Malý lezec. Je normální, že devítiměsíční dítě leze?
Dcera čerstvě 9 měsíců plazí se neleze, nesedí ale za to se staví, furt po mě leze nemám špetku vlastního prostoru 😩 a ani v noci . Nějaká mamina která to zažila a co bylo dál ? Omouvam se za výraz ale neumím si představit že tak malý bezmozek bude za měsíc třeba chodit 🫣
To se zas s tou zmenou nazvu vyznamenali 🙈
To se zas s tou zmenou nazvu vyznamenali 🙈
@malytlustyhroch JJ máš pravdu. @admin zase perlí, má tam chybu. Dítě se plazí, ale neleze, to jsou dvě odlišné věci. To by měl opravit. Já nejsem odborník na vývoj pohybu u dětí, ale přemýšlela bych, jestli by dítě neměl vidět fyzioterapeut, kdyby v brzké době nezačal lézt.
Asi bych zašla na fyzio, protože v 9 měsících by lézt už měl 🙂. Jinak mně začaly obě děti lézt v 7 měsících (dcera se od 6 měsíců plazila, syn se neplazil nikdy), o pár dní/týdnů později seděly, stoupaly i obcházely nábytek, ale chodit začaly mezi 12 a 13 měsíci.

Náš nejmenší v 6 ti měsících lezl do schodů,v 9ti začal chodit,v 11 běhal a kopal do míče. Fakt nekecám,nedávno mi zrovna ve vzpomínkách to video vyjelo 🙈. Do toho 2 roky v noci nespal a byl neodlozitelny.
Aby toho nebylo málo,tak byl covid,vše zavřený a starší děti (v té době 3 a 11) jsem měla cele 2 roky doma. Teď uz exmanžel doháněl finanční ztráty způsobené covidovymi opatřeními. Hlídání 0. Myslela jsem ze skočím pod vlak. Tak o frustraci vím opravdu moc. Taky vím,ze to je (bylo) jen období a přešlo. Já i deti přežili 😁