Manžel mi nepomáhá s miminkem. Co dělat?
Ahoj píše se mi to hrozně těžce ale k věci před 8 měsíci se nám narodilo miminko a veškerá starost je jen na me manžel vubec nefunguje za den když ma volno tak ho pochová na max 10 min pak ho šoupne do chodítka nebo zavře do ohrádky kde samozřejmě pláče …naše malé má rádo společnost když si s nim někdo hraje a celkově nechce byt samo .. manžel tvrdí ze ho špatně vychovávám
Veškerý uklid je na me on proste nedělá nic žije si uplne stejně jako před dítětem a kdyz mu řeknu jeho argument je ze chodí do práce aby nás uživil ale do prace by chodil stejne tak jako pred dítětem
Když prijde z prace ma v ruce mobil a kolikrát se mnou ani nepromluví .. kdyz jsem si chtela v klidu s nim o tom promluvit ani se na me nepodíval a porad jen ten mobil v ruce uz jsem vybouchla ze chci rozvod a on ze klidně ze jsem tak hloupá že bych to neuměla ani zařídit .. bohuzel nemam kam jít nemam nikoho žádnou rodinu kdo by mi pomohl tak jsem to nějak urovnala kvůli bábu ale od té doby to je peklo pořád stejný nepomáhá a podalo se k tomu nadávky ze jsem krysa co chce utéct,ze je se mnou jen kvůli bábu ,začal mi i nadávat když něčemu nerozumím jako třeba že jsem tupá píč* nejhorší je že on za 5 min dělá jako by se nic nestalo … ja se přiznám opravdu nerozumím zařizování papíru nemam na to hlavu .. každý den brečím ze chci někam odejít ale nemáme kam nemam ani žádné peníze a resit rozvod to opravdu nezvládnu jen co jsem zadala do chatuPGT co vše je potřeba zařídit
Porad si říkám ze se to srovná před dítětem takovy nebyl
@anonym_autor hele ono se to často stává, že chlap úplně otočí po dítěti. Uz není na prvním místě a spousta chlapů si myslí, ze když pracuji jejich úkol je u konce a doma nic neudělá. Přitom my pracujeme 24/7 denně a to ke uz nezajímá.
Asi bych se zamyslela jak se k tobě choval před dítětem. Píšeš ze jinak, ale o dost lépe nebo taky nic extra?
Rozvod je za mě na místě, ale nejde jen tak odejít jak říkáš bez peněz a bez pomoci..nemáš aspoň nejlepší kámošku, která by mohla vypomoct?
Pokud chceš dál bojovat je třeba aby chlap věděl ze je zde problém a že problém je ON. Aby byl schopen na sobě pracovat. Ale jakmile ti už začal sprostě nadávat a ponizivat tě tak za mě je to za hranou. Taky si s chlapem někdy řekneme ze jsme blbouni, ale vše s mírou..je mi tě moc líto. Pokud byl dřív hodný, tak si asi mysli, ze tě má v hrsti a ze si tě hezky zavřel po zámek, kdy “nemáš” vlastní peníze a ještě spolu mate dítě..
Je to blby..ale ma známá si tyto rozhovory, kdy je nadával a v jejím případě i třískal manžel nahrávala na mini diktafon, aby mela důkazy pro policii a i k soudu. Jelikož její “milý” na okolí působil jako ideální muž a člověk..možná bych zkusila i toto.
Jinak pokud se ON neuvědomí a nebude se chtít změnit není jiná cesta, než se rozvést a třeba jít i do azylového domu..ve finále je pro tebe a dítě nejvíc důležité, aby ste byli pryč z toxického prostředí. Jiná možnost asi není..
Přeji ti hodně sil a moc doufám, že ti nějaký přítel pomůže z této situace ven..jen dávej pozor od slov nadávek je to už jen blízko k usměrňovací facce a pak se to veze..vlastní zkušenost, jen v tom nebylo naštěstí dítě a lépe se odcházelo..❤️
@anonym_8b0201 ještě dodatek - měl by si uvědomit že si 9 měsíců nosila pod srdcem vaše společné dítě a že jsi ho v bolestech porodila..;) mel by se k tobě chovat s úctou a ne jak úplný kkt. A pokud mu to nedochází tak chuj s nim. To jen tak pro povzbuzení. Věřím ze vše zvládneš!!
Tohle je absolutně za hranou. Jeho chování ničím neomlouvej a odejdi. Jinak se v tom budeš plácat a úplně tě to semele.
Já mám vysokou školu a taky dosud netuším, co bych vše musela zařídit. Není to o tom, že jsi blbá. Je to o tom, že je to pro tebe nová životní situace, nemáš s tím žádnou zkušenost, tak logicky nemáš zatím dost informací. V tomhle ohledu ti zde určitě ostatní poradí lépe, než já..
Jinak základ je mít se o koho opřít. Tohle už je psychické a slovní domácí násilí, nevím, jestli si vůbec uvědomuješ, jak moc je to vážné. Může zůstat u toho, a nebo časem přejít k fyzickému násilí. Ty ale opravdu musíš co nejrychleji odtamtud!! Máš v okolí, třeba i vzdáleném, kamarádku? Nebo někoho z rodiny??
Ano budeš nějakou dobu na dně, ale uvidíš, vyhrabeš se z toho a vše zvládneš!! Hlavně ať tomu už není vystavované ani to miminko, vždyť to to všechno nasává jako houba:(
Určitě nedoufej a nespoléhej, že si on něco uvědomí. To je jen ztráta času. Takhle se dobrý partner absolutně nechová. Konec tečka. Ví že jsi finančně závislá a myslí si, že tě má lapenou tam, kde tě chce mít. Ukaž mu, že to není pravda. Prosím odejdi!!
@anonym_autor To, že partner odmítá zodpovědnost, nepomáhá ti, uráží tě a znevažuje tvoje schopnosti, je forma psychického násilí. A to, že tě po hádce ignoruje a pak se chová, jako by nic, je typické chování manipulátora. Zkus udělat malé krůčky, nemusíš všechno vyřešit hned.
Hlavně klid.Nemusis se odstěhovat hned zítra.Musis si nejdříve připravit půdu.Mas nějaké peníze? Zázemí?Chce to řešit postupně.
Kontaktuj nějaké intervenční centrum, pomohou ti s krizovym plánem i s administrativou.
No ani jeden z vás na tom nebude inteligenčně nejlíp. Jináč byste věděli, že chodítko je škodlivé a opravdu se nemá používat. Hodně štěstí dítěti.
No ani jeden z vás na tom nebude inteligenčně nejlíp. Jináč byste věděli, že chodítko je škodlivé a opravdu se nemá používat. Hodně štěstí dítěti.
@terkatomanova delas si prdel? 😀
Rekni GPT svoje obavy a vytvořte plán, jak krucek po krůčku zařídíš vše, abys mohla odejít a rozvedla se. Jinak se to bude stupňovat. Jak se překročí hranice, nelze vrátit zpět
@terkatomanova no za to tohle bylo inteligenčně dost na výši.
@terkatomanova tak tohle nebylo snad třeba ne, měla si pani poradit a nebo to jinak nekomentovat. Nemusíš ji ještě přidávat na urážkách 🙂 myslím ze toho má dost
@anonym_autor být tebou, odejdu. Nenech se psychicky týrat. Časem se to bude akorát zhoršovat. Bude ti bez něj líp. Hlavně si od něj nenech nabulíkovat, že se zmení. Nezmění.
Zařizování rozvodu se neboj. Koukni sem https://www.rozvod-poradna.cz/ Online tě to navede, papíry ti pak zkontroluje jejich právník. Já jsem taky netušila, co a jak, ale všechno tam najdeš.
@terkatomanova tak tohle nebylo snad třeba ne, měla si pani poradit a nebo to jinak nekomentovat. Nemusíš ji ještě přidávat na urážkách 🙂 myslím ze toho má dost
@and20398 no když někdo postrádá sociální inteligenci....
@terkatomanova nešikovně řečené ale chodítko vážně škodí.
@terkatomanova nešikovně řečené ale chodítko vážně škodí.
@prvomamka o to v teto disluzi fakt nejde
@anonym_autor mě trochu děsí, že začátek a nadpis jsou o pomoci s miminkem. A až později teprve zmiňuješ mnohem vážnější věci ☹.
Co mě napadá, kromě řečeného už od holek. Nevyhrožuj mu rozvodem v afektu, když to neumíš dotáhnout. Akorát mu tím dáváš argumenty. Naopak si všechno v klidu začni promýšlet, co a jak. Určitě ta možnost nahrávání, jsou tu organizace jako Bílý kruh, které tě nasměrují, dobrý napad je hledání postupného řešení pomocí AI apod.
Rekni GPT svoje obavy a vytvořte plán, jak krucek po krůčku zařídíš vše, abys mohla odejít a rozvedla se. Jinak se to bude stupňovat. Jak se překročí hranice, nelze vrátit zpět
@veroniqess Tohle přesně napadlo mně, s takým člověkem bych nebyla☹

@anonym_autor hele ono se to často stává, že chlap úplně otočí po dítěti. Uz není na prvním místě a spousta chlapů si myslí, ze když pracuji jejich úkol je u konce a doma nic neudělá. Přitom my pracujeme 24/7 denně a to ke uz nezajímá.
Asi bych se zamyslela jak se k tobě choval před dítětem. Píšeš ze jinak, ale o dost lépe nebo taky nic extra?
Rozvod je za mě na místě, ale nejde jen tak odejít jak říkáš bez peněz a bez pomoci..nemáš aspoň nejlepší kámošku, která by mohla vypomoct?
Pokud chceš dál bojovat je třeba aby chlap věděl ze je zde problém a že problém je ON. Aby byl schopen na sobě pracovat. Ale jakmile ti už začal sprostě nadávat a ponizivat tě tak za mě je to za hranou. Taky si s chlapem někdy řekneme ze jsme blbouni, ale vše s mírou..je mi tě moc líto. Pokud byl dřív hodný, tak si asi mysli, ze tě má v hrsti a ze si tě hezky zavřel po zámek, kdy “nemáš” vlastní peníze a ještě spolu mate dítě..
Je to blby..ale ma známá si tyto rozhovory, kdy je nadával a v jejím případě i třískal manžel nahrávala na mini diktafon, aby mela důkazy pro policii a i k soudu. Jelikož její “milý” na okolí působil jako ideální muž a člověk..možná bych zkusila i toto.
Jinak pokud se ON neuvědomí a nebude se chtít změnit není jiná cesta, než se rozvést a třeba jít i do azylového domu..ve finále je pro tebe a dítě nejvíc důležité, aby ste byli pryč z toxického prostředí. Jiná možnost asi není..
Přeji ti hodně sil a moc doufám, že ti nějaký přítel pomůže z této situace ven..jen dávej pozor od slov nadávek je to už jen blízko k usměrňovací facce a pak se to veze..vlastní zkušenost, jen v tom nebylo naštěstí dítě a lépe se odcházelo..❤️