Má růst zubů vliv na kojení?
Zdravím všechny…Mám takový problém a chtěla bych se zeptat, má-li některá z vás také podobnou zkušenost…Malé budou 2.ledna 3 měsíce a prorezava se nam prvni zoubek…Chytla u toho rýmu, naštěstí bez horečky…Od narození kojime a v případě potřeby dokrmujeme odstrikanym mlékem…Teď se však odmítá pořádně prisat a flašku ‚vyhazuje‘ jazykem ven z pusinky…Krmení se u nás stalo jedním velkým bojem s přemírou křiku…Z otesanka, který neměl nikdy dost, je najednou urvane mimimo, do kterého je problém cokoliv dostat…Jen si stále cuca ručičky a chrastitko…Nevím, jestli jí nutit…Ale bojím se dehydratace…Čaje zatím nepodáváme, když kojim…Máte s tím některá také zkušenosti?
Jsou i jiné způsoby dokrmu než láhev. Ale láhev je nejjednodušší.. Spíš než dokrmovani mateřskou z lahve bych si zavolala laktacni a pokusila se vypiolovat techniku a odbourat kloboucky, ale nepíšeš z jakého důvodu je používáš.. zoubek to být může, i když ve 2,5m je to vcelku brzo, ale i takové děti jsou.
Ale čím víc dostane z lahve, tim min bude pit z prsu, to je celkem jistota ☹
Vetsinou se v tomto veku zoubky zakladaji. Priznaky jsou stejne jako u rustu, jen se nic neproreze. Muze ji to ale bolet a sami to zhorsuje. Ale urcite porad zkouset prikladat...
Prave ze jsme byli u pediatricky a ta ji tam ten prirezavajici se zub nasla...Dokrmovani z lahve nam bohuzel zavedli uz v porodnici...Byla narozena drive,neco malo pres 2kg,tak ji strcili flasku do pusy...S kojenim bez kloboucku a vyrusenim lahve jsme bojovali dlouho...Bohuzel ona proste odmita...Prisaje se,2x potahne,pak ji prso vypadne z pusy a zacne se vstekat...Nevim,jestli by to tak bylo,i kdyby ji hnednedali lahev...Fakt je,ze mam hrozne kratke,male bradavky...
@hezz17 Pro me je ted dulezite,aby vubec pila...Do miminka,ktere bezne vypilo 110-170ml (vazime pred a po),na jedno krmeni,mam najednou problem dostat 60ml...AAhoj holky...Tak pisu ohledne toho,jak jsem dopadla po tom,co se toho ujal pravnik...Pred par dny se nam ozvali z agentury,ze se omlouvaji a muj pracovni pomer trvat tak,jak bylo psano ve smlouve...Proplatili mi zbylou dovoleno a nahlasili to na pojistovnu a na socialku..Materskou tedy dostanu...Takze v pripade,ze se dostanete do podobne situace,nevahejte a brante se...Jen zkouseji a u vetsiny lidi jim to projde...Jeste pred par dny vypila za den cca 700ml,ted mam problem dono dostat 550ml...A je jedno,jestli ji dam prso nebo kloboucek...
@verusa110 neterina holcicka skoncila hned po porodu na Jipu kvuli streptokoka a taky hned dostala flasku s um. Byla tam 14 dnu. Do tri mesicu ji pak kojila a zaroven dokrmovala tim um. Pak ale zkusila flasku proste vzit a malou prikladala casteji a vyslo to, je plne kojena. Ted uz zacina s prikrmy. Tak drzim palce at se to brzy zase otoci a pekne papa.
@bayt Mě by ani nenapadlo, že tak brzy by mohl zoubek růst...Jak jsem již psala, všimla si toho dětská doktorka, když jsme tam šli s rýmou a zvýšenou teplotou...A ta mi řekla, že rýma hodně často bývá průvodní příznak prořezávání zoubků...Stejně jako teplota...Takže mi doporučovala přikládat častěji, klidně i co hodinu, nejlépe v polospánku...A já už myslela, že jsme nastavili nějaký "režim jídla"...Už jsme na chvíli odbourali i tu flašku a zkoušeli jsme sundávat klobouček...A zase tohle😢😢
@verusa110 Já bych taky hodně přikládala a stimulovala prsa - odsávačkou, teplou vodou, bylinkama. Ať to teče co nejsnáz.
Vidíš to, tak to jsem netušila, že se má rýma objevovat u zoubků. Dnes má malej rýmu, je bez teplot, a dlouho mu nevykouknul další zub. Ale bojím se, že spíš někde něco chytnul.
Ne, zubem to nebude. Vypada to na bojkot. Urcite to chce kvalitni LP a zbavit se lahve a kloboucku. Takhle bude brzy po kojeni... Drzim palce, at se zadari 🙂
@luj89 Jako je možné, že to je náhoda, že to začalo právě ve chvíli, kdy jí ten zoubek začal růst...Nevím, no...Mléka mám dost, musím i zamrazovat. A ona byla vždy Otesánek (neměla problém vypít 150ml na jedno kojení, za den tak 700ml bez problému...Vážíme před a po...Teď mám problém do ní dostat na 1 krmení 50ml...Za den, když vypije 500ml, tak jsem ráda)...Nechápu, že najednou prostě odmítá jíst...Kdyby to bylo jen z prsa, tak chápu, že chce flašku...Ale ona odmítá i tu flašku...
Tak už se to zlepšilo...Tak snad nám to vydrží...

Za prvé bych okamžitě vyhodila flašku. A ve 3 měsících bych to tipla na spurt. Takže přikládat přikládat a přikládat co to jde.