Malej má problém usnout přes den
Ahoj maminky jdu si pro radu malej ma hrozny roblem usnou pres den kdyz se narodil bylo to v pohode prorval jen noci :D pak ale nejak po sestinedeli jak kdyby obratil v noci zacal sice spat budil se jen na jidlo ale pres den porad jen plakal a plakal a kdyz se mi ho podarilo uspat tak jen na 10 minut a byl zase rev ...... jak postupne rostl tak tudiz potreboval mene spanku pres den tak uz to nebylo tak narocne ... upozornuji ze jsem zkusila uplne vsechno ale nic na nej nezafungovalo jedine co zabralo bylo udrndat ... i v kocarku mi vzdy proplakal pul cesty nez usnul a to jen na 20minut tim chci rict ze mi nezbylo nic jineho nez drndat tak si na to zvyknul. ted je malemu skoro 14 mesicu a spinka tak 2 krat za den ale to houpani postylkou je hrozne vyrvat nechat nemohu zakuckava se az se dusi ale i kdyz houpu postylkou tak se tam porad vrti a saha po vecech atd.... skratka nevim co s tim mate taky nekdo takovy proplem nebo muzete mi poradit co s tim mam delat jsem uz zoufala ..... nebo budu muset pockat az z toho vyroste?
Nebylo by lepší přejít už na jedno spaní přes den? Většinou si to pak děti natáhnou na delší spánek po obědě.
@hojda souhlasim. Kdyz bude unavene ditko tak usne. Delat to na silu nema smysl.
Jen to musíte vychytat s obědem a dát to trošku drive než obvykle, většinou pak děti v poledne odpadávají🙂.
no prave ze on mi vstava tak v 6-7 a pak za 2 hodky si uz tre ocicka a zacina byt protivny tak ho dam spat nechci zas aby se pretahnul a pak chodi kolem 12-13hodiny a nekdy si dachne jako treba ted jeste 17 hod nekdy si 2krat nekdy 3 za den ted mu teda leze asi 7 zubu 3 stolicky ty uz jsou z casti venku 4 spicaky ale zuby zvlaza za 1 a v noci spi v poho a nocn usinani taky ok zatahnu zavesy prvne vykoupeme prevleceme do pyzamka napapame a kolem pul 8 jde spat ale pres ten den to nejak proste nejde
Nevim kolik bylo synovi možná 15m? V 18m už jeden spánek ale měl. Vstával také 6-7h oběd jsem dávala v 11 s ním to tedy lehké nebyli spal 30 minut ale později už i 2h a teď ho někdy po 3h budím - budeme mít 3roky
mě by zajímalo, jak se dítě "dá spát". Já můžu dávat spát kdykoliv jak si tře očička, dělám psí kusy aby usnul, nakonec musím nosit a nosit a jedině tak mi dítě usne. Natož aby se nám to podařilo ve stejný čas každý den. Takhle zoufale to děláme už přes rok a dítě ne a ne mít spánkový režim. Snad to někdy přejde.....
tak dnes jsem podle vasich rad zkusila maleho nechat vydzet az do obeda a vynechali jsme ten rani spanek a bylo to jeste horsi proste hotova katastrofa
@zuzhik A co zkusit šátek nebo nějaké vhodné nosítko??
Tske to nepomaha
Taky jsme male v tom veku zmenili denni spani na jedno. Dopo totiz usinala dobre, ale odpo uz to byl boj. Chvili trvalo, nez se s tim srovnala. Chodili jsme v tom nejkrizovejsim case ven tapat. V 11h mela obed a pak spat. Srovnalo se to a casem jsme obed posunuli na 11:30.
Když byly holky malý fungovala Dášenka na audio Cd a další.. Usínání na mě.. Když byl řev.. bublifuk, a když byl vzteklý řev, kdy nechtěli mámu .. tak změna pokoje, či chovajícího a zvonkohra z keramiky u stropu.. Nejednou se stalo, že jsem si myslela, že to je vztek, a nakonec to byly zuby a větry a průjem. Na zuby bylo.mazání. A na bříško vždy zabrala jemná krouživá masáž, teplo z termoforu ( pozor na teplotu ), či rekt. rourka velice opatrně ..dnes není k dostání. Ale to byl pak rachot.. 🙂 a úleva.

@zuzhik jakobych videla sebe... jezdit s postylkou a jezdit a na chcvili prestat a rev 😅 zmenila jsem taktiku, misto jezdeni bylo v postylce hlazeni. Chvili to fungovalo. Pak jsem presedlala uspavani do postele, protoze v postylce jen kraval, v posteli za chvili usnul. Pak prisel zlom a odmitam pres den spat cca od 16m. Tak jsem ho nechavala, ale byl zlobivy, nedalo se s nim kolikrat vydrzet, tak kolem 18m jsem.ho naucila, ze po obede se jde odpocivat, nekdy i usne, zrovna dnes treba, ale prvni pokusy byly s total kravalem.