icon

Mám mít druhé dítě?

milius
22. únor 2015

Zdravím všechny maminy, chtěla bych se poradit, svěřit se..
Mám doma roční holčičku, ještě než se narodila, plánovali jsme s manželem, že až jí budou dva roky, chtěli bychom mít už dalšího caparta. Jenže..
Pro mne těhotenství a vlastně ani mateřství nebylo a není tak skvělé, jak slýchávám od jiných. Ranní nevolnosti má snad každá, ale mě spíš trápilo ukrutné bolestivé pálení žáhy v posledních měsících, nic nezabíralo, až se mi svíral hrudník jak to bolelo. V noci jsem nemohla spát kvůli bolestem zad a žeber (malá byla koncem pánevním). Žádné užívání si roustoucího bříška. No a když to malé přišlo na svět, byla jsem dost psychicky na dně. Nevyspaná, problémy s kojením, malá měla koliky, takže každý den od 5 do 9 hodin záchvaty pláče až do tří měsíců. Pro mne bylo všechno nové, nevěděla jsem proč brečí, jak ji utišit, však to znáte... Hrozně mi pomohla mamka a manžel. Teď po roce je to lepší, jsem sebevědomější jako matka, ale stále to není ono. Jsem hodně úzkostlivá, když je něco nového (je nemocná, rostou zuby) jsem z toho úplně na nervy, že nevím co mám dělat!
Zkrátka nevím jestli jsem připravená na to mít druhé dítě a jestli ho vůbec chci. Zažít to vše znovu???? Manžel by chtěl velkou rodinu, mám špatné svědomí, že mu nejsem schopná toto splnit. Ale jedináčka nechci. Měla jste to některá taky tak? Prosím poraďte

Strana
z2
madrilena
22. únor 2015

@lu777 to jo, to máš pravdu, ale tak já pořád věřím; takhle co mám lidi v okolí, tak sourozenci spolu vychází dobře (ty, co jsou si věkově blízko), snad to tak bude i u nás v bbudoucnosti

barulina
22. únor 2015

ahoj,ta druhe dite nechci ale teda mam jiny duvody a to takove jako co jsem si zazila a taky ze mam geny svych rodicu-bohuzel. nehodlam rirlnvat druhym ditetem to, ze bych opakovala me zkusenosti a ublizila tim male. ja to mam trvale a nemenne. u tebe myslim to je jen precitlivelost,nemysleno zle,ale tak,ze ti mala dala zabrat a znejistilo te to a rozhodilo. myslim ze casem to bude po teto strance ok. a kazde tehotenstvi je stejne jako porod jine. takze nespechej ale dej tomu cas u tebe narozdil od sebe verim,ze prijde

naomi6
23. únor 2015

@milius Ahoj, také jsme měli první dítko náročné. Prořvala první tři měsíce v kuse, ve dne v noci, bylo to náročné. Druhé máme přesně po třech letech. Já jsem si to ale po tom přořvaném období celkem užívala. Je fakt, že malá byla dost vzteklá, přešlo jí to až tak kolem těch tří let, takže já být tebou, tak počkám, až bude tvoje dítě větší. Ono mít jedno nebo dvě je obrovský rozdíl, je to dost náročné, takže si neumím představit menší věkový rozdíl. Ty tři roky mi přijdou akorát jak pro děti, tak pro matku. Držím palce a přeju hodně štěstí 😉

jetynka
23. únor 2015

@milius Nespěchej, aby si pak toho nelitovala, neboj malá za půl roku nebo i déle vyroste, bude starší a samostatnější a ty poznáš že přišel čas jí pořídit sourozence. Víš každá žena je jiná, jedna těžce nese jedno dítě a jiná jich snese klidně i pět a nemá dost. Já mám děti tři ve věkovém rozdílu cca 2,5let, od jakživa vím že chci více dětí, umím si představit doma klidně ještě další dvě děti. I za cenu toho co jsme prožili (nemoce, úrazy apod.), jen každý je jinak silný a jinak se vyrovnává se stresovými situacemi. Držím palečky za správné rozhodnutí. Užívej si holčičky, určitě si o tom co cítíš promluv s manželem, uleví se ti a nebudeš na to sama, ale dva 🙂

lrg
23. únor 2015

Určitě nemá cenu pořizovat si dítě, když se toho bojíš. Na druhou stranu, jestli jsi přesvědčená, že sourozence chcete, tak čím menší věkový rozdíl, tím je to pro ty děti lepší a časem i proto tebe, až si spolu děti krásně vyhrají. Spíš bych v tvém případě začala řešit ty úzkosti a obavy, s doktorem nebo dobrým homeopatem, je to škoda si takhle kazit mateřství.

Strana
z2