icon

Která nepovinná očkováni jste daly miminku?

xtina123
1. led 2019

Ahoj, mám 7 týdnů starého chlapečka a přemýšlím, jestli mu nechat naockovat i vakcínu proti Pneumokokům a Rotavirum. Jak jste na tom Vy? Budu rada za všechny vlastní zkušenosti a rady nacerpane od odborníků.

Strana
z2
janaaanna
2. led 2019

@neomenia ja prave take, je to hrozna nemoc s hroznymi nasledky. Asi dame take oboje
A pneumokoka jste teda nedavali? Nam ho detska dala tak nejak automaticky, tak nevim...

nazka
2. led 2019

@xtina123 ahoj, ja mam dceru dvou letou a davam na rady tchyne, detske zdravotni sestry..malou zboznuje, tak vim, ze by ji dala jen to nejlepsi..
krom povinneho zakladu mame rotaviry (ty jsme davali hodne hrzy-kolem dvou mesicu?), pneumokoky, zloutenku (ve dvou letech) a a oba meningokoky (jednoho pred letem a druheho na podzim, ted nas ceka preockovani). vsecha ockovani az na mmr a jednoho meningokoka (toho drazsiho) nesla uplne v pohode. Mmr bylo ale za nas nejhorsi. po tom menigokokovi ji bolela zas ruka.
jeste dumam nad tbc, i kdyz tu mi tchyne rozmlouva..

barchen
3. led 2019

@bamak
@veronikav31 Děkuji holky.

veronikav31
3. led 2019

@nazka já se nad Tbc nerozmýšlela, cestujeme do cizích zemí kde očkování není na takové úrovni jako u nás-Turecko,Tunisko,Maroko apd,chceme časem cestovat i s dětmi, do toho spoustu cizinců co sem jezdí a nemusí mít očkování-Ukrajina,Mongolsko apd., ty sem zavlečou nejvíc Tbc a riskovat nic nechci

editah222
3. led 2019

@veronikav31 podle našeho pediatra je problém v tom, že dnešní druhy TBC - ty které sem zavlečou lidé z jiných krajů - jsou jiné než ty na které se u nás očkuje. Prý jsou aspoň takové nejnovější poznatky. Syna jsem očkovat nenechala. U dcery to bylo ještě povinné a byla naočkovaná přímo v porodnici.

veronikav31
3. led 2019

@editah222 no,ono stačí kolik čechů chodí s Tbc a nemusí to být jen cizinci.já jsem taky naočkovaná a to se kdysi očkovalo jen základ a nebojím se toho co je v dnešní době

bamak
3. led 2019

@editah222 to je sice částečně pravda. Ale základní stavba te bakterie je stejná a alespoň částečný efekt toho očkování je proto na všechny. Problém je spíš v tom, že hodně nových kmenu nezabiji běžná antituberkulotika. Což je zase argument spíše pro očkování.

bamak
3. led 2019

@nazka můžu vědět důvody pro TBC nedoporučuje?

nazka
3. led 2019

@bamak rika, ze je zastarale. da se naockovat jen v ockovacich centrech, malpkteroktery dr ho u sebe ma. budu se po tom pidit jeste vic, az bude u nas aktualni, ale opravdu bych ho rada dala. Jaly na to mas nazor Ty?

nazka
3. led 2019

@bamak promin za preklepy. jeste jsem se chtela zeptat, jak toto ockovani nesly deti?

mialagia
3. led 2019

@bamak tak jestli můžu, tak dle mých čistě načtených poznatků ta vakcína je zastaralá (asi pěkný hnus) a tím tbc se nejde nakazit zas tak snadno, je potřeba bližší dlouhodobější kontakt, takže jen třeba pokud jsi v blízkém dlouhodobém kontaktu s rizikovými osobami (bezdomovci, cizinci..) a proto už i byla vyřazena z povinného očkování..

bamak
3. led 2019

@nazka těch center zas až tak málo není. Je to logicky vývoj. Zrušilo se povinné očkování, výrazne ubylo děti které se ockuji. Vakcína je ve větších lahvičkach, takže je potřeba mít více dětí najednou. Také se to musí umět aby pak nebyly zbytečně komikace které byly vydávány za nežádoucí učínky a přitom to bylo špatně pichnute. Můj názor. Určitě ano, v dnešní době kdy i my cestujeme po celém světě i svět cestuje k nám i nedokonala ochrana je pořád lepší než nic. A jak jsem psala výše je to i o postupně stále horší účinnosti antituberkotik.

Strana
z2