Mám dvě děti, snažíme se o třetí, ale nejde to

hanikako
15. srp 2015

Máte prosím někdo zkušenosti s tím že jste měly dvě děti snažili jste se o třetí a nejde Vám to? máte nějaké rady typy ?

annna79
15. srp 2015

Ahoj již přes rok se snažíme o 3 dítě.Jsem starší a vajíček už méně.

hanikako
autor
15. srp 2015

mě je 28 což si myslím že u mě to věkem není :(

zo_ja
15. srp 2015

Záleží, jak máš velký děti, jestli ještě kojíš, zátěž a vyčerpání po předchozích těhotenstvích aj. Taky záleží, jak dlouho se snažíte.

hanikako
autor
15. srp 2015

mám dva kluky jeden má 9 let a druhý má 4 roky snažíme se už skoro rok ☹

zo_ja
15. srp 2015

Tak probrat s doktorem, další krok asi prověřit ověřit, že ovuluješ a je to po této stránce v pořádku. To nikoho celkem nic nestojí.

aronek
15. srp 2015

@hanikako jsem na tom podobně 😒 jen jsem starší a děti mám menší 🙂 Zatím zkouším vše možné a nemožné a každý měsíc doufám, že se třeba podařilo a ono nic. Ani kluci nebyli bez problémů, ale takto dlouhé to nebylo nikdy 😔 U mně to vidím na kombinaci únavy, věku a přetrvávajícího kojení 😖 Přítel ale už nějaké tlačení na pilu, jako pomoc od lékařů, nebo vyšetření nechce, že budou stačit jen dva, ale já nějak cítím, že mi prostě v rodině něco chybí 😒

zo_ja
15. srp 2015

@aronek Pokud je MS pravidelná, tak by tělo mělo být celkem srovnáno, ale nemusí. Při kojení můžou být některé nebo i všechny cykly anovulační. Zkusila bych v prvním kroku ověřit u dr, dle výsledku třeba omezit nebo ukončit kojení - ale to dle věku dítěte a taky s vědomím, že třetě stejně přijít nemusí a jen si zkrátíš tohle hezké období a abys neměla pocit, žes druhátko o něco ošidila.
Chlapi mají s tím spermiogramem problém, při tom je to nic nestojí, takže v dalším kroku bych ověřila tohle, a pak by se vidělo.
Jinak Ti fakt může pomoct osekat pracovní vytížení, stres, dát si relax, pořádně jíst, spát co to jde s dvouma kulišákama. Tak nějakej oraz, dovolená - tak aby to byl odpočinek pro Tebe, ne že balíš rodinu na týden a seš z toho vyfluslejší.

aronek
15. srp 2015

@zo_ja ono malému budou tři, takže kojit by se už nemuselo, jen mu to nemůžu vysvětlit 😀 Bohužel pracovní vytížení je šílené a práce náročná, to asi jen tak nezměním, ale od září jdou oba rarášci do školky, tak doufám, že bude trochu líp. Do teď jsem pořád řešila ještě hlídání, kdo a kdy. Od včerejška máme dědu v nemocnici, takže stresy budou pořád nějaké 😒 Jinak jsem tento měsíc zkusila ovulační testy a snad ovulace byla 😅