Máte doma hyperaktivní dítě? Přečtěte si náš příběh!
Zdravím všechny mamky,
ptám se hlavně pro to, jestli je to normální nebo se mám připravit na to, že budeme mít zlobivý a hyperaktivní dítě.
Ač je to asi prvotně k smíchu, tak synovi je 8 měsíců, ale co předvádí je šílenost. Hlavně k večeru kolem 17h převrat o 106 a jede bomby. Válí sudy, do všeho naráží, snaží se dělat stojky… když je s námi na gauči tak je pomalu až na stropě, je hrozně divokej, živej… do toho ječí, vříská.. když dopije mléko tak se vzteká a háže flaškou. Víc mu dát nemůžu, má reflux. Flašku háže vždy když dopije a třeba už nechce..
a i ty pohledy mluví za vše 😀🙈 já vím, že je ještě malinký.. ale je prostě hrozně prozíravý..
Ale celkově to v žádném případě není klidné dítě. Když potřebuji udělat něco venku, dám ho do kočárku aby na mě koukal, cca 20 minut a už se vzteká. Jak kočár nejede, nechce tam být. Nedej bože když se mihnu z jeho dohledu.
Celkově se nechce ani mazlit, vždycky uhýbá ikdyž mu chci dát pusinku. Jen se na nás pěkně směje.
Říkám si kolikrát, jestli mě má rád, nebo jestli ho seslal nějaký ďábel 😀🤷🏼♀️
PS: od narození cca do dvou měsíců jen řval, měl šílenou koliku a opravdu nebyla chvíle kdy snad neřval. Pro někoho kdo nezažil, nepředstavitelné. Ale jít s ním na procházku nedej bože někam mezi lidi, tak to byla opravdu pohádka…
není pretazenej? naše holky jsou jak prasteny, když jsou pretazeny. chytnou druhej dech a lítat jak pominuty 😄 jinak mi na tom nepřijde nic zvláštního. moje by teda 20 minut z kočárku taky jen nekoukaly 🤷♀️ a co se týče toho mazlení, tak to až později. i teď mi přijde, že mě víc mordujou, než by se mazlily😅
tak jestli nemáš jen nereálný očekávání...co se týče děti, je lepší žádný očekávání nemít 😅 a brát to jak to je.
Joo mela jsem to samé. Teď je mu 14 měsíců a je to snad ještě horší... 😂 co může to zničí, mazlení nepřipadá v úvahu. Na vše leze, dává si neustále na držku a od rána do večera jeho hlasitej pískot ..+ ne pláč ale z nudy řve 😀 a každý večer premlouvani, ze je vlastně unavenej..😂 usina kolem půl 11 vecer a toho uřvanyho zvatlani kolem 😂
Spíš se připrav na to, že na tuhle dobu budeš ještě ráda vzpomínat jako na tu klidnou 😅
Jak tu už padlo, může být přetažený. U nás je večer té energie nejvíc, jak jsou unavení… čím větší únava, tím divočejší to je.
Zažila jsem 4x. Pevné nervy.
Diazepam a slivovici. Diák synovi a sobě slivku🙂 Ale vážně, co mu dáváš na jídlo (např. sladké věci už se k večeru nedoporučují), od 17h bych začala nasazovat heřmánkový čaj nebo směs čaje na zklidnění, uklidňující aktivity - pohádky, klidnější hudbu, ztlumit světla, navodit atmosféru večera a asociovat klid. A když to nepomůže, tak ho vyměnit. Třeba za panenku;) Mimochodem, jak to tady čtu, tak musím konstatovat, že mám opravdu zlaté dítě. Příště než si budu stěžovat, vzpomenu si na tyhle příspěvky.
@gbp taky si říkám - naše děti jak nespaly po obědě, tak byly děsivě divoký.
Co se kočáru týče, moje děti taky nesnesly být vzhůru a jen ležet a koukat. Záviděla jsem sousedce, která mimino položila vedle sebe na gauč a mimino spokojeně zíralo do stropu. Ale zpětně si myslím, že tohle je dost o přístupu - já jak dítě kníklo, jsem k němu hnedka běžela a zvedala a houpala atd., tak co by se obtěžovalo v klidu ležet a koukat, že jo...
Ano, zřejmě bude navečer přetažený. Postupně si ubírá ze 3 na 2 spánky za den a ta pauza mezi posledním šlofíkem a večerkou je delší a tak už je hotový. Do toho k večeru vždycky začnou zlobit zoubky. Jinak je přes den hodný, jen dost aktivní a všude leze, už se chce stavět i o nábytek. Je to beran 😀 jinak mimo , by mě zajímalo co je za člověka ta @goldenova protože když čtu nějaký diskuze a jsou tam od tebe komenty tak to stojí za to! Nikdo neříkal, že bych dítě chtěla vyměnit ! Každý má něco. Někdo má klidnější, někdo akčnější dítě. Ale zase jak říkal chlap, lepší když je živý a vyvádí, je zdravý než aby jen tak čuměl do stropu a nedělal nic.
Vtip? Nadsázka? Mateřský humor? Nic ti to neříká?
(Časem bude, neboj 🤣)
Jinak s jejími radami souhlasím. Tedy s těmi co jsou myšleny vážně. Na ten cukr pozor a taky na některé aktivity
S tou výměnou jsem si dělala srandu samozřejmě.

20 minut v kočáru bez řevu? To byl můj sen se všema dětma. X let jsem nic neudělala, protože prostě děti.
To tvoje mi přijde v pohodě. Večer jsou všichni na tečku.