. led 2019

@lolam10 pneumokoky povinný není ,nesirte bludy

neomenia
2. led 2019

Pneumokokove vakcíny povinne nejsou, jako pediatr z vlastní praxe mohu tvrdit, ze ji da tak 80% rodicu. Moje prvni dite ji nema, u druheho zvazim (vyssi riziko nakazy od starsiho dutete ze skolky). Nedavam ani rotateq/rotarix. Proti chřipce a klistovce nedavam. Proti meningokokum jsem dala obe vakciny.

bayt
2. led 2019

@xtina123 Synovi jsem se rozhodla mimo hexy dávat i pneumokoky, ale protože jsem se rozhodla, že rozestup mezi jednotlivými vakcínami bude 2 měsíce (a nehodlám očkovat dítě mladší tří měsíců), tak jsme pneumokoky očkovali zatím v 8 a 10 měsíci. Tudíž jsem už za to platila. Všude jinde jsou pneumokoky součástí "povinnýho" očkování...

Rotaviry jsem nedávala, protože jsem kojila. Podle studií je efekt kojení prakticky stejný jako efekt vakcíny u nekojených dětí. Navíc jsem proti očkování tak malinkých miminek (musí se to dát do 12 týdne).

Do budoucna chci dát očkování proti meningokokovi, jenže z toho, co čtu, to má smysl až těsně před pubertou, tj. cca 12 let (Nejvíc riziková populace jsou mladí lidi a puberťáci, a ta vakcína není na celý život, ale cca 15 let? Kdo ví. Kdo dá dřív, tak leda ještě přeočkovat).

bayt
2. led 2019

Vakcínu proti klíšťovce dávat nebudu.

irena1111
2. led 2019

@xtina123 obě děti mají z nepovinných jen Pneumokoka

barchen
2. led 2019

@bamak Mohu se zeptat, kdy jste dala dětem tbc? Tedy pokud jsou mladší?

mialagia
2. led 2019

@xtina123 rotaviry, pneumokoky, meningokoky(ztm jen kmen B =bexsero), páč nejvíc riziková je i skupina dětí do 5 let, nejen dospívající..všechno snášela ok, max 1 den horečka..

mialagia
2. led 2019

@xtina123 jo a jinak ty rotaviry myslím maj smysl, teď např. celý podzim probíhali nejen v naší školce furt různé střevní chřipky, což jsou vpodst. ty rotaviry a i dle mudr i naší zkušenosti ty očkovaný děti to buď nechytí nebo maj jen mírný průběh..tak asi i po těch 3 letech to má nějaký efekt..

bamak
2. led 2019

@barchen v cca 10 měsících.

janaaanna
2. led 2019

@neomenia jestli se muzu zeptat na vasi zkusenost proti meningokoku - ockovali jsme Bexsero a ted vahame, zda i Nimenrix. Cetla jsem, ze v Evrope je spis ten typ B, Nimenrix je A, C, Y (snad si pamatuji spravne) a pry se tu temer nevyskytuje. Je opravdu lepsi dat oboje?

neomenia
2. led 2019

@janaaanna vyskytuje se i C, ale mene, ja dala oboji, jinak bych mela pocit, ze je dcera chranena jen napul. Je to i o subjektivnim pocitu- osobne se meningokoka velmi bojim.

veronikav31
2. led 2019

Obě děti mají Prevenar a TBC

veronikav31
2. led 2019

@barchen dcerka byla očkovaná po základní Hexe(3 dávky) a Prevenaru, syn po základní Hexe(2 dávky) a Prevenaru, oba v 6m

Strana
z2